Több hírportál is arról értesült, hogy magatehetetlen betegeket küldtek haza a Jahn Ferenc Kórházból. Az intézmény most reagált.

Pontosított a kórház: ezeket a betegeket küldik haza a járvány miatt
Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt

A 24.hu-t azzal kereste meg egy olvasójuk, hogy nagypénteken szóltak neki, hogy kedden hazaviszi a mentő a kórház csepeli telephelyén fekvő járásképtelen, daganatos beteg édesanyját.

A hvg.hu olvasója pedig arról számolt be, hogy őt is péntek délután hívták, hogy kedden viszi a mentő haza több betegséggel küzdő, magatehetetlen, félig lebénult édesapját, akinek ápolása megoldhatatlan feladat elé állítja.

Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója a hvg.hu megkeresésére azt közölte:

csak olyan betegeket engednek haza, akiknek az ápolása otthon is megoldható.

A főigazgató állítása szerint a járvány megfékezése, a járványkórházi feladatok ellátása, a dolgozók és kiemelten a 65 év feletti betegek egészségének védelme érdekében rendelték el a csepeli telephelyen április 10-én a feltétlen kórházi kezelést és orvosi felügyeletet nem igénylő, otthon ellátható betegek "lehetőség szerinti elbocsátását."

(hvg.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Pedig nagyon jól el avgyunk látrva kkorszerű, a modern kor igényeinek megfelelő stadionokkal. Erre szavazott az ország kórházak helyett.
Yoda69
@vacsi: Nem engem kell meggyoznod, hanem az elso szamu vezetot, aki teljhatalommal rendelkezik. Ha o ugy dont, akkor az osszes szallodat betolhatjak a jarvanyvedelembe.
De mint irtam fentebb, ezen szallodak az elso szamu vezeto tulajdonaba tartoznak. Marpedig senki se szeret a sajat otthonaba piszkitani, foleg nem O1G elvtars.
vacsi
@Yoda69: Igen, tudom, pedig ez lenne a legjobb megoldás...
Eriksson
@vacsi: Szóval felveszem az öreg nyugdíját, az ápolási díjat, a kórház meg oldja meg a "szerettem" és az én problémám? Okos! :)))
Feltételezem, hogy azokat a betegeket átcsoportosítják, akiknek az otthoni ápolása nem megoldható.
vacsi
@Eriksson: Azért nem egészen így gondoltam. Arra gondoltam, hogy ilyenkor természetesen nem lehet eljárni dolgozni, részben, mert otthon kell helyt állni a gondozással, részben meg a fertőzés veszélye ugrásszerűen nőne. De a nyugdíj - vagy egyéb ellátás és az ápolási díj elég lehet a szolíd megélhetésre.
Természetesen, akinek orvosi ellátás kell, azt nem lehet hazavinni. Én is csak feltételezem, hogy ezt megoldják kórházon belül.
Eriksson
@vacsi: A cikkben konkréten le van írva, hogy csak azokat küldik haza, akik állapota megengedi. Itt mégis az az általános reakció, hogy micsoda dolog ez, hiszen kevés az ápolási díj. Egy beteg öregnek semmi keresnivalója otthon. Ha jól értettem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.