Pénteken még tarol a meleg idő, néhol 26 fok is lehet, a hétvégén azonban kissé lehűl a levegő, és többfelé lehet majd záporokra számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek délelőtt már a keleti országrész fölött is csökken a magasszintű felhőzet, majd a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Záporos hétvége várható

Fotó: pixabay.com CCO

Péntek éjjel nagyjából a Győr-Szeged vonal széles sávjában lehet számítani több felhőzetre, és ott néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az éjszaka második felében aztán nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A légmozgás jobbára mérsékelt lesz. Hajnalra általában 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet, de az északkeleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Szombaton nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, az ország nagy részén közepesen, vagy erősen felhős lesz az ég. Az északkeleti országrészben lehet kevesebb a felhő, arrafelé valamivel több napsütés várható. Néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, az alacsonyabb maximumokra északkeleten lehet számítani.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég szórványosan esővel, záporral, emellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A nap második felében észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. Napközben az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a legmelegebb.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lind
Töltse le itt a film nagy példányát
Láthatja ezt a teljes filmet a következő oldalon: fmovies21.org

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.