Minden család nevezzen ki egy helyi pénzügyminisztert, aki visszafogja a kiadásokat- ajánlja Domokos László. Háztartási kisokost tett közzé az Állami Számvevőszék honlapján Domokos László. A szervezet elnöke emlékeztet rá, hogy koronavírus-járvány gazdasági rombolása miatt az idei és a jövő évi országos büdzsét is újra kellett tervezni; Domokos szerint pont ugyanezt kell tegyék most a családok is, igazítsák a helyzethez kiadásaikat.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Ők már csak tudják! Mi csinálunk valamit rosszul.
Pl. 2012-ben az akkor krisztusi korban lévő 1,7 millió Ft-os fizetésű Zsiga Marcell azt bírta kinyögni, hogy 47ezer Ft-ból meg lehet élni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relleporp
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke ezt is megkérdezhette volna:
Javasolta-e a képviselők, az állami vezetők sok milliós fizetéseinek csökkentését?
Ez valahogy nem jutott eszébe?
RonaGyuri
Megáll az ÁSZ,

legalább is (a kétes utóélete ellenére is) kiemelkedő vezetője utódja ismét okadatolta, hogy mi folyik ebben az országban

Finoman, akarom mondani nagyon finoman szólva is meghökkentőt húzott Domokos László, az Állami Számvevőszék regnáló elnöke, aki szerdán a hivatala honlapján tette közzé ….. Hát, hogy mi is ez ? Nem tudom! A címe: „Domokos László: Minden családba kellene egy pénzügyminiszter”! Valami öninterjú szerűség.
A lényeg (Ö saját kiemelése szerint): „A kormány a költségvetés újratervezését végzi, ugyanakkor lakossági szinten is meg kellene tenni ugyanezt, és a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni”.
Nos hic & nunc nem foglakoznék a dolog nemzetgazdasági vonatkozásával, de a lakossági hasonlíthatás, nos az elképesztő. Nem csak azért, amit szakértő vélemények megfogalmaztak, mint pl.
„Bár a világ jegybankjai, kormányai pont azon dolgoznak, hogy ne mélyüljön a válság és az emberek ne fogják vissza a költekezésüket, Domokos László pont az ellenkező irányba megy, és takarékoskodásra szólít fel.”,
illetve
„A havi négymilliót kereső ÁSZ-elnök szerint a családoknak meg kellene tanulniuk spórolni a járvány idején”.
De a rögvalóság mérlegén még vérlázítóbb; nem is kell említeni mást, mint az elképesztő árakat és a dilettáns intézkedéseik várható árdrágító hatását! =))
dr. prédikátor
te nyomorult buzi köcsög!!! te is spórolhatnál a levegő vétellel!!! fél óránként egy slukk!!!
1magyar
Igaza van, mivel az állam is kb. úgy működik mint egy nagy család, akkor senki ne kaphasson a"családban 1 millió feletti fizetést.
Mégis csak nonszensz, hogy az un. "ügyintéző" a családban lenyúlja a bevétel 90 %-át!:)
adrenalink
Ők már csak tudják! Mi csinálunk valamit rosszul.
Pl. 2012-ben az akkor krisztusi korban lévő 1,7 millió Ft-os fizetésű Zsiga Marcell azt bírta kinyögni, hogy 47ezer Ft-ból meg lehet élni...
kereső
Biztosan komolyan vette az mnb közlését, hogy az "átlag magyar családnak" 10 millás megtakaritása van. Bizonyára igy van- csak éppen mások zsebében(mészáros, tiborc, szijj, csányi+focisták,),meg a stadionokban,kisvasútban. Mert az "átlag magyar család", az nem rendelkezik annyival, hogy két-három hónapnál tovább kihúzza. Milliók meg csak annyival, hogy egyik hónapról a másikig éppen megélnek. Spórolni?? Tessék mondani- min? 10%-os infláció mellett- hogyan lehet spórolni?
csipetke
Egy havi 4 millát kereső izééé akarja megmondani,hogy pl a 100 ezer alatti nyugdíjat kapó nyuggerek hogy osszák be a pénzt?Magam is ebbe a kategóriába tartozom,és ha nem lenne munkám,nem tudom mi lenne velem.A gyerekei nyakára mégse akaszkodhat az ember..És sajnos a nyugdíjasok nagyrésze ennyiből él.A gyerekes családok sincsenek jobb helyzetben,amikor egy ilyen kormány ül a nyakunkon,akinek a miniszterelnöke azt bírta mondani,hogy aki elveszti a munkáját,igyekezzen másikat találni.Ahelyett,hogy átmeneti segélyt adnának,hogy átvészeljék ezt az időszakot.Kiváncsi lennék,hogy a sajátlábú récsöl meddig jönne ki 150-200 ezerből?Ez a kormány csupa ámokfutó elmeroggyantakból áll.
csipetke
@kereső: 7:35 Asszem Kovács András Péter mondta valamelyik showder klub adásban erre a témára,hogy én kopasz vagyok,a feleségem haja seggig ér,ennek az átlaga a vállig érő haj.A tízmillás átlag az oligarchák,strómanok milliárdjaival együtt jön ki ennyire,amit a közpénzekből kotortak össze a sokszorosan túlárazott közbeszerzéseken.
namihami
""Havi 200 pengő (4 millió) fixszel, ma egy ember könnyen viccel.""
Pusztán a nagyságrend és a pénz neve új. A többi a régi. És egy újszülöttnek...
Nyírfa
@silber13: Szerintem félre értetted. Én ezt a beírást egyértelműen kormányzati kritikaként értelmezem.
Jozefina
Ruhadjon ki a szék alóla!!?? Tetves fidesznyik!!!??
Yoda69
Havi 4 milliobol barki konnyen eleldegelhet.
1magyar
Tőle is el kell venni havi 3 millát és még akkor is túlfizetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.