Csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat – olvasható a vállalat mai közleményében.

Fontosnak tartja a Tesco a vásárlók és a munkavállalók biztonságát, ezért csütörtöktől az áruházakban egy időben csak „előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat"

– írják közleményükben.

A cég a koronavírus-fertőzés miatt több intézkedést is bevezetett, melyeknek célja a vásárló és munkavállalók védelme. Mint írják, az egyes áruházakban már mai is működő intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó.

A vásárlószámot egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik.

A vásárlók – a más szolgáltatóknál, mint például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával.

Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó.

Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.

A közleményben kiemelik, Tesco követi a hatóságok ajánlásait, a fizikai távolságtartást elősegítő, valamint a vásárlók és munkatársak biztonságát szolgáló intézkedések listája a vállalat weboldalán olvasható. A húsvét közeledtével várhatóan növekvő vásárlószám fényében Tesco kéri a vásárlókat, kövessék ezeket a tanácsokat és előírásokat, lehetőség szerint egyedül érkezzenek vásárolni, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

Forrás: 24.hu, Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@ágimami: Meg bizony, már jóval hamarabb, és nem beengedni a gyerekes családokat sem. Vásárolni tud egy ember is egy családból.
ágimami
JÓ REGGELT KÍVÁNOK!!! Ezt már rég meg kellett volna lépni, sőt minden nagyobb áruházban, főleg most Húsvét előtt!

Javasolnám még a 12 óra utáni ellenőrzést is, mivel nagyon NEM TARTJÁK BE!!!
Vőm jár bevásárolni, ma is mondta, hogy 13 órakor legalább 10 "szépkorú" volt az üzletben, hiába volt biztonsági őr, simán bemehettek!
Nagyon fegyelmezetlenek az emberek, nem lesz ennek jó vége!!!
division
@ágimami: Meg bizony, már jóval hamarabb, és nem beengedni a gyerekes családokat sem. Vásárolni tud egy ember is egy családból.
simmering73
Igazuk van. Fertőzzék egymást a bejárat előtt. Szerintem ha betartatják a 9-12 órás idősávos korlátozást, az is bőven elég. Nekem erről jó tapasztalataim vannak, sőt a vásárlók 90% szájmaszkot is használ. Legyen kötelező a szájmaszk a bevásárlásnál, ez nekem szimpatikusabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.