Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere fotókat osztott meg közösségi oldalán a járdákat és utcákat ellepő autókról.

„Tegnap volt az első nap, amikor ingyenesen lehetett parkolni.

Tele a körút, tele a József Attila lakótelep. Az elmúlt másfél hét legnagyobb autósforgalma volt reggel és délután is a városban”

– írta kedd reggel Ferencváros polgármestere. 

Baranyi Krisztina azt is írta, hogy sok a szabálytalan parkolás is, hiszen tudják az emberek, hogy nincs ellenőrzés, mert a rendőröknek, közterület-felügyelőknek más dolga van.

Címlapkép: Facebook/Baranyi Krisztina

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A cél, hogy az ellenzéki önkormányzatok minél nehezebb anyagi és ezzel erkölcsi helyzetbe kerüljenek. A barátiak majd kárpótolva lesznek a fű alatt.
Ezt a célt a csökkenő pénz (súlyadó, parkolóbevétel és társaik) révén eredményesen eléri. A zemberek? Ahogy eddig---eztán is. Magasról, vastagon és a felismerhetrtlenségig---fontos a család/hatalom. A többi? Százezred rangú mellékkérdés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Hú vazze...ez aztán igazán komoly probléma...
illusion
Orbánnak már régen elég annyi, hogy egyben tartsa tábort, mert az az egyharmadnyi asshole elég az ő kétharmadához. A többiek meg le vannak kakkantva, és mindenki vessen magára. Ez neki Magyarország.
Ez az intézkedés pedig, nagyon tetszik buckalakó fideszeseknek.
Egy rossz döntés következményei meg kit érdekelnek egy következmények nélküli országban?
Jozefina
@illusion: orbánt csak az anarchia érdekli!!?? Minél nagyobb legyen a káosz, a felfordulás, az ellenőrizhetetlen cseklekmények!!!?? Tragikus!!!
simmering73
Már megint Karácsonynak volt igaza. Ki volt az a barom, aki kitalálta ezt az ingyenparkolósdit?
jesz
ezt az ingyen parkolósdit más, nagyobb, művelt nyugati ország kezdte, és néhány követte...hogy beválik-e? Ha vége van ennek a tragédiának, akkor megtudjuk. Fájdalmas lesz némelyeknek a tabula rasa
ómió
Addig se lihegik egymásra a vírust!
kokopelli
@Qqberci: ..az egy-bites fideszesek még autót is kölcsönöznek,hogy ingyen parkolhassanak! Már csak a feliratok
hiányoznak!..."köszönjük Önnek dr. Miniszterelnők Úr!..hogy ezt is megérhettük!" (;-))
kokopelli
Újpesti jelenet a férj bevásárlása után: "Józsi!! "Kaptál vese-velőt"..."Mama, azt nem,de parkolóhelyet a XI.-ik ke-
rületben még igen! Köszönöm is a ME-úrnak!"
Yoda69
Most nem azert de mi ertelme az ingyenes parkolasnak a koronavirus ellenei harcban?
Ez megint csak egy latszat tevekenyseg. Ugyanugy mint az onkormanyzatoktol elvont penz.
Miert nem hasznalja fel a taho, azt a penzt amit az Unio adott?
Aki Én
@ómió: Megkaptad a választ, miért nem támogatták ezt a lépést.
Nyírfa
Orbán Viktor szupersztár elintézte. Most elégedetten heherészik, hogy betett a tisztuló levegőnek, és összeterelte a jónépet, ne kelljen már a vírusnak annyifele szaladgálnmia.
Nyírfa
Ja: és tovább csökkennek az önkormányzati bevételek. Éljen. Orbán Viktor, te nagyon szupersztár , vonulj vissza, kiöregedtél, elbutultál, megcsúnyultál - kívül-belül. Nem kellesz.
ómió
@Aki Én: Csak az maradt ki belőle, hogy a buszon egymás nyakába liheghessenek!
namihami
A cél, hogy az ellenzéki önkormányzatok minél nehezebb anyagi és ezzel erkölcsi helyzetbe kerüljenek. A barátiak majd kárpótolva lesznek a fű alatt.
Ezt a célt a csökkenő pénz (súlyadó, parkolóbevétel és társaik) révén eredményesen eléri. A zemberek? Ahogy eddig---eztán is. Magasról, vastagon és a felismerhetrtlenségig---fontos a család/hatalom. A többi? Százezred rangú mellékkérdés.
ágimami
@Nyírfa: Így igaz!!! Csoda, hogy Bp-en van a legtöbb fertőzött??? A kijárási korlátozást semmibe véve, tömegek voltak 7 végén is a kirándulóhelyeken, most az ingyen parkolási lehetőséggel még többen fognak jönni-menni, hisz itt a Húsvét, lehet rokonokat látogatni!!!
Már egy előző cikkhez írtam tegnap, remélem holnap ha nem is teljes, de legalább rész-kijárási tilalmat fog elrndelni ov., ha már nem késő!!!:DDD
relatív
@namihami: Minden gyalázatba belenyugszunk ?

