A vészintézkedések miatt otthon ragadtak előszeretettel néznek pornót, derül ki egy felmérésből.

Veszélyes mennyiségű pornót nézünk a karanténban – főleg az idősek és a vidékiek töltik az idejüket szexfilmekkel

Pornóval múlatja az időt a karanténban a magyarok jó része. Mindkét nem és minden korosztály, még a hatvan feletti férfiak többsége is élvezi az internetes szexfilmeket, ám a négy fal között sokan válhatnak erőszak áldozatavá vagy épp kezelésre szoruló pornófüggővé, mire véget ér a járvány.

Több pornót néznek világszerte a járvány miatt otthoni karanténba szorult százmilliós tömegek. A magyarok se kivételek. A szexrandi.hu alkalmi partnerkereső oldal felméréséről kiderül, a férfiak fele, a nők harmada naponta, de legalább hetente egyszer-kétszer néz pornót az interneten. A nők partnerükkel közösen szexvideóznak szívesen, egyfajta előjátékként, a férfiak inkább megszokásból merülnek el ebben az erotikában.

A kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbb pornófogyasztó vidéken lakik, és a hatvan felettiek csaknem a fele rendszeresen élvezi a webes erotikát. Ők azok, akik egy korábbi felmérés szerint a legkevésbé elégedettek a szexuális életükkel. Azt nem tudni, hogy kárpótlásul fordulnak a pornó felé, vagy pedig a szexvideókban látott lepedőakrobatikát hiányolják partnerüktől.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint a pornó nagyon magasra teszi az ingerküszöböt, amit a hétköznapi valóságban nehéz meghaladni.

– A szexfilmekben gyakoriak a képvágások, közeli képek, a valódi partnert azonban nem lehet egy gombnyomással átkapcsolni. Ráadásul, ha valaki nagyon rákattan a pornóra, idővel egyre extrémebb tartalmakkal tudja elérni ugyanazt az izgalmat, és ebben nem biztos, hogy követni tudja őt a párja

– figyelmeztet a szextudós.

– Olyan ez, mint a csokoládé, magas élvezeti szint mellett gyors, biztos kielégülést nyújt, ráadásul nem kell virágot venni, nincs fejfájás, kifogás, se teljesítménykényszer, szorongás, csak nagyon gyors kielégülés. Ezek után lehetséges, hogy a valódi szexet már nem éli meg olyannak az ember, és újra elmerülve a pornó illúziójában kialakulhat a függőség, főképp, ha olyan sok a szabadidő, mint az otthoni karanténban

– magyarázta Hevesi Kriszta.

Még nagyobb veszélyforrás lehet, ha a néző nem tud különbséget tenni a pornó illúziója és a valóság között.

– Korábbi elemzések is azt mutatták, hogy a legnépszerűbb pornófilmek 88 százaléka fizikai agressziót tartalmaz, aminek 87 százaléka a női szereplőkre irányul, és kevéssé valószínű, hogy erre a nők többsége tényleg vágyik.

A felmérésben résztvevőknek átlagosan 20 partnerük volt életében, Budapesten másfélszer több, mint vidéken. A nők az átlagnál elégedettebbek a nemi életükkel, kivéve az ötven felettieket, akik közül minden harmadik nő egyenesen csapnivalónak találja a sajátját. Rajtuk kívül a férfiak, valamint a harmincas és a hatvan feletti korosztály van a legkevésbé megelégedve a szexuális életével.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Ez ostoba bulvárcikk. 60 fölött tessék már megnézni az emberek többsége hogy néz ki, de inkább mondanék már 50-et... Irtózatosan, förtelmesen elcsúnyul, a legtöbb ember nemtől függetlenül szottyadt lottyadt jobbra-balra lógó bőnyegek, sok tucat kiló, őszülő, ritkuló hajak és fogak... mégis mit akar ez az idióta nyomorult 60-asaktól, akik többsége már különféle súlyos betegséggel küzd... majd őt fogja megkívánni egy neki megfelelő partner..? Szex a férfiak aspektusából vizuális... ha tetszik ha nem, az izgató pornó nélkül is az a nőtípus akik a pornóban vannak feszes formás arányos kerek popsi ugyanígy a cici, jó minőségű bőr stb... egy nagy szottyadt női mell vagy segg (főleg ha még szag is van ), az kit izgat fel tessék mondani, hogy álljon fel arra szerencsétlen vénember fasza, ha még netán nem impotens? Fordítva is igaz ugyanígy; egy visszataszító férfitestre melyik az a nő aki beizgul? Ma már nem az van, hogy felöltözve szexelnek az emberek, meg sötét szobában paplan alatt, mint régen, 1 perc alatt és a nők eséllyel sem az orgazmusra... Főleg ilyen nyomorult nép, ahol a nép többsége nélkülöz, még ha akarná sem tudná tartani 40 fölött az iramot, hogy minden tökéletes és optimális legyen, rendszeres edzés, fogászat, jó ruhák, parfüm, jó haj stb. A meglevő párja a legtöbb 40-50 fölötti embernek még jó eséllyel, akkor is megunt lenne, ha úgy-ahogy tartja a szépségét. De a többség évtizedek után, gyerekek, veszekedések, kötelezettségek, stressz stb... hogy jöjjön ki ebből még jó szex? Könnyen pofázik egy 20 éves, ráadásul jó adottságokkal bíró ember. 20 évesen szinte mindenki szép és kívánatos, képes a jó szexre, talál hozzá partnert is; de később az csak gazdag helyeken megoldható, hogy ezt a kondíciót még 60-ig is megtartsuk (és a többségnek ott sem sikerül, mert elcsúnyul az életmód miatt, hiszen hiába edz, ha közben iszik, dohányzik, drogozik stb). Olyan partnerrel szexelni, akit nem kívánunk, GYÖTRELEM, ezt jó lenne végre felfogni...akkor már inkább a pornó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.