Egyre többen szegik meg kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: egyre inkább emelkedik a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályszegések száma. Mostanáig 5918 esetben kellett a kijárási korlátozás megszegőivel szemben intézkedniük a rendőröknek, 4008 embert figyelmeztettek, 857-tel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 1053-mal szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek. Keddhez képest 800-zal több lett a szabályszegések száma – jegyezte meg az alezredes.

Hozzátette: hasonló tendencia figyelhető meg Budapesten is, ott egy nap alatt 357-tel emelkedett a szabálysértési feljelentések száma, 299 figyelmeztetés volt és 23 helyszíni bírságot szabtak ki.

Arra a kérdésre, mit tehet, akinek a szomszédja például összejövetelt tart, elmondta:

a kijárási korlátozás miatt az emberek csak alapos indokkal hagyhatják el tartózkodási helyüket, egy buli pedig nem ezt szolgálja, így azt kérte, aki ilyet tapasztal, az jelezze a 112-es számon, és a rendőrök megteszik a szükséges intézkedéseket.

Arra a kérdésre pedig, hogy egyes alkoholt árusító üzletek előtt "kocsmaudvar" alakul ki, felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok többsége megtiltotta a közterületi alkoholfogyasztást, így ez egyébként is szabálysértésnek minősülne. Hozzátette: aki ilyet tapasztal, jelezze a 112-n, és a rendőrök intézkednek a közterületi alkoholfogyasztás tilalmának és a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt.

Azzal kapcsolatban, hogy az elvált szülők hogyan tudják megoldani közös gyermekük láthatását, azt mondta, a kormányrendelet ezt nem szabályozza, azt javasolják, a szülők egyeztessenek a kapcsolattartás módjáról.

Beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karantén szabályait is egyre többen szegik meg:

jelenleg 15 401 hatósági házi karantén van érvényben, 507 esetben feljelentették a szabályokat megszegőket, 416 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki és 66 embert figyelmeztettek.

Ismételten kérte az embereket a magatartási szabályok betartására.

Az üzletek korlátozott nyitvatartásával kapcsolatos ellenőrzések is folytatódnak, eddig 68 feljelentést tettek, 34 helyszíni bírságot szabtak ki, és 51 esetben figyelmeztettek – közölte.

Emellett emelkedett a büntetőeljárások száma is. Mostanáig 183 büntetőeljárás indult, köztük 51 esetben rémhírterjesztés miatt, 25 esetben közveszéllyel fenyegetés, 44 esetben csalás, 12 esetben pedig járványügyi szabályszegés miatt. Eddig összesen negyven embert hallgattak ki gyanúsítottként – ismertette Kiss Róbert.

Kérdésre válaszolva elmondta: a rémhírterjesztés békeidőszakban is veszélyes bűncselekménynek számít, veszélyhelyzetben pedig még magasabb a büntetési tétele. Elmondta: rémhírterjesztést az követ el, aki olyan valótlan tényt, információt tesz közzé, amely hamis illúziót kelt a lakosságban, megnehezíti vagy megkísérli ellehetetleníteni a veszélyhelyzetben eljáró hatóságok munkáját.

Elmondta azt is, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információ alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kedden elfogtak négy embert, akik fertőtlenítőt hamisítottak, az okozott kár pedig eléri a 23 millió forintot.

Kérdésre válaszolva az alezredes elmondta: a különleges jogrend idején a vagyon elleni bűncselekmények – lopások, csalások, jogtalan eltulajdonítások – társadalomra veszélyessége kiemelten nagy, ezért szigorúbban is büntetik azokat, akik ilyet követnek el.

Egy kérdésre válaszolva elmondta:

a kórházparancsnokok jelenléte a 108 intézményben önmagában garancia arra, hogy szigorú rendben készletezik a védekezéshez szükséges eszközöket.

Ha pedig ezzel kapcsolatban bűncselekményre derül fény, akkor a kórházparancsnokok hivatalból intézkednek.

Közölte azt is, teherforgalomban Röszkén a belépőknek, Ártándnál a kilépőknek kell várakozásra számítaniuk. Egy kérdésre válaszolva elmondta: a nemzetközi teherforgalomban az átkelőhelyi ellenőrzés után a rendőrség sárga figyelmeztető "tranzitmatricát" ragaszt a jármű szélvédőjére. Ekkor egy térképet is átadnak a sofőrnek, amely tartalmazza a humanitárius korridorokon lévő pihenőhelyeket is. A térkép megtalálható a rendőrség internetes oldalán is.

