Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere fotókat osztott meg közösségi oldalán a járdákat és utcákat ellepő autókról.

„Tegnap volt az első nap, amikor ingyenesen lehetett parkolni.

Tele a körút, tele a József Attila lakótelep. Az elmúlt másfél hét legnagyobb autósforgalma volt reggel és délután is a városban”

– írta kedd reggel Ferencváros polgármestere. 

Baranyi Krisztina azt is írta, hogy sok a szabálytalan parkolás is, hiszen tudják az emberek, hogy nincs ellenőrzés, mert a rendőröknek, közterület-felügyelőknek más dolga van.

Címlapkép: Facebook/Baranyi Krisztina

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A cél, hogy az ellenzéki önkormányzatok minél nehezebb anyagi és ezzel erkölcsi helyzetbe kerüljenek. A barátiak majd kárpótolva lesznek a fű alatt.
Ezt a célt a csökkenő pénz (súlyadó, parkolóbevétel és társaik) révén eredményesen eléri. A zemberek? Ahogy eddig---eztán is. Magasról, vastagon és a felismerhetrtlenségig---fontos a család/hatalom. A többi? Százezred rangú mellékkérdés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Engem nem is az érdekel igazán, hogy nehezebb lett-e parkolót találni. Inkább az érdekelne, hogy most így tartható-e a 2 méteres távolságtartás a buszokon, villamoson, metrón. Hisz Orbán ezért hozta ezt az intézkedést. Ha igen, akkor neki volt igaza. Ha továbbra is egymásba érnek az emberek, akkor Karácsony látta jól mi lesz.
vitriol
@human: orbán azért hozta ezt az intézkedést, hogy keresztbe tegyen a fővárosnak és Karácsonynak. Részéről nem volt átgondolva, csak a rosszindulat vezette!
Eriksson
@vitriol: Az ember a saját kocsijában karanténban van, addig nem prüszköl senki az arcába.
Karácsony és a bábszínház pedig a bevételt siratják.
human
@Eriksson: Hogy kinek volt igaza azt a bkk statisztikája tudná eldönteni. A tömegközlekedés forgalma csökkent és arányosan nőtt az autós forgalom? Vagy nem csökkent a tömegközlekedés forgalma és ehhez képest még nőtt is az autós forgalom? Ez dönti el kinek van igaza.
Eriksson
Szerintem a két dolog teljesen különböző. Aki mondjuk dolgozni megy és nincs autója, az továbbra is tömegközlekedik. Viszont az ingyenes parkolás igen jól jön azoknak, akik segítséget visznek karanténosoknak, idős hozzátartozóikak. Vagy simán csak bevásárolni mennek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.