Az ellenzéki párt szerint a kormánynak is rosszabb lesz amaitt, hogy nem átláthatóan védekeznek.

MSZP: A kormány hátráltatja a vírus elleni védekezést, és elveszíti az emberek bizalmát

Az MSZP szerint a teljes bizalomvesztés küszöbén áll az Orbán-kormány, mivel az emberek úgy érzik, hogy nem játszik tiszta lapokkal, hátráltatja a koronavírus-járvány megfékezését – mondta Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus hangsúlyozta, csak folyamatos, gyors, hiteles és teljes körű kormányzati tájékoztatás mellett várható el, hogy a társadalom betartsa a veszélyhelyzet szabályait.

Hangsúlyozta, másfél hónapig lehetetlen volt megfelelő védőfelszereléshez, fertőtlenítőszerhez jutni Magyarországon, a kabinet pedig azért nem végeztet még mindig tömeges teszteléseket, hogy ne derüljön ki, valójában mennyien fertőzöttek a koronavírussal.

"Mindenki arról beszél, hogy pont a kórházak terjesztik a vírust", a fertőzés sok esetben a kórházakból, egészségügyi és szociális intézményekből terjed el – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó, aláhúzva: "ez az Orbán-kormány felelőssége".

Kiemelte, a védőfelszerelések ezerszámra állnak raktárban hetek óta, és azok nem jutnak el az egészségügy és szociális ágazatban dolgozókhoz.

Az MSZP képviselője kitért arra is: szakemberek szerint Magyarországon a koronavírus-járványnál többen halhatnak meg az alapvető egészségügyi ellátás hiánya miatt azt követően, hogy a kabinet elrendelte a kórházi ágyak 60 százalékának felszabadítását.

Bangóné Borbély Ildikó felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterét, hogy hétfőn az Országgyűlésben válaszolja meg a járvánnyal kapcsolatban feltett kérdéseiket.

Forrás: MTI/Blikk

Kép: Orbán Viktor/Facebook

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"
Emberi Jogok Európai Egyezménye

I. FEJEZET // JOGOK ÉS SZABADSÁGOK

2. CIKK // Élethez való jog

1. A törvény védi mindenkinek az élethez való jogát. Senkit nem lehet életétől szándékosan megfosztani, kivéve, ha ez halálbüntetést kiszabó bírói ítélet végrehajtása útján történik, amennyiben a törvény a bűncselekményre ezt a büntetést állapította meg.
"

www.echr.coe.int/Documents/Convention_HUN.pdf
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: Hagyd már ezt a KISZ-titkárosdit, ifjú kommunistázást a fineszesekkel kapcsolatban, mert már régen kinőtték, most keresztény demokráciát építenek!
Csak te nem vagy képes fejlődni, kinőni a kereteidből, tipikus autista vagy, Feri!
verőce21
@SystemError: Te aztán retartdált fejlődésen mégy keresztül! Hagyd abba itt a blogolást, mert teljesen leépülsz, és még diliházba sem tudunk most betenni. :)
vacsi
@Aki Én: Nem tűnt még fel Neked, hogy akik a rendszerváltás óta bármelyik pártban is jeleskednek, azok a szocializmusban KISZ-titkárok, MSZMP-tagok, stb. voltak? De azt kifejezett sunyiságnak tartottam, amikor az MSZP azért változtatta így az elnevezését, hogy magához édesgesse szavazókörnek a régi kommunista-híveket. Sajnos, csak később esett le a garas... Ekkor jött a Fidesz, meg egyebek.
kokopelli
@vacsi: A keresztény-demokrácián már az öreg Németország is röhög! Már a név maga egy oximoron! A "Keresztény
Szociális Únió" Bajorországban még elmegy valahogy!...csak nem azért császkáltak Bajorországban anno az Orbánék,
hogy azt megnézzék?
Abban az időben F.J.Strauß forgott is a sírjában mint egy ventillátor!Talán azért is mondott le egy látogatást a Barbara Stamm,(Bajor Parlament főnökasszonya) anno fideszeseknek !Már akkor ismerték a multjukat a bejelentkezőknek?
vacsi
@kokopelli: Érdekes a politika; ha nem a mi bőrünkre menne, lehetne jókat röhögni! Őszintén szólva, én meg a németeken röhögök: jól megszívták a zsidók kiírtását (akik mellesleg senkit nem bántottak), most telibe kapták a muszlimokat...
Egyébként azon nincs mit csodálkozni, hogy minden mai politikus (esetleg, ha túl fiatal, a szülei), MSZMP-tag, KISZ-titkár volt - hiszen így tudott akkoriban érvényesülni. Mivel a jóléthez hozzászoktak, a rendszerváltás után is pártokat kerestek maguknak, csak most volt sok választási lehetőségük. Egyik-másik egyenesen egyikből kilépett, be a másikba - mintha a kocsmákat látogatná sorra.
kissé felnőttem
a gond csak az idővel van mióta már,1989- mást többet jobbat értelmesebbet vártam hát nem jőtt be.nem kell ide politikai beállitottság. a valóság a tények a lehetőségek:és akkor ma jőtt egy kérdés egy átlag házaspárnak ma hány gyermeke van Magyarországom? helyes válaszképpen 4 van megjelőlve lemaradtam valamiről? le rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.