Kiss Róbert szólt arról is, hogy kedden öt teherszállító repülőgép érkezett Budapestre, ezek jelentős mennyiségű védőeszközt, ruhát, szájmaszkot hoztak. Az operatív törzs gondoskodik ezek raktározásáról, őrzéséről, kiszállításáról.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"a kórházparancsnokok jelenléte a 108 intézményben önmagában garancia arra, hogy szigorú rendben készletezik a védekezéshez szükséges eszközöket."

Nem igaz, hogy ezért kell odahelyezni kórházparancsnokokat! Eddig nélkülük is megoldották ezt a feladatot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
illusion
"jelenleg 15 401 hatósági házi karantén van érvényben, 507 esetben feljelentették a szabályokat megszegőket, 416 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki és 66 embert figyelmeztettek"
5,5 millió választópolgár, a szavazásra nem jogosultakat is beleszámítva közel 7,5 millió magyar állampolgár, meg szopik tíz éve a korlátozó karanténban... Igazából a Fideszre szavazók is szopnak, de ők bírják ezt egész nap.

Én egy Törvénytisztelő polgár vagyok (khm)
Pálinkás Pál
És egyre többen fogják...jön a jó idő...valaki komolyan gondolta hogy a panelben,bérházakban lakók négy fal között fognak punnyadni??? Az utcán piálásról meg annyit...a kocsmákat bezártátok...aki meg az utcán piál,azt eddig sem,meg ezután sem fogja érdekelni a "szabálysértés"...ez az egész tökéletesen jó arra hogy összeugrassza az embereket...a rendőröket sajnálom a legjobbhan ,akik majd egész nap ilyen marhaságok miatt rohangálhatnak,ahelyett hogy a munkájukat végeznék!!!
CsipkeRózsa
"a kórházparancsnokok jelenléte a 108 intézményben önmagában garancia arra, hogy szigorú rendben készletezik a védekezéshez szükséges eszközöket."

Nem igaz, hogy ezért kell odahelyezni kórházparancsnokokat! Eddig nélkülük is megoldották ezt a feladatot.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A kormány, ill. Orbán hátsó szándéka, legyen mindenütt rendőr, vagy katona.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: szerintem meg nagyon is helyes hogy szigorubban veszi a dolgokat mert a sok felelőtlen ember terjeszti a vírust és gondolom te sem szeretnél megfertőződni mert valaki szarik a szép szóra.
silber13
Arról nem beszélnek az ún. Parancsnokok, hogy mennyi védőfelszerelét adunk igyér a szonmszédoknak??? -pedig az valahol nálunk hiányozni fog!
Zsopiale
Jó lenne végre érthetővé tenni hogy ez pontosan mit jelent. Orvoshoz, dolgozni, boltba, patikába szabad menni ugyebár... Azt hogy bizonyítom ha haladok az út szélén hogy én oda tartok? Van gondolatolvasója a zsarunak, vagy hazugság vizsgálója? Hogy tudja megcáfolni? Ha bárki kint van, hacsak nem olyan tevékenységen kapja az illetőt, ami nyilvánvalóan egyik ilyen megengedett dologra nem utal, még véletlenül sem, akkor az megszegte? Pl elindulok a legközelebbi patikába, de oda is kocsival megyek, mert pl sánta vagyok, de el kell ugranom tankolni, az már kerülő, akkor megszegtem a korlátozást? Tehát, ha megállapítják adott esetben, hogy megszegtem, azt hogy bizonyítják kétségtelenül bizonyítani... Bárki bármiért kint van az utcán, téren, nyugodtan mondhatja, hogy bocs boltba megyek csak tettem egy kis kitérőt (pl szabad kutyát sétáltatni, szabad sportolni, mondhatom, hogy boltba indultam, de kocogok egy 10 percet itt a parkban, erre mit tud a zsaru mondani? EL KELL FOGADJA, mást nem tehet, mert NEM TUDJA CÁFOLNI, amit mondok... Tehát eleve elég ködös gumiszabály ez, amit lehet csűrni csavarni, önkényesen értelmezni mind pro mind kontra, tehát kijátszani is... Nagy hülye kell legyen aki ilyen enyhe korlátozást képes nyilvánvalóan vitathatatlanul megszegni. Tartok tőle hogy EZ IS KAMU, MINT ÁLTALÁBAN MINDEN... néhány nyomorult balféket "rajtakaptak" valamin a zsaruk, amire rá lehet mondani hogy hopp maga megszegte a korlátozást, máris "javítja" a büntetési statisztikát, amire ez az idióta dilettáns, történelem szégyene kamutörzs hivatkozik. De hát szépen lehet riogatni vele, félelmet kelteni Megkockáztatom, EGYETLEN EGY ESET NINCS,AMIT NE LEHETNE KIMAGYARÁZNI AKÁR ÍGY AKÁR ÚGY, ha akarom akkor megszegte, mert mondjuk egyet lépett a kisbolt felé az ösvényen a bolt irányától eltérően, kész meg is szegte, lehet büntetni. De bárhová is megyek, bármikor bármire mondhatom, hogy most élek a szabadidős tevékenységi jogommal, vagy munkába megyek, vagy a távolabbi nagyáruházba stb
polar450
Egyre többen megszegik, nem csoda!
A rezsim kommunikáció szerint "maradj otthon" majd jól szabaddá teszik az autós közlekedést!
Az emberkék nem ülnek egész nap az autóban, szájmaszkkal!
division
@Zsopiale: Amikor családostul sétálgatnak, vagy mennek vásárolni az emberek, azokat könnyen ki lehetne szűrni, és keményen megbüntetni. Egyébként meg a normális az lenne, ha a már többször általam említett TELJES kijárási tilalmat vezetnék be legalább 3 hétre. Max. mindenki az udvarra mehet ki, sehova tovább.
illusion
Hazudtok. Minden nap. Pontban 11-kor.

