Az ünnepi hétvégén is folytatódik a meleg, napsütéses idő. Változás húsvéthétfőn, a nap második felétől várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Nyárias meleg lesz az ünnepi hétvégén
Fotó: Pixabay

Pénteken a sok napsütést csupán kevés gomoly- illetve fátyolfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz. A szél többfelé megélénkül, a Dunántúl keleti felében, illetve északkeleten olykor meg is erősödhet. A leghidegebb órákban általában 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi völgyekben, a Duna-Tisza-közén és a Dráva mentén gyenge fagy is lehet. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a hűvösebb, délen, délnyugaton a melegebb.

Szombaton és húsvétvasárnap is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Szombaton legfeljebb az északkeleti megyékben és a Tiszántúlon élénkülhet meg a légmozgás, vasárnap az Alpokalján és a Kisalföld nyugati felén meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 16-23, vasárnap 19-24 fok között alakulnak

Húsvéthétfőn még több órára kisüt a nap, de nem lesz zavartalan napsütés, sőt a nap második részétől felhősödés kezdődik. Északon, északkeleten már kisebb eső, zápor előfordulhat. A szél sokfelé megerősödik, estétől északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 20-25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.