Nagyobb mértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek, valamint a betegség következtében elhunytak száma – mondta az országos tisztifőorvos pénteken online közvetített sajtótájékoztatón.

Müller Cecília hangsúlyozta, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonában tett helyszíni szemle után újabb intézkedéseket rendelt el.

Az országos tisztifőorvos az intézményben maradtak egészségügyi ellátásának folyamatosságát nevezte a legfontosabbnak, emellett közölte, a megelőzés érdekében oktatást rendelt el a teljes személyzetnek, aminek a fertőtlenítőszerek helyes használatára is ki kell terjednie.

Az idősotthonok különösen érzékenyek a járványra, ezért az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/kormany.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

illusion
„A magyarországi halálozási arány nem tér el jelentősen a környező országokétól” – mondta korábban Müller Cecília. Erre azonban rácáfolnak a számok, hiszen a tegnapi adatok alapján Magyarországon a fertőzöttek 6,7 százaléka hunyt el, míg a John Hopkins Egyetem összesítése szerint az USA-ban 3,4, Németországban 2, Ausztriában 2, Csehországban 1,9 %. A WHO és más kutatók becslései szerint a COVID-19 halálozás 1-2 százalék között mozog – írja Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter Facebook-oldalán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.