Orbán ezt akarja: www.youtube.com/watch?v=Ng2qG49g3bM

Békében háborúzik egyfolytában, háborús helyzetben meg elvonja az emberek jogait, és képes megölni, kiirtani a saját népét.

(Szerinted, amikor már elfáradok, és elég részeg vagyok, miért írom azt, amit?
Miért válok agresszívé jámbor létemre?)

Újra olvasnom kéne papíralapút. És tudomást sem venni ezekről!
illusion
Nem sajnálom, hogy gyűlölöm a rosszat!
Azok sajnálják, akik szeretik a rosszat!
illusion
Ha 2022-ben újra kétharmaddal győz a Fidesz, elhagyom ezt az országot.
Azt már nem tudnám elviselni.

Elég volt !!!
illusion
Ha 2022-ben újra kétharmaddal győz a Fidesz, elhagyom ezt az országot.
Azt már nem tudnám elviselni - akkor már tisztán fog látszani, hogy a magyarokkal valami baj van.

Elég volt !!!
illusion
Ha 2022.ben is olyan szar lesz a Propeller, akkor elhagyom.
Elhagylak, Propeller. Hogyan mondjam el neked, hogy "nem is"?
Pálinkás Pál
@division: párszor már kérdeztem tőled...a panelban élő többszázezer ember milyen udvarra menjen ki???
csak úgy....
@division: akiknek nincs annyi a buxában,hogy 3 hétre elöre betud vásárolni? persze ,szerinted azok a munkakerülö léhütök...,akik nem is akarnak! néha használhatnád az okos buksid.
illusion
@Pálinkás Pál: Újpalotán sok hely van a nagyfeszültségű vezetékek alatt. Bátorságpróba.

