Hétfőn még nyáriasan (júniusiasan) meleg idő várható, majd markáns hidegfront érkezik csapadékkal és 10-15 fokos lehűléssel. Ez azonban nem lesz tartós, szerdától kezdve gyorsan vissza is pattan a hőmérséklet, így pénteken újra mérhetünk 25 fok körüli maximumokat. A hét közepére azonban átmenetileg visszatérnek az éjszakai fagyok is.

Égzengéssel, villámlással érkezik a hidegfront: 10-15 fokot zuhan a hőmérséklet

Reggel, délelőtt a csapadékot adó felhők átmenetileg kelet felé távoznak, a sok fátyolfelhő mellett szűrt napsütés várható. A nap második felében viszont észak felől ismét megvastagszik a felhőzet, és az ország északi felén több helyen zápor, főként északnyugaton zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen erős lesz, délutántól azonban egyre nagyobb területen északnyugatira fordul az áramlás. Zivatarokhoz kötődve akár viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható. Késő estére 11 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés:

Délutántól egy hidegfront hatására az ország északi felén a záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Erre legnagyobb esély az Észak- és Közép-Dunántúlon, valamint a főváros tágabb környezetében van, de nagyobb bizonytalanság mellett késő délután, este ennél délebbre, valamint északkeleten is előfordulhat villámtevékenység.

A zivatarokat – főként az északi határhoz közelebb – viharos (60-80 km/h) széllökések, nagyobb mennyiségű csapadék, esetleg kisebb szemű jégeső kísérhetik.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nekem mindegy mivel érkezik a hidegfront(ha érkezik), de ideje lenne egy kiadós esőnek, mert olyan a kerti talaj, mint a megkötött beton. Az összes esővíztárolóm üres, eshet bőven.
Valaki szólt a hidegfrontnak, hogy várjuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.