Vagy a magyarok egy zsellér-nép, élvezi az elnyomást ?!

Hol van 1848 tavaszi lélegeztő-gépe ?!
( a magyar lelkeknek talán kevés volt az a 45 év gondolat-szabadság ? )
Nyírfa
@ágimami: A kormány Karácsonyt akarja karaktergyilkolni azzal, hogy a fővárosban jóval nagyobb a fertőzöttek aránya, mint az ország többi területén., és ez az ő hibája.
Hogy az emberek egy része fegyelmezetlen, nemtörődöm - vajon miért Orbán a miniszterelnök? - , azt tudjuk. De nagyon nagy ész nem kell ahhoz, hogy, ha már viszonyítunk, akkor a területek nagyságát és az azokon élő lakosság számát vessük össze. A fővárosban két millió ember lakik életvitelszerűen, ehhez jön még az agglomerációból bejáró dolgozók létszáma.
A szigorításnak lenne értelme, sokkal komolyabban kéne venni a korlátozásokat, de nem büntetésekkel riogatottan, hanem , hogy érezze a társadalom minden tagja a saját felelősségét, és kérje számon a kormányét.
Nyírfa
@relatív: Igen, ezer év után kevés volt az a 45 év, amely tanulási lehetőséget, élhető körülményeket nyújtott. Meg is hálálta a magyar nép, úgy rohant Gorenje-vel a Ladája tetején rendszert váltani , mintha ingyen sör és örök élet várta volna. Míg élek, cipelem magammal a csalódást, még akkor is, ha értem , érteni vélem, mi miért történt.
Aki Én
Béla Sándor Lakatos!