Ma látta megy szúnyogot. Próbált bejutni. Mintha értené.
Nekünk, embereknek, annyi!
division
@Pálinkás Pál: Pali, 3 hét, ki lehet bírni bent is ennyit a cél érdekében.
division
@csak úgy...: Akkor haljon meg az emberek zöme, nem? Mondjuk amikor indult ez az egész vírus mizéria még hó végén is úgy vásároltak az emberek mintha egy évi fizetést kaptak volna. Akiknek meg tényleg végképp nincs, azoknak segítséget kell nyújtani az önkormányzatoknak, a kormánynak, sőt nekünk, embereknek is.
csak úgy....
@Shikari: egy vadgalambnak több esze van,mint neked tibim! büntikkel és börtönnel oldanád meg a problémát? szerinted a rendörök nem járnak bevásárolni a 12 órás müszak után? persze egy munkakerülö azt sem tudja,hogy mi az a müszak !
butább vagy mint voltál!
illusion
Szeretnék újraszületni minden korban, hogy lássam, milyen ember is vagyok valójában.
Hogy fogalmaznám meg magam, kikkel szemben - hol kezdődne az áldozatvállalás és hol érne véget?
Nekem ez az egy kor(szak), kevés! Többet akarok !!!
tudode
Őfélesége által összelittyentett operatív törzs tudja a legjobban, milyen módon veszi birtokba a vírus az országokat, nem kellene bűnbakot keresni, hanem a béke, és háborús egyvelegnek elmondani úgy ahogy van, és senki sorsát el nem kerülheti!
.
A suszter maradjon a kaptafánál, a rendvédelmisek ne az áldozatjelölteket buzerálja, a tisztifőorvos pedig elmesélhetné, hogy mekkora kárt okoz a népegészségügynek, hogy a MINDENRE HATÓ szétverte az ÁNTSZ-t, mert
.
Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
.
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
.
Ami maradt az egyenlő a 0-val, a szakemberek szerint
.
----- Mész alatt
.
magyarnarancs.hu/belpol/mesz-alatt-105878
.
"""" Amihez ez a kormány hozzányúl, az tönkremegy: a 90 éve működő magyar járványügy az „átszervezés” nyomán lényegében megszűnt. """"
.
És nem is akármilyen kormány, az élén nemisminiszterelnökkel, aki mindent elkövetett hazája ellen, ami belőle fakadt
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=6s
.
A vírus teszi a dolgát, az operatív izé az állampolgárokat kárhoztatja, miközben egy szakbarbár dirigálja még a járványt is, miközben a parlament ezerrel olyan törvényjavaslatokkal műlatja az időt, amelynek semmi köze nincs a kialakult helyzethez, csak ahhoz, ha túléli az ország a TELJHATALMÚ dúskálhasson tovább, mintha nem történt volna semmi!!!
illusion
(Azért nem írok Istenről - az ígéretemmel ellentétben -, mert jelenleg, rossz vagyok. Hiába vagyok a legjobb a rosszak között, mégiscsak rossz vagyok. Amíg rossz vagyok, nem írhatok a jóról. Ez a büntetés nekem.)
Pálinkás Pál
@division: nem lehet...mert sok ember nem tud három hétre bevásárolni...és mivel a saját lakásod nem cella...pszichésen sem fogja bírni...voltam ma kicsit bevásárolni...elkeserítő a helyzet...én nem a vírus miatt fogom kerülni az utcát,hanem a sok hülye miatt...feszültek az emberek...jó páran a szart sem érő műtősmaszkban,és mivel rajtad nincs,úgy néznek rád mint egy tömeggyilkosra!!! az embereket két csoportra kéne osztani...a rettegőkre,meg azokra akiket nem érdekel ez a felhajtás...és ha már így sávozgatjuk a bevásárlást,nem kéne összeengedni őket...
a másik a 1.5 méter...ugye tudod hogy az mennyit ér??? egy köhögés ,tüsszögés vidáman elrepül 5-8 métert...de 3 méterig teljes gázzal.../olvass utána/...tehát...ha nem kötelező a maszk, akkor minek van a másfél méter??? ha meg maszk van mindenkin,akkor megint felesleges.../most maszkról beszélek,nem a műtősről.../ kétségtelen a teljes karantén lenne a megoldás,de azt tudjuk hogy nem megoldható...áramot kell termelni,vizet kell adni...egy csomó üzem nem állhet le ,fizikai okok miatt...ennélfogva marad a kínlódás...és az sem segít a dolgokon hogy lassan úgy beszélnek róla mintha himlő vagy pestisd lenne!!!
csak úgy....
@division: akkor haljon meg,úgy ahogy mondod! a csórók éhen a gazdagék a vírustól!
tudod barátom,mikor a gazdagék nincsenek, tekintettel a csórókra,akkor nem igen várhatják el a csórótól,hogy alkalom adtán ö legyen tekintettel a gazdagékra!
marhára egyszerü a világ,csak aki nem akarja az nem érti..
division
@csak úgy...: Rám nem kell senkinek tekintettel lenni, én tudok magamra és a családomra is vigyázni, ha kell itthon maradunk hónapokig vagy évekig is, nem érted abszolút amiről beszélek. Ki kellene legalább 3 hetet bírniuk otthon az embereknek, és aki a te szavaiddal élve csóró, annak segíteni.
division
@Pálinkás Pál: Nyilván a 1,5 méteres távolságtartás messze nem sokat ér, viszont a létfontosságú közmű szolgáltatásoknak nem kellene leállniuk, azok üzemeltetéséhez nem kell több száz ember. Észszerű keretek között kellene megoldani ami elengedhetetlen.
Pálinkás Pál
@division: és ki tartatná be???, mert ugye elrendelni könnyű...csak akkor van értelme ha be is tudod tartatni...egy faluban még csak elmegy...de pl Budapesten hogy lenne??, minden sarokra rendőrautó??? nincs annyi az egész országban!!!
division
@csak úgy...: @Pálinkás Pál: Bárcsak ez lenne a valóság:
www.youtube.com/watch?v=5bNblZ3UO_0
csak úgy....
@division: én értelek,azt hiszem te nem értesz engem! azért fura,hogy te akár évekre karanténba vonulnál a kedves családoddal,közben elvárod a melósoktól,akik a közmü ..stb. dolgokban tevékenykednek,hogy legyen áram és víz,hogy élvezhessétek a csúnya karantént! tudom,hogy nem te vagy a hibás ,én csak a pökhendi szemléletedet nehezményezem!
illusion
Van az a faszszopó főrendőr, talán ezredes, mert biztos sokat lépett előre a szamárlétrán, és kiérdemelte, aki szereti kifestetni magát.
Naponta fél órát dolgozik, nem ment meg senkit, de szereti Orbánt. Ennyi elég, hogy előre juss - hátulról előre fuss!
illusion
Nem azért verlek meg, mert utállak.
Azért verlek meg, mert te utálod az embereket, és ellenük dolgozol.
Érted ezt, csicska?
simmering73
Na kaptun kmég egy megmondó tésasszonyt. Hol van kedvencünk, Sanyibá, akinek az első tesztje negatív lett, aztán úgy eltűnt mint Colombo felesége.
kulabombaafityiszre
Annak azért nagyon hülyének kell lenni,ha a sok kivétel közül nem tud egyre hivatkozni.Vicc.
koronavirus.gov.hu/cikkek/megjelent-kijarasi-korlatozasrol-szolo-rendelet
A kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.

