Erre levélben kérték az intézményt.

A Pesti úti idősutthonba is küldenének kórházból kirakott betegeket

Ugyan az elmúlt napokban a kormányközeli média előszeretettel hangoztatta, hogy a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban nincsenek biztonságban a lakók, az intézmények igazgatói – köztük a Pesti Úti Idősek Otthona vezetője is – levelet kapott, amelyben az állam által fenntartott kórházak azt kérik, hogy azok a krónikus, idős betegek, akiknél nem megoldott a családi elhelyezés, hadd kerülhessenek ezekbe az intézményekbe

– közölte a Fővárosi Önkormányzat a koronavirus.budapest.hu-n. Leveleket is nyilvánosságra hoztak, amelyek bizonyítják állításaikat: az egyikben több budapesti idősotthont kérnek – köztük a Pesti útit –, hogy vegyenek át negyven beteget a Károlyi Sándor Kórházból. A levelet a kórház orvosigazgatója írta alá.

A levelek tanúsága szerint a kórházi ágyak kiürítése miatt az egészségügyi intézményeket elhagyni kényszerülő idős betegeket otthonokba irányítanák, erről a kórházigazgatóknak kellett levelet küldeniük az idősotthonokba. A fővárosi idősotthonok azonban az érvényben lévő felvételi stop és a járvány terjedésének veszélye miatt nem vesznek át a kórházakból új lakókat.

Az idősotthon azonban nem kórház, felszerelés hiányában nem alkalmas krónikus betegek ellátására

– közölte a Főpolgármesteri Hivatal, hozzátéve, hogy március 8. óta látogatási tilalom és felvételi zárlat van az intézményekben.

„Az eljárás azonban nem csak ebből a szempontból kifogásolható. A betegek nagy részét a kórházak koronavírusteszt elvégzése nélkül küldik haza, és így kerültek volna az idősotthonokba is. Ez súlyos kockázatot jelentene az idősotthonok ellátottjaira és az ott elhelyezni kívánt betegekre nézve is. Emiatt Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak, valamint a kórházból kikerülő betegek védelmében a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett új ellátottak felvételének tilalmát írta elő az intézményvezetőknek”

– írta a Fővárosi Hivatal sajtóosztálya.

Karácsony Gergely főpolgármester levelet írt az országos tiszti főorvosnak, Müller Cecíliának és a fővárosi kormánymegbízottnak, Sára Botondnak, amelyben kérte: tesztek elvégzése nélkül ne lehessen betegeket a kórházból se haza, se más intézménybe küldeni.

Kásler Miklós utasítására a fekvőbetegeket fogadó gyógyító intézményekben a közfinanszírozott ágyak 60 százalékát alkalmassá kellett tenni április 15-éig a koronavírussal fertőzöttek ellátására. Az országos tiszti főorvos is megerősítette, hogy a kiürítésnek meg kell történnie, noha Müller Cecília szerdán azt mondta, senki nem kerülhet haza úgy, hogy később emiatt egészségkárosodásnak nézne elébe.

Forrás: 24.hu

Kép: MTI/Mónus Márton 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ezek az utasítások tényleg egy zakkant kormányzásra mutatnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
Hadd legyek cinikus! Miért nem inkább a temetőbe küldik őket, így 1 utat megspórolnának...:-((
bencemacska
Ezek az utasítások tényleg egy zakkant kormányzásra mutatnak.
Nessy
@bencemacska: Itt már nem tudja egyik balfék, mit csinál, mond a másik balfék!
Az ős káosz ehhez képest világos és átlátható!
bencemacska
@Nessy: Csak az a baj, hogy közben mi vagyunk a kísérleti egerek/patkányok. És élet-halál kérdésről van szó!
Nessy
@bencemacska: Ameddig nem az övékről van szó, addig nem igazán érdekli őket! Rájuk meg már annyian vigyáznak, mint II. Ramszesz kincseire! Ezekre a látványos "ellenőrzésekre" költött pénz meg az összes idős otthon betegeinek elég lenne a tesztelésére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.