Péntek délután szavaz az Európai Parlament arról az állásfoglalásról, amellyel közös uniós fellépést kérnek a képviselők az egészségügyben és a gazdaságban is. A szöveg az egészségügyi kapacitások növelését, valamint egy ambiciózus uniós költségvetés elfogadását sürgeti, miközben szolidaritásról biztosítja a legrosszabb helyzetben lévő tagállamokat – írja az Euronews.

A dokumentumot azonban bírálták a fideszes képviselők, mert az kritizálta a magyar kormány vészhelyzeti szabályait.

A Fidesz képviselőcsoport "Brüsszelben megint hazudnak reggel, éjjel meg este Magyarországgal kapcsolatban" címmel adott ki közleményt, amelyben bejelentik tartózkodni fognak a szavazáson.

Szerintük a tartózkodó szavazatukkal elutasítják a Magyarországgal szembeni provokációt, ugyanakkor kifejezik a járvánnyal szembeni közös európai fellépés támogatását.

A határozat az európai parlamenti frakciókon átívelő baloldali-liberális-centrista többség politikai álláspontját tükrözi. Annak a bevándorláspárti balliberális többségnek a véleményét, akik már hosszú évek óta indulatosan támadják Magyarországot a rágalmaikkal. Ők koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemhez szükséges széleskörű összefogás helyett most is a politikai és ideológiai vitákat helyezték előtérbe, aminek részeként Magyarországot nyilvánvaló hazugságokkal támadják. A határozat ugyanakkor a járvánnyal szembeni közös európai fellépés néhány fontos elemére is tesz javaslatot, amelyek megvalósítása érdemi előrelépést jelentene a jelenlegi helyzethez képest

- áll a közleményben.

Az Euronews hozzáteszi, a tervezett szöveg szerint "a magyar jogszabály nincs összhangban az európai értékekkel, mert határozatlan időre hirdetett rendkívüli állapotot. Ez időkorlát nélkül lehetővé tenné a magyar kormány számára a rendeleti kormányzást és korlátozza a parlamenti felügyeletet".

Ráadásul szankciókat kérnek az EP-képviselői Magyarország és Lengyelország ellen a demokratikus normák megsértése miatt.

Az állásfoglalást egyébként valószínűleg nagy többséggel szavazzák meg, hiszen az összes nagy frakció, így a magyar kormánypártot a sorai között tudó Európai Néppárt is támogatja.

A képviselők ezúttal is e-mailben szavaznak, eredmény késő délután várható – teszi hozzá a lap.

Forrás: Euronews

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az lett volna meglepő, ha a fidesz megszavazza! Mindenre nemet mond, kivéve ha sok pénzt kaphat! De ha kevesli, akkor az ellen is tiltakozik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Az lett volna meglepő, ha a fidesz megszavazza! Mindenre nemet mond, kivéve ha sok pénzt kaphat! De ha kevesli, akkor az ellen is tiltakozik!
Eriksson
Az EP szavazgat, szavazgattat, fontoskodik, miközben emberek további ezrei haldokolnak vagy halnak meg.
Gittegylet.
Clavigo
@Eriksson: De azért a pénzük nem annyira büdös a Telefingott Búvárruhának,,és Nemzethhhy Kondájának...--- Nemzethyy Gittegyletnek,,ha így jobban tetszik.
tudode
És akkor mi van, abszlute semmi, a költő szaváva, azok után, hogy az afrikai csúcsot is meghekkelték a csicsKÁK::
.
Ó Ember: Juhász Gyula!

Az Embert én sajnálva szeretem,
A gyűlölet nem borom, kenyerem.

Mert jó az Ember, csak a sors gonosz,
Az bujtogat, sebez és ostoroz.

Mert szent az Ember, nagyra született,
Hogy lássa, élje e mély életet,

Mely fönséges csuda, dicső titok
És áldottak a bitók és sirok,

Mert szent a szenvedés, szent a halál
S a hantok ormán nincs vég, nincs határ.

Rögtúró férgek, fényes csillagok,
Egy végre vannak: kicsinyek, nagyok.