A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás, elsősorban a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletekben.

Ide tartozik az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, például a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva. Napközbeni kiscsoportos felügyelet alatt engedélyezett a kiskorú gyermek kísérése is.

Alapos indoknak számít a házasságkötés és a temetés szűk családi körben, az élelmiszerüzletekben és drogériákban történő vásárlás. Emellett az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzleteket, a mezőgazdasági boltokat, a piacokat, a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a dohányboltokat, a fodrász- és manikűrös szalonokat is fel lehet keresni.

Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között.

Szombattól be kell zárniuk a vendéglátó üzleteknek, ezek csak elvitelre alkalmas ételek kiadásával, szállításával foglalkozhatnak.

A kijárási korlátozás...
kulabombaafityiszre
Folyt:
A kijárási korlátozás ideje alatt igénybe lehet továbbá venni szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatásokat, a gépjármű- és kerékpárszervizeket, valamint a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatásokat.

A legszükségesebb esetben engedélyezettek a személyes megjelenést igénylő ügyintézések, így a hatósági, a banki, a pénzügyi, a biztosítási és a postai szolgáltatások igénybevétele.

Lehetőség van a háziállatok közterületi sétáltatására, állatorvosi rendelő és állatkórház felkeresésére.

A kijárási korlátozás nem akadályozhatja a szülői jogokat és kötelezettségeket, továbbá a hitéleti tevékenységet.

Az otthon elhagyásának megfelelő indoka lehet még a magáról gondoskodni nem tudók vagy segítéségre szorulók (például kiskorúak, idősek és betegek) segítése.

