Hollókő, Velence, Tokaj, Szentendre, Zebegény, Gánt és Bakonybél is próbálja önkormányzati intézkedésekkel távol tartani a turistákat.

Több települést elárasztottak a kirándulók az elmúlt napokban, emiatt kedden Tihany polgármestere már közleményben kérte az embereket, hogy ne autózzanak oda, és jelzésképpen lezáratta a város parkolóit – írja az Index.

A húsvétkor rendkívül népszerű Hollókő a honlapján kéri az embereket, hogy maradjanak otthon húsvétkor is, inkább otthonukban ünnepeljenek.

A Népszavának a falu polgármestere azt mondta,

a háromszázharminc lakosú falut húsvétkor körülbelül 15 ezer vendéget lepi el, több tízmilliós bevételre tesznek szert, amiről most lemondanak.

Szabó Csaba fideszes polgármester a lapnak elmondta,

a parkolókat is lezárják, szalaggal körbekerítik, és nagyon bíznak abban, hogy lehetőleg egy turista sem akar erre jönni.

Zebegény polgármestere kedden hirdette ki, hogy katasztrófavédelmi okokból lezártak több utcát is, hogy megakadályozzák a turisták parkolását. 

Szerdán Szentendre városvezetése is azt találta ki, hogy a húsvéti káosz elkerülése miatt korlátozzák az autós közlekedést Szentendre belvárosban. A nem szentendreiek nem hajthatnak be a város védett és korlátozott forgalmú övezeteibe, a forgalomkorlátozás április 10–14-ig lesz érvényben.

Balatonfüred polgármestere, Bóka István szerdai megszólalásában a Füred TV-nek azt mondta, szerinte nem fér bele a kijárási korlátozás szabályaiba, hogy valaki egy másik városból Balatonfüredre autózzon, és egészségügyi séta vagy sportolás címszóval sétáljon egyet a Tagore sétányon. Ugyan külön intézkedésről nem beszélt, de nyomatékosan felhívta mindenki figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat.

Szarvas és Békésszentandrás polgármesterei szerdán közösen kérték a környék szállásadóit, hogy ne fogadjanak vendégeket, amíg nem rendeződik a helyzet – számolt be a Beol.hu.

Tokaj összes parkolóját lezárják a járványveszély miatt a húsvéti és az azt követő hétvégékre – írja az MTI. A szigorításra azért volt szükség, mert a kijárási korlátozás ellenére az elmúlt hétvégén is sok turista töltötte a napsütéses délutánt Tokajban. 

Gánton az önkormányzat plakátokon kéri az idegeneket, hogy menjenek haza, mert a fővároshoz közel levő, népszerű túrázó helyen is többen voltak a napokban a kelleténél.

Kedden már Bakonybél önkormányzata és Budakalász is kérte, hogy a járvány ideje alatt ne oda menjenek kirándulni más településekről, illetve lezárták az önkormányzati parkolókat.

A hétvégén Velencét is elárasztották a turisták, ezért az ottani polgármester, Gerhard Ákos kedden bejelentette, hogy az ünnepekre lezárják a parkolók nagy részét. Erről ITT írtunk korábban.

Forrás: Index, Népszava, MTI

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.