Ó Ember, búsan, alázatosan
Nézd, lásd, az örök küllő mint rohan,

Az örök törvény mint áll és itél,
Rongy gőgöd, dühöd, átkod itt mit ér?
--------------------------------
.
???
Eriksson
@Clavigo: Tiszteletre méltó az éleslátásod.
kokopelli
@Clavigo: ...és nyomják a "magyar embereknek" a lóvét, ami az Orbán/Mészáros zsebekbe vándorol!! ..na meg a
Vejkó,a pellusos felesége meg nyaloncok zsebeibe!!!
SystemError
Az emberélet sem számit, csak a majomkodás!
simmering73
Rábaszunk. De ez kevésbé érdekli a népirtó fideszt.
tudode
Esküszegők, mert a kekec őféleségét képviselik parancsra, mert
.
Aki tisztességesen viselkedik azt kihozza a csatatérről, aki nem arra lövetni fog!
.
Be vannak sztremálva a lurkók az apítól!
Borsodi
Szégyen,hogy a Magyarokat egy kalap alá veszik ezekkel a söpredékekkel.
silber13
Ideje lenne már egy kiakolbőlintásnak! Igaz fityisz?:-))))
Lind
Töltse le itt a film nagy példányát
Láthatja ezt a teljes filmet a következő oldalon: fmovies21.org
csak úgy....
@Eriksson: te nagyon buta! még annál is butább...
Aki Én
@Eriksson: hogy lehetsz ennyire semmitmondó, ennyire buta?
csak úgy....
@Aki Én: igyekszik! tudod, nagy a konkurencia...
solidedge
A Fidesz egy picit túlértékeli magát az EU-ban. Fel van függesztve, a 13 képviselőjük pedig csepp a tengerben. Orbánék mégis úgy gondolják ők fújják a passzátszelet. Szánalmas és egyben nevetséges.Gyakorlatilag azt követelik az EU-tól hogy nézzék el nekik hogy hülye gyerek módjára viselkednek.
csak úgy....
@solidedge: míg a híveik hisznek nekik,addig azt csinálhatnak amit akarnak,mondván, -öket a magyar nép jogosította föl a szavazataikkal.
verőce21
A baloldali-liberális-centrista többség a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemhez szükséges széleskörű összefogás helyett, most is a politikai és ideológiai vitákat helyezik előtérbe, amivel indulatosan támadják Magyarországot a rágalmaikkal.
Másrészt, tevékenységük megnyilvánul - a vírusjárványra hivatkozva -, a görögországi szigeteken lévő menekültek szárazföldre való besegítésével is. Hozzuk be a Frontex segítségével a fertőzötteket Európába! Okos javaslat!
solidedge
@verőce21: Ez igaz de Orbánékra. Két tipikus eset. A Pesti úti idősotthonban történt fertőzések miatt Karácsonyt ki akarják nyírni, a borsodnádasdi állami felügyeletű idősotthonban ugyanazt a helyzetet elhallgatják, kérdésre sem adnak tájékoztatást. Balmazújváros ellenzéki polgármestere kérte hogy az idősotthonokat teszteljék debreceni mintára. nevetséges kifogásokkal utasították el. Azt mondták hogy riadalmat keltene a lakosságban és a mintavételezők is megfertőződhetnének. Debrecenben nem? Orbán semmiféle segítséget nem fogad el az EU-tól függetlenül attól függetlenül hogy ez lenne a legnagyobb. A Habony féle retorikában a migránsok, Soros mellett az EU is az átoklistán van, ezzel próbálja a Fidesz támogatóit életben tartani. A környező külhoni magyaroknak tömegesen küldi a védőfelszereléseket, ez önmagában jó lenne ha itthon is megfelelő volna az ellátás. De kell a határon túli szavazat Orbánnak mint a manna. Ha Orbán arra használja teljhatalmát (amit a saját embereitől kapott) hogy titkosítsa a Budapest-Belgrád vasútvonal dokumentumait addig nem hiszek abban hogy őt csak a koronavírus elleni harc érdekli. Kőkemények készül a 2022-es választásokra. Minden ami jó az hozzá kötődjön, minden ami rossz az az ellenséghez. Neki pedig ellenség az ugyanannyi támogatót élvező ellenzék is.
kokopelli
A keletről Olaszországba visszaérkező üdülőhajókat anno karanténba vágták,ergo a M.o.-ról az EU-ba visszautazó
munkavállalókkal is tehetik azt már Ausztriában,ha a követelmények nem ugyanazok!..."vagy vissza a feladóhoz",azaz
otthon kell munkát keresniök! Eccerű!
verőce21
@solidedge: (08:39) "A görögtől akkor is óvakodni kell, ha ajándékot hoz!"
verőce21
@kokopelli: (08:49) Lesz itthon is munkájuk, csak jöjjenek!
Béla333
Állásfoglalásról szó sem lehet, elég annyi szerintük, hogy ide tolják a 2000 milliárd Ft-nyi segélyt, szó és állásfoglalás nélkül.
Ez a Fidesz mentalitása.
verőce21
@solidedge: (08:39) Még annyit a válaszhoz, hogy tévedésben vagy a választási okoskodásoddal! Olyan az, mint Viszkis Fletó a prímszámok erdejében kélgyózik szarta szene.