Épp a IX. kerület volt az, ahol a fideszes parkolási-maffia igazán dübörgött. Miszerint szelektálod a híreket?
Nessy
Azért kérdezzék azokat, akik még esetleg munkába járnak (mert vannak dolgok, amit nem lehet otthonról megoldani) hogy milyen boldogságosak, amikor munka után haza érve keringenek, mert parkolóhely nincs! A parkolási cégek meg majd tartják a markukat a pótlásért, és ha elég lojális a cég, meg is kapja!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Nyírfa: Ugyanezt érzem én is. Fiatal voltam és lelkes a gengszter váltáskor. Akkor vártuk a gyermekünk születését. Nagyon boldogok voltunk, hogy az új rendszerben nőhet fel. Iszonyú csalódás várt bennünket és nagyon sajnálom a gyermekünket is, hogy ilyen körülmények között kell felnőttként élnie. Mert azért alaposan fel lett világosítva, hogy honnan jöttünk mi, a szülei és hova jutottunk vele együtt. Ő érti.
Nyírfa
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Én nem voltam lelkes. :) Döbbentem hallgattam a pálfordulásokat, néztem a szétprivatizált közvagyont, és fel kellett készülnöm egy legkevésbé sem áhított rendszerben sok-sok gerinctelen, mohó ember között felnevelni a gyerekeimet.
kereső
Nem csak Pesten. Feltűnő a mult heti kihalt városi utcák után.Autó-autó hátán- és nyomukban a por.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Nyírfa: Gyűlöltem a kommunizmust, gyűlöltem Kádárt. Azt hittem, hogy olyan világ lesz végre, ahol az ember valóban a munkája, tudása alapján tud érvényesülni. Naiv voltam, nem értettem a politikához, meg sem álmodtam ennyi gonoszságot, mohóságot.
Más cikknél már írtam: mindenki magából indul ki. Én is. Ezért ért a nagy csalódás.
Nessy
@Rockxy: Ha csak kígyóznának! De amikor szép nagy terepjáróval megáll az út közepén egy egysávos, egyirányú utcában, az az igazi! És miután a barátnőjét várta már vagy 15 perce, közölte, nem megy arrébb, mert nincs hely! A kisérő szövegeket pro kontra nem lehet leírni. Az ablakból néztem a balhét. Aztán megérkezett a barátnő frissen festve, és bemutatott mindenkinek! Remélem nem futok vele össze egyhamar, miután a mellettem lévő házban lakik!
Nyírfa
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Kommunizmus? Hol van az még. Az egy másik dimenzió, olyan, amit József Attila, Petőfi, Ady megálmodott. Rossz tapasztalataid lehettek, másoknak meg más. Szerintem Kádárnál tehetségesebb, tiszteletreméltóbb vezetője Bajnai Gordonig nem volt Magyarországnak - sokféleképpen gondolkodunk.
Zsopiale
Félreértették talán... azt hiszik, hogy az ingyenes parkolás, azt jelenti, vége a kijárási korlátozásnak...ezzel azt éri el a sok birka, hogy a korlátozást, ami nemsoká lejár, már TILALOMRA emelik...
namihami
@relatív: Sajnos, mint a példák igazolják, IGEN.
Én is...tagadhatatlan.
justhpeter
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: A reményed azért nem vált be mert nem fiatalok, újak jöttek Kádárék után, hanem ugyanazok, csak más mezben, más pártban, más köpönyegben, más vallással, de ugyanúgy erkölcs és jellem nélkül.
simmering73
Ez a magyar tényleg ilyen hülye? Tényleg.
CsipkeRózsa
Budapesten nem csak a budapestiek közlekednek, különösen most, hogy sok ember állás nélkül van, vagy szabadságot kapott.
Az ingyen parkolás sokaknál megéri kocsiba ülni, ezzel az intézkedéssel Orbán hozzájárult a járvány nagyobb elterjedéséhez. A bosszú, az bosszú.
Nyírfa
No. Az ATV-ben helyre tették ezt a 13. havi nyugdíj-kérdést. Az első évben egy hét, a 2--dikban 2, a 3-dikban 3, a 4-dikben 4 . Pont.
Nyírfa
Nem ide kellett volna írni. Most már mindegy. :)
human
Engem nem is az érdekel igazán, hogy nehezebb lett-e parkolót találni. Inkább az érdekelne, hogy most így tartható-e a 2 méteres távolságtartás a buszokon, villamoson, metrón. Hisz Orbán ezért hozta ezt az intézkedést. Ha igen, akkor neki volt igaza. Ha továbbra is egymásba érnek az emberek, akkor Karácsony látta jól mi lesz.
vitriol
@human: orbán azért hozta ezt az intézkedést, hogy keresztbe tegyen a fővárosnak és Karácsonynak. Részéről nem volt átgondolva, csak a rosszindulat vezette!
Eriksson
@vitriol: Az ember a saját kocsijában karanténban van, addig nem prüszköl senki az arcába.
Karácsony és a bábszínház pedig a bevételt siratják.
human
@Eriksson: Hogy kinek volt igaza azt a bkk statisztikája tudná eldönteni. A tömegközlekedés forgalma csökkent és arányosan nőtt az autós forgalom? Vagy nem csökkent a tömegközlekedés forgalma és ehhez képest még nőtt is az autós forgalom? Ez dönti el kinek van igaza.
Eriksson
Szerintem a két dolog teljesen különböző. Aki mondjuk dolgozni megy és nincs autója, az továbbra is tömegközlekedik. Viszont az ingyenes parkolás igen jól jön azoknak, akik segítséget visznek karanténosoknak, idős hozzátartozóikak. Vagy simán csak bevásárolni mennek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.