Varga Mihály videóban mutatta meg a kutatócsoport munkáját.

Magyar találmány segíthet a koronavírus ellen: egyszerre 50 embert is életben tarthat a vadiúj lélegeztetőgép – videó

Egy magyar kutatócsoport olyan lélegeztetőgép fejlesztésén dolgozik, amely akár egyszerre 50 ember lélegeztetésére is alkalmas.

“A készülő gép egyszerre akár ötven beteg lélegeztetésére is alkalmas. Emellett biztosítja az egészségügyi dolgozók nagyobb védelmét is, mert elvezeti az elhasznált levegőt”

- mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki az Óbudai Egyetemen tett látogatásakor nézte meg, hogyan zajlanak a fejlesztések.

Kozlovszky Miklós, a fejlesztés vezetője, az egyetem Neumann János Informatikai Karának megbízott dékánja elmondta: minden emberhez tartozik egy adatgyűjtő, amely folyamatosan egy központba küldi az adatokat.

Varga Mihály kiemelte:

"Magyarországon megvan az a motivált szelemi tőke, megvannak azok a kutatók, akikkel a járvány elleni védekezést hatékonnyá tudjuk tenni."

Forrás: Blikk/ATV

Kép: Facebook/Varga Mihály

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ivan Ivanovics feltalálta a borotválógépet. A páciens csak beletolja a képét és a gép megborotválja. A szabdalmaztatásnál kérdik Ivan Ivanovicsot:
- Hogy van ez, hiszen minden ember arca más és más?
- Először...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ettől féltünk Misi, hogy te egyszer bejelentesz valamit. Annak még sose volt jó vége.
Qqberci
Ivan Ivanovics feltalálta a borotválógépet. A páciens csak beletolja a képét és a gép megborotválja. A szabdalmaztatásnál kérdik Ivan Ivanovicsot:
- Hogy van ez, hiszen minden ember arca más és más?
- Először...
tudode
Ezek szerint ezek még nem szorultak intenzív ellátásra, mert, legalábbis amikor részem volt ebben, egy kütyü mutatta az életfunkciókat, a vérnyomást, a vér oxigénszintjét, és egyebeket, és egy ágy fölötti rúdon sorakoztak az életben tartó inuziók, transzfuziók, és egyebek!
.
Nem szabadna hiú ábrándot ébreszteni azokban, akik még nem kapták el a járványt!
.
Őfélesége mintha bejelentette volna, hogy megkezdik a lélegeztetőgép gyártását
.
hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/04/17/orban-viktor-a-hazai-lelegeztetogep-gyartasrol-tajekozodott#
.
A tintanyalók maradjanak a kaptaFÁJUKNÁL, a tudósokat, akiket kiheréltek, hagyják dolgozni!
Pálinkás Pál
Ezzel csak az a probléma hogy a lélegeztetés bizony betegfüggő...nem lehet ötven embert egy csőre kötni,mert ami az egyiket megmenti,az a másikat megöli!!! Komolyan mondom...ezek mindenkit hülyének néznek,vagy próbálnak úgy kommunikálni hogy a szavazóik is értsenek belőle valamicskét???
Qqberci
@Pálinkás Pál: Kicsinyes vagy. A lényeg az, hogy legyen egy szabadalom, amit meg lehet venni (értsd: legálisan fizetni lehet rá)...
justhpeter
remélem ebben nincs benne a politika keze.
libellle
Ez már megint olyan hir mint az, hogy a magyarok landoltak a Marson.
Lepényleső
A pénzügyek mellett ebben is épp olyan jártas?
SystemError
Bárki aki dolgozott kutatásfejlesztésben vagy gyártásban tudja jól, hogy főleg egy ilyen készülék tervezése, prototipizálása tesztelése stb mennyi idő. Mivel ez egy olyan gép, amin emberéletek múlnak minimális minősítéseket kell, hoyg szerezzen és az le is kell gyártani, stb, stb.

Szóval a retkes kurva anyátokba már ezekkel a lehetetlen, reménykeltő kamu ígérgetésekkel. Nem érdekelne a félkész találmányok, működő, holnaptól beüzemelhető kereskedelmi forgalom kapható gépek kellenek! Amúgy ugyanez a szar műsora van Szijgyártó fajtársnak is, csak mutgatja az érkező repülőgépeket, csak 1,5 hónap alatt nem jut el a központo raktárból 10km-re arrébb. Persze, persze a kurva anyátokat!
Cucika
Akkor ezt hamarosan titkosítani fogják és egy haver meg fogja kapni a gyártásra és exportra a jogot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.