Az Állami Számvevőszék az ellenőrzésüket követően számos hiányosságra hivatkozva felfüggesztené a pártnak a törvény szerint járó kifizetéseket.

Az Állami Számvevőszék kétévente köteles átvilágítani a pártok gazdálkodását, így került sor a Demokratikus Koalíció 2017. és 2018. évi működésének ellenőrzésére. Azonban ezen dokumentumok, szerződések, számlák körébe tartoztak azok, melyek 2018 novemberében a tűz martalékává váltak, mikor leégett a DK budapesti pártirodája.

Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője, pártigazgató a sajtótájékoztatón azt mondta: az ÁSZ olyan papírokat is követel rajtuk, amelyek már megvannak a számvevőszéknél. Szerinte a 21 oldalas jelentés egyetlenszer sem tartalmazza a tényt, hogy a DK irodáját tűzvész pusztította el.

Felfüggesztheti a DK állami támogatását az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék a Népszava megkeresésére röviden azt közölte, hogy jelentései mindaddig nem nyilvánosak, amíg a teljes ellenőrzést nem zárták le. A DK-nak a jelentéstervezet kézhezvételétől 15 napja van reagálni az abban foglaltakra – erre tudomásunk szerint pénteken sor került –, a választ az ÁSZ ellenőreinek pedig értékelni kell, ezt követően kerülhet lezárásra az ellenőrzés.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(nepszava.hu)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Domokos meg akar "dolgozni" a pénzéért, és O.V. további jóindulatáért!
Tényleg, mi van a kamupártok 2018-s milliárdjaival??? Vagy azért hálás a fidesz, így nem vizsgálható??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polar450
@Pegero: Nem rólad beszéltem, hanem a nulla ismereteidről! Vered a nyálad, miközben semmi érdemi infód nincs, csak köpködni akartál egyet!
rokker33
@legott: Én találtam ki kb 2008 óta használom ezt a nick nevet nem új még a torrent (LETÖLTŐ) oldalakon kezdtem el használni ezzel a névvel regisztráltam be azóta is használom.Nem is tudom annak idején sokszor belefutottam a 33 as számba és a rock zenét is szeretem így lett rokker33 A rocker33 az már foglalt volt szinte mindenhol :D .Elég gyakran használják a 3 as számot különböző karakterek pótlására is és engem nem zavar itt a propin is van olyan aki használja a 33 at :D
ómió
Jé! Pedig az az "egyenlőbbek" közül való! Efftársilag mindenképp!
kereső
@Nessy: Képe? Jó lesz az pofának is.
Béla333
Hivatalos számla másolatot nem az ÁSZ-tól kell kérni, hanem attól a cégtől, aki a számlát annak idején kibocsájtotta.
Így most vagy a cím rossz (Gyurcsányék hiába kérték az irodatűzben megsemmisült számláik másolatát az ÁSZ-tól),
vagy rosszul értelmezi a cikkíró a hivatalos számla másolat fogalmát.
Gyurcsányéknak be kellett volna kérni az összes cégtől a hivatalos számla másolatot, akinek a számláját betették a könyvelésükbe.
Ha ezt nem tették meg, akkor nincs mit tenni.
Egy NAV ellenőrzésnél ugyanígy jár el a NAV is!
evacica
@Béla333: Ha a számlák elégtek nyilván a könyvelés is, mivel a számítógépek is tönkre mentek! Ha te emlékszel arra, hogy egy éven belül mire költöttél és hol persze nagy dolgokra igen akkor gratulálok, mert még Mészáros Lőrincnél is okosabb vagy! Tévedsz, ha a NAV hoz hivatalosan beadod a jegyzőkönyvet a káresetről a NAV azt tolerálja!Ez nem más, mint Orbán pitiáner szemét bosszúja!Remélem őt is utoléri a végzet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.