Tömegesen megszegték a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást egy szombathelyi szeméttelepen keletkezett tűz oltását néző emberek Szombathelyen – tudósított a vaol.hu szerda este.

Az Időkép felvételén (felül) jól látszik, hogy milyen magasra csaptak a lángok és a füstfelhő.

A katasztrófavédelem a honlapján azt közölte, hogy egy zöldhulladék-tároló gyulladt ki a Szent Gellért utcában, a lángok átterjedtek egy másik tárolóra is, így végül három hektáron égett a növényi hulladék. A tűz oltására szombathelyi, sárvári, zalaegerszegi, soproni hivatásos és csepregi, táplánszentkereszti, horvátzsidányi és vépi önkéntes tűzoltók érkeztek. A tájékoztatás szerint a tűz lakóházakat nem veszélyeztetett, a lángokat a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk.

A vaol.hu azt írta, a rendőrség az oltási munkálatok idejére a Körmendi út egy szakaszát is lezárta, beszámolójuk szerint "ezrével jöttek a lángokat megnézni a katasztrófaturisták" a környező utcákba, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe. Hozzáfűzték: a Körmendi úton lévő bevásárlóközpontok parkolóiból mintegy 300 autót és több száz gyalogost terelt ki a rendőrség, a Jáki úton pedig szintén hatalmas torlódás alakult ki, ott is több száz autós és gyalogos verődött össze a kijárási korlátozások ellenére.

A nyugat.hu videóján az is látható, hogy miközben a tűzoltók a lángokkal küzdöttek, nem messze tűzijátékot lőttek az égbe.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Érdemes lenne arra is pazarolni néhány szót, hogy a hulladékos szakemberek, rendesen felturbózva a katasztrófavédelem szaktudásával, ismerik-e az ilyen hulladék tárolásának szabályait, és hallottak-e már az öngyulladásról, és annak megelőzéséről? A többi már csak ebből következik.
jesz
@nezelodo: bingo! A frissen szecskázott zöldhullagdék a komposztálóban másnapra már forró...ezt általánosban tanítják.
ómió
Vírusosztó összejövetel? Meghívó se kellett?
vacsi
Én inkább gyújtogatásra gyanakszom. Túl sok a tűz országszerte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.