A Fidesz-KDNP pártkoalíció, parlamenti választáson a szimpatizánsok, ill., KDNP támogatásával legyőzhetetlen! Legyőzhetetlen, az egyirányba szavazók állandó többsége miatt! Vannak, akik megkérdőjelezik a KDNP láthatóságát, pedig minden második koalícióra szavazó, kereszténydemokrata néppárti szimpatizáns. (Így van ez, több nyugati államban is) Miután elmennek vasárnap délelőtt a templomba, utána leadják a szavazatukat a Fidesz-KDNP koalícióra.
Ez ellen kampányt folytatni, csak istentelen Antikrisztusok teszik!
Aki Én
@verőce21: a tény viszont az, hogy korlátlan közpénz, kiderült csalások, külföldi és hazai buszoztatások, megtévesztések, zsarolások, betelepítesek, százmilliárdos támogatások, krupli, kolbász... nélkül is annyi támogatója van az ellenzéknek, mint orbánnak.
Erre te, a hozzád hasonlók buta igyekezete és a propagandára költött százmilliárdok a bizonyíték.
ómió
Akkor megint a bolsevik "győzelem napjai jönnek"!
solidedge
@verőce21: 2018 választási eredmény. Fidesz-KDNP 48,96 %, ellenzék 51,04 %. Az előzőnek van 133 képviselője a parlamentben, míg a többségnek 66. Jól seggbe rúgták a matekot Orbánék. Hollandiában a Fidesz kisebbségben volna.
verőce21
@solidedge: Sajnos, nem értettél meg semmit abból, amit írtam!
Az "egyirányba" szavazók a kulcsszó! :)
csipetke
Még ez a banda meri azt mondani,hogy Brüsszel hazudik reggel,éjjel,és este?Szerintem senki nem emlékszik olyan esetre,amikor a fidesz bármivel kapcsolatban is igazat mondott volna.
@verőce21: 9,05 Te ezért pénzt kapsz hogy itt vergődsz?
verőce21
@csipetke: Nem azt mondták, hanem Brüsszel hazudik este, reggel és éjjel...!
Én úgy látom, Te vergődsz itt...!
kokopelli
@csipetke: Már maga a mondat,hogy "Brüsszel hazudik..." egy Fidesz-baromság!Az egy-bites rajongóknak
szól,mert egyszerű! Van EU-parlament és más fórumok,de azok neveinek megjegyzése, már túlstrapálná az IQ
szegény narancsosokat! Brüsszel "elvan" és virul,mert akár még olyan gusztustalan barmokat is elvisel,mint pl. a
"beléptetőkapus magyar reménységet"!
SystemError
@verőce21: Itt dolgozol látom, mennyit kapsz most azért te patkány, mennyiért adod el az országod időseit te szar senki?
csipetke
@verőce21: tegnap 19:35 ...és én nem ugyanazt írtam? Idemásolom neked a pontos mondatot,próbáld értelmezni.
"Brüsszelben megint hazudnak reggel,éjjel,meg este Magyarországgal kapcsolatban"
Dolgozd fel,hogy rohadtsok baromságot írsz,de azt is megértem,hogy ezért pénzt kapsz.Bár nekem pl nem tudna annyit fizetni a fidesz,hogy bármilyen oldalon embereket vegzáljak.
kereső
Várt valaki mást ezektől? Hiszen az Eu nagyobb ellenség mint a járvány, csak az európai adófizetők pénze- az kell, arra tarják a markukat, sőt kikövetelik- "mer az jár!!!". Van-e még másik ilyen aljas, alattomos és szégyenteljes másik kormány ezen a földrészen mint orbán viktor és kormánya. És halálra vannak sértődve-"báncsák, támadják Magyarországot". Nem, még mindig nem! Magyarországot báncsák!!, hanem orbánt és kormányát. És nem, még mindig nem egyenlő Magyarország az orbán kormánnnyal, és főleg nem orbán viktorral. A Haza most van igazán ellenzékben.
kokopelli
@csak úgy...: az Eriksson-féle fazonok nem ismerik az EU feladatait,de pénzért...gombot is varnak !(;-))
Lepényleső
Akkor talán beleköphetnének a bán levesébe,ezért nem lesz az napirendre véve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.