Magyarországon gazdasági válság és társadalmi katasztrófa van kibontakozóban.– írja közös nyilatkozatában tizenöt magyar közgazdász, aki az Orbán-kormány válságkezelő programja miatt forult a nyilvánossághoz. Az aláírók szerint egy válságkezelő program akkor lehet sikeres, ha az állampolgárok és a vállalkozók bíznak a kormányban, ha a társadalom jelentős része azonosulni tud a program céljaival és meggyőződik arról, hogy a kért áldozatok valóban szükségesek és a teherviselés méltányos és arányos. Szerintük azonban az eddig nyilvánosságra került kormányzati intézkedések nem ebbe az irányba mutatnak és nem is alkalmasak a társadalom bizalmának az elnyerésére. Észrevételeik: 1. A kormány válságkezelő programjában nincsenek világosan és egyértelműen meghatározva a célok és az eszközök, nem elérhetőek a program részletei. Ez nem csak nehézzé teszi a véleményalkotást, de bizonytalanságban tartja a magyar gazdaság szereplőit, a vállalatokat és a munkavállalókat. 2. A program költségeit a...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@vacsi: ha lehet, ezt ne azoknak mond, akik már hetek óta munka, és kereset nélkül maradtak. És egyre többen lesznek,mert a jelenlegi intézkedéseknek annyi a kikötése, hogy nagyon kevesen tudnak majd élni vele! Különösen a "nemzetgazdasági érdek" ! Egy annyira szubjektív fogalom, hogy a döntéshozókon múlik, mit tartanak annak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
..és a kormánytagok "Soros"-oznak padlógázzal! Az öreg S.Gyuri'bá meg hátradől a hintaszékében valahol
Floridában a tornácon,és iszogatja a "vöröscsillagos" Heinekent! "Elintézik" a Viktorkát a saját közgazdászai a
forinttal együtt! (;-))
illusion
Ebben a helyzetben az lenne a minimum lenne, hogy a 3 hónapos munkanélküli juttatást ideglenesen 9 hónapra emeljék - a családok védelmében (ugye N. Katalin?)
illusion
„Félő, ezzel a »húsvéti ajándékkal«, a 24 hónapos munkaidőkeret egyoldalú elrendelhetőségével a munkavállalók hosszú nagyböjtjét indítja el a kormány” – közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség.

nepszava.hu/3074202_szakszervezet-a-hatalom-mintha-nem-latna-az-embert-csak-a-gazdasagi-teljesitmenyt
SystemError
Miért gondoljuk, hogy bármi, amit Orbán tesz az nem szándékos... Valószínűleg a "valós" népszerűségük a béka segge alatt. Ilyenkor általában olyan helyzetbe teszik magukat, ahol majd megint meg lehet osztani a társadalmat. Egy dolgot néznek be nagyon csúnyán a stílussal és az intézkedésekkel is, hogy most a szopatottak köre az egész ország annak minden fideszes barmával is együtt.
kereső
@vacsi: tegnap 15:26, Légy szives sorold a "szakszerűségeket", ami a gazdasági ntézkedéseket illeti. Nem kérem a 30 milliárdos migráncs elleni védekezés, a 600 milliárdos mészáros &tiborcz Co, a 100 milliárdos egyházi intenditás megórzés, a kikötőfejlesztés, az egyházi épületek felújitása, a Vároosliget lebetonozása,a kinai vasút 1700 milliárdos ktgeinek ide történő sorolását. Had haljjam a többit.Mindazt ami az emberek, a családok érdekében történt/történik.
lusta
@illusion: Épp a mostani helyzet bizonyítja, hogy nem ideiglenesen, hanem véglegesen kell felemelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.