Vannak, akik akár 500 ezer forintnál is nagyobb összeget kaphatnak jövő februárban.

Orbán Viktor bejelentése szerint az idősek anyagi védelmének érdekében a kormány visszavezetné a 13. havi nyugdíjat, több részletben. Ennek első részletét 2021 februárjában fogják kézhez kapni a jogosultak. 

A Magyar Államkincstár (MÁK) tavalyi adatai szerint 21 ezer olyan idős él az ország, aki kevesebb mint 12500 forint plusz juttatásra számíthat, mivel a nyugdíjuk nem éri el az 50 ezer forintot havonta. Viszont vannak olyanok, a nyári adatok szerint kilencen, akiknek a havi járandósága meghaladja a 2 millió forintot, vagyis több mint 500 ezer forinttal kapnának többet 2021 februárjában.

Kalkuláció a 13. havi nyugdíjhoz

A MÁK adatai szerint

17 777 fő számíthatna kevesebb mint 7125 forint 13. havi nyugdíjrészletre 2021-ben,

28981-en pedig 7125 és 12500 forint közötti összeget várhatnak jövőre.

532 803-an 12500 és 25 ezer forint közti összegre számíthatnának.

809 879 fő számíthat 25 ezer és 37500 forint közötti összegre. A legtöbb nyugdíjas ebbe a kategóriába tartozik, az ő havi juttatásuk 100 000 és 149 999 forint közé esik.

37500 és 50 ezer forint közötti plusz juttatásra nagyjából 374 ezer fő számíthat,

50 ezer és 75 ezer forint közti összegre már csak 220301 fő.

31762 idős a tavalyi adatok alapján 75 és 100 ezer forint közötti összeget várhat.

Közel 5 ezren vannak azok, akik 400-500 ezer forint közé esik a havi járandóságuk, ők 100-125 ezer forint plusz egy heti kiegészítést kaphatnak jövőre.

1373 fő nyugdíja 500 ezer és 1 milli forint közti sávban mozog, így ők 125 ezer forinttól akár 250 ezer forintig terjedő összeget is kaphatnak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(penzcentrum.hu )

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem is értem miért kell ezzel foglakozni. Hagyjuk már a propaganda fogást- gumicsont, hogy azemberek ne a való világgal foglakozzanak, hanem ezzel. ne azzal foglakozzanak, hogy a "megmentő" csomag árnyékában Magyarországon a szabad rablás törvényesitett módja tovább zajlik. rengeteg hozzáértő szakember elmondta, hogy gyakorlatilag a kormány pluszban egy petákot sem ad a járvány elleni védekezesére- átcsoportosit, és átnevez a költségvetésen belül. Ráaadásul olyan kiadásokat is belesorol , amelyeknek semmi közük a járványhoz. Egy nagy hazugság az egész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Gyütt Mönt: ! Ne várj mást egy fizetett trolltól !
evacica
@ómió: Ha valaki ennyire elvakult és nem képes a tényekkel,szembenézni, avval,nem is lehet párbeszédet folytatni! Valóban vett fel kölcsönt később, de azt vissza is fizette! Egyébként légy erős Orbán mindent elkövet, hogy fogást találjon Gyurcsányon, de eddig ez nem jött össze! Érdekes miért nem firtatod az Orbán bányákat a Mészáros hirtelen gazdagodását, igaz ő egy zseni a gázszerelői végzettségével, vagy Orbán vejének gazdagodását, az alatt, hogy Orbán miniszterelnök! Normális demokráciákban ennél kevesebbért el kéne tünie Orbánnak a politikából!
ómió
@evacica: Te beszélsz elvakultságról, miközben "csak" a valóságot nem látod? Ki mondta, hogy nem fizette vissza? 700 milláért "megvette", miközben a cég raktáraiban akkor, kb. 2,5 milliárdot érő árukészlet volt! Volt miből visszafizetnie 700 millát! A "fogást" meg nem Orbán keresi! Azt a valóság, az események láncolata adja! Mit "firtassak az Orbán bányákon"? A bolsevik kolhozrendszer szétesése után az elvett földjeikért "kárpótlásul" - ahogy több százezren - ők is kaptak valamit! Volt benne egy kőfejtő is! Ez akkora "bolsevik durranás"? A "gázszerelőt" meg a "vejt" meg a hasonlókat, szóval, akkor "népi demokratikusan" jogfosztani kéne, mert a "neobolsi demokrácia" így tartja? Ők nem pályázhatnak uniós pályázatokon, csak mert nem a bolsi tetübanda vazallusai? Na, ez az aljas bolsi tetü mentalitás és nem a "normális demokrácia"!
evacica
@ómió: További jó fagylaltozást! Nekünk nincs mit beszélni egyással!
Nessy
@ómió: Meg a Mátrai Erőmű megvásárlása az állam által Mészárostól, hogy mai példánál maradjunk!
Macskaszem
@ómió: Hány évetek is volt rá, hogy lefüleljétek Gyurcsányt? Nem tettétek, innentől el lehet dugulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.