A rendelet kimondja, mindenki köteles a lehető legkisebb mértékűre korlátozni a szociális érintkezést, és a közös háztartásban élők kivételével mindenkitől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot tartani mindenhol, beleértve a tömegközlekedést is.

Az üzleteket érintő korlátozások betartása a helyiség üzemeltetőinek felelőssége.

A most hozott szabályokat a rendőrség ellenőrzi és szabálysértési bírsággal büntetheti a rendelet megszegőit, ennek összege 5 ezer és 500 ezer forint között lehet.
division
@csak úgy...: Valahol az áram, víz, gáz, mindenkinek érdeke, még azoknak is, akik ezért felelnének, ráadásul a digitális oktatás sem állhat le. Ez ilyen, meg lehetne oldani, plusz pénzt kellene adni azoknak az embereknek, akik ezt végeznék a 3 hét alatt. Az a videó amit küldtél meg nem az amit én linkeltem.
Csizmás Kond
@Mirabilis: nem értem a mellébeszédedet...
Zsopiale
@division: És hogy lenne megoldva az étkezés, vagy haljon éhen otthon mindenki aki nem te vagy, aki milliárdosként egy tánctermet a kastélyában élelem raktárrá alakított... vagy esetleg te kiszállítasz házhoz mindenkinek méltányos mennyiségű és minőségű élelmet gyógyszert és egyéb fontos háztartási kelléket... plusz persze segélyt is adsz, mert ugyebár pénzt keresni sem mehetnének akkor...
division
@Zsopiale: Meg is lehet halni amennyiben az jobb. 3 hét erre még nagyon kevés. Alapvető élelmiszereket meg lehet venni ennyi időre, akinek meg végképp nem megy, segíteni kel az önkormányzatoknak, az államnak, és az embereknek. 3 hét, nem több.
Béla333
"Operatív törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást"
Amire a korlátlan hatalmat magának kiharcoló Orbán reakciója a mai napon: ezt a problémát oldják meg a polgármesterek, merthogy ő ugyan nem fogja...
Zsopiale
@division: Milliók vannak olyan anyagi helyzetben az országban, hogy nem tudnak bevásárolni max 2-3 napra.. ki vannak szolgáltatva a következő fizetésnek... tehát három hét teljes kijárásira berendezkedni, az országosan 2-3 millió családnak kellene egyfelől segély vagy forintban vagy csomagban, amit nem tudnak sem az önkormányzatok, sem a segélyszervezetek realizálni... inkább akkor már ha muszáj, azt lehetne, hogy aki nem tudja megoldani hogy bespájzol 3 hétre, jelezze és 2-3 naponta hordjanak ki nekik kaját gyógyszert meg amit kérnek (nyilván egy minimal és ésszerű szinten) virológai overallos segélyező csoportok, mert azért valamennyi termelés és bevétel áramlás van minden nap...
Továbbra is mert neked nem probléma a spájzolás, nem tudsz azonosulni mások gondjaival és mivel a jómódúként kisebbség fiaként félted az úri valagad, úgy állsz hozzá mintha ez legalábbis bubópestis járvány lenne... holott ez nem egy extrém veszélyes vírus, tessék megnézni az átlagos halálozási százalékokat! Tehát butaság úgy kezdened, hogy meg lehet halni, mintha garantáltan halálos lenne ez a járvány...
Zsopiale
@Zsopiale: Ja és arról még nem is szóltam, hogy a pánikbevásárlási őrület során kiürül minden bolt, verekedések lennének, és országosan százezrek maradnának le az áruról mert már nem jutna nekik.. tehát nekik is jelentkezni kéne a segélyezésre... vagy akkor még pár nappal kitolni a kijárási tilalom kezdetét, hogy még ők is be bírjanak vásárolni... de az alatt is őrület lesz, hacsak nem szabályozzák be beléptetéssel a éhhaláltól és vírustól pánikoló birkatömeget... házhozszállítást 2-3 hétre vállalnak a cégek, vagy leállították... sanszos hogy egy ilyen bevásárlási őrület során többen halnának meg, mint a járvány miatt eddig...
division
@Zsopiale: Nem magamat féltem, ne gondold. A vírus megállítása minden ember érdeke.
Lepényleső
Megágyazása ez a további szigorításnak,hiszen még tegnap javarészt betartották az emberek az előírásokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.