Május elsejétől új rendelet lép életbe, kiszélesítik az örökerdő-gazdálkodást.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Csak jogi megfogalmazástól függ, mi számít tarvágásnak. Szóval ha meghagynak öt fát hektáronként, lehet, hogy már nem is tarvágás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Elmúltam már óvodás, a kormány ígéretei hidegen hagynak!
legott
Mi van?
Nemrég vágott ki egy kisebb erdőt az egyik fideszes vállalkozó, hogy felépítsen valami szart.
Nem baj, jön még fideszes - most éppen náci és keresztény, de lesz ez még így sem - kutyákra dér...

Hiába menekülsz bunkerbe, ki leszel ásva!
solidedge
Jelenleg Magyarország 21 %-a erdőség. Soha nem látott pusztulásnak indult az erdő, főleg a fenyőkben és a tölgyesekben esett már is nagy kár. Ennek okai a klímaváltozás és a kártevők elszaporodása. A jövőben a jelenlegi állapot megtartása is óriási erőfeszítéseket fog követelni. A rossz erdőgazdálkodás nem megengedhető.
kissé felnőttem
az igen mennyi ebből a hozzáértő 199 ből ?vagy 299-en vannak ? ebből ha 5 le tudna vezényelni egy erdő telepitést, művelést,lombos fákkal avagy tűlevelüekkel (fenyők ) meg még a tarvágásról is képbe lenne.?
kissé felnőttem
@legott: Tenisz pályát nemde a balatonparton...
nezelodo
@solidedge: Igazad van, még csak nem is a tarvágás a baj, hiszen ha vágásérett a fa meg kell tenni, hanem az, hogy az ipari célra alkalmas fa is már az erőműbe megy. A telepítés is probléma, a rettentően elszaporodott vaddisznó állomány, nem sok esélyt ad a telepítőnek. Ami aggaszt, a rovarkártétel. Most fűrészeltem össze a tavaly vásárolt tűzifát, minden vágásnál legalább egy lárvajárat van, benne a ficánkoló féreggel. A gazdálkodó szervezet, amelyet létrehozott a tulajdonosok közössége, pontosan ezek miatt hozott olyan döntést, ami a túlélést talán biztosítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.