Az egy nap alatt teszteltek 12 százalékánál kimutatták a vírust.

Egy magánkórház elkezdett tünetmenteseken tesztelni koronavírusra: döbbenetes eredményre jutottak

107 személyt teszteltek koronavírusra szerdán a Kelen kórházban, közülük 13 teszt pozitív lett – nyilatkozta a magánellátást végző intézményt vezető Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egykori főigazgatója, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok egészségügyi minisztere a Válasz Online-nak. Ez az arány 12 százalékos, míg az állami teszteknek mindössze 4,2 százaléka mutat pozitív eredményt. Múlt hétfő óta a kórházban összesen 424 tesztet végeztek, 24 pozitív esetet találtak, ami még mindig magasabb a hivatalos számoknál: 5,7 százalékos arány. Ugyanakkor Székely szerint elképzelhető, hogy ebben az is számít: budapestieket vizsgáltak, és a fővárosban eleve magasabb is lehet a fertőzöttség.

Egyik betegünk például februárban észlelte magán a tüneteket, de akkor még nem gondolt rá, hogy ez koronavírus lehet

– mondta a lapnak Székely. A hivatalosan bejelentett első eset csak március eleji, ám az orvos szerint előfordulhat, hogy hamarabb is volt beteg az országban. Ám az is lehet, hogy februárban a páciensük influenzás volt, és később erre fertőződött rá az új típusú vírussal.

Olyan gyorsteszteket végeznek a kórházban, amikből 7-10 nappal a fertőzés után derül ki, ha valaki elkapta a koronavírust, de hónapokkal később is kimutatják, ha valaki átesett a betegségen. Ehhez kétféle, a szervezetben ilyenkor termelődő ellenanyag jelenlétét vizsgálják. Kizárólag tünetmentes embereket tudnak fogadni.

Orvosaink közreműködői szerződéssel dolgoznak, de most a főmunkahelyükről nem engedik el őket, szabályosan le vannak tiltva

– nyilatkozta az igazgató. A járványhelyzet miatt így még a magánfenntartású Kelen kórházban is megszűnt a normál betegellátás. Az állami intézményekben felszabadított 36 ezer helyről úgy nyilatkozott a lapnak: "ha elkezdünk a számok mögé nézni, nem olyan borzasztó". Rendszerszinten van ennyi tartalék, az egyes idegborzoló esetek, hazaküldő döntések pedig korrigálandó hibák.

Forrás: HVG/Válasz Online

Kép: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ezért is lenne ajánlatos minél több tesztet végezni, de orbán sajnálja rá a pénzt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@vitriol: szargyártó szerint "segíteni" kell a szomszéd országokat, mert ""kérték"""!!!A BELFOLDI HÁZIORVOSOK,KÓRHÁZAK ÖNKORMÁNYZATOK MEG SAJÁT ERŐBŐL KEZDTÉK A VÉDEKEZÉST,MERT A KORMÁNY NEM TÖRŐDÖTT VELÜK TISZTESSÉGESEN,HETEKIG KÖDÖSÍTETTEK ,MAGYARUL HAZUDOZTAK!!!aZ ITTHONI BETEGEKET MEG KIVÁGJÁK A KÓRHÁZBÓL,MERT VALAMI HATALMAS FEKVŐBETEG INVÁZIÓRÓL ÁLMODOTT A KORMÁNYFŐ!!!AZ IS ÉRDEKES,HOGY A KAKADU SZERINT TÖBB MINT 3000 LÉLEGEZTETŐ GÉP VAN A HALMOSI RENDŐRTÁBORNOK SZERINT PONTOSAN 2100 DB, KI NEM MOND IGAZAT???ÍGY HIGGYÜNK A VIRUSELHÁRÍTÓKNAK???
verőce21
Óriási! Nem írja, hogy mi lett a sorsuk a tünetmentes, de víruspozitív pácienseknek?
Rácsodálkoztak, oszt jól van az úgy...?
Yoda69
Nincs ebben semmi meglepo. Már korábban megirtak a fertozottek 80%an ugy megy at a vírus hogy az egyén nem is tudja. A baj az hogy ezek a tunetmentes fertozottek is tovább fertoznek és így olyanok is elkapjak akiknél van másodlagos akkut betegség. Az o esetükben válik katasztrofalissa a fertőzés.
Ezért kellett volna tesztelni orbaneknak az első naptól kezdve, hogy izolalni lehessen a fertozotteket és ne tudjon gocpont kialakulni. Ezt elmulasztotta, történelmi hibát vetve. Így mára az egész ország keresztbe kasul van fertozve tele gocpontokkal. Ezt már nagyon nehéz lesz kezelni és súlyos árat fog fizetni a magyar nép orbán hibája miatt.
Cicamama55
@surdilloFUJT: Bizony ki lesznek az önkormányzatok teljesen fosztva, mire ennek az egész vírusos történetnek vége lesz...
ómió
Ez is lehet meg az is lehet! Szóval, már "minden biztos"!
kissé felnőttem
Ez ennek a kórnak a rákfenéje ezért van az egyik amerikai államban,hogy aligátor ( kb 4 méter ) távolság, de itt erről reggeltől estig okoskodások. Aztán minden megy ugy mindha mi sem lenne.Ja a tesztelés ugyan pénzbe kerül ha nem tesztelünk ?? mondá Ádám Vagy az Úr
az ember tragédiájából.aztán autós túrák a megszokott városokba? meg futások, meg kerékpározások. ez a jólét egyik fokmérője lehet de a hülyeségért ugye nem megyek a szomszédba van
nekem is belőle elég, látszik is.
3 hét alatt 3 x voltam boltban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.