A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a Pesti úti idősotthon vezetője a fővárosi főjegyzőhöz címzett e-mailjében "cáfolja az orvosi ellátással kapcsolatban megfogalmazott hamis vádakat".

Megint cáfolták Müller Cecília állításait: mindvégig volt orvosa a Pesti úti idősotthonnak

Skultéti József intézményvezető – a koronavirus.budapest.hu oldalon hétfőn közzétett – e-mailjében azt írta: "intézményünknek a járványveszélyt megelőzően és a járvány időszakában is mindvégig volt főállású orvosa",

"az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt".

Facebook-oldalán a főpolgármester az üggyel kapcsolatban hétfőn úgy fogalmazott:

"hazugságokra tényekkel, politikai rágalmakra dokumentumokkal válaszolunk – már megint".

Karácsony Gergely a járvány elleni védekezés szempontjából "meglehetősen aggasztónak nevezte, hogy a "tisztifőorvos asszonyt is politikai szerepbe kényszerítik". Azon a napon, amikor

Müller Cecília szerint "nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban, az intézménnyel szerződésben álló háziorvos éppen az idősotthon lakóit és ellátottjait tesztelte pont a Pesti úton".

A tisztiorvosi szolgálat helyett dolgozott, a kormányhivatal helyett a főváros által biztosított tesztekkel – tette hozzá.

Karácsony Gergely közölte azt is, hogy később az orvos is a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatta, amikor viszont a tisztiorvosi szolgálat utasítására végeztek rajta tesztelést, akkor azt elrontották, amiről csak egy hét késéssel értesítették az intézményt.

"Ha valami felelőtlenség, hát ez az. És az a felelős hozzáállás, hogy amikor az orvos karanténba került, azonnal intézkedtünk a pótlásáról"

- írta a főpolgármester, majd hozzátette: minden egyéb hamis vádra válasz a Pesti úti idősotthon vezetőjének a főjegyzőnek e-mailben elküldött jelentése.

Müller Cecília a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján kiderült, hogy "legalább egy hétig fizikailag nem volt" jelen az intézményben orvos. Bizonyosan nem tudta helyben a gondozottakat vizsgálni. Az idősotthon ügyében tovább folytatódik a vizsgálat – közölte.

(MTI)

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ezek történelmi bűnök innentől, hogy egy ilyen "kommunikációs csatornát" is erre használt ez a fasszopó banda!

Erről a nőről meg ennyit...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@vacsi: Analfabeta vagy, nem kicsit, meg anaál nyalonc is. Hol van elöirva, hogy egy idösotthonnak föallasu orvos kell? Ki kell biztositsa es ki fizeti? Az meg mar akkora baromsag, amit irsz, hogy az öregek a haziorvoshoz kell menjenek, hogy a plafon leszakad! Persze aki enm tud olvasni... A haziorvos a nyilatkozata alatt epp az öregeket tesztelte az otthonban, ami a felettes szerv feladata lett volna, de sem a korhazakban, sem az ootthonojkban nem teszik meg! Nemetorszagban 1 nap alatt vegeznek annyi tesztet, mint MO-on 1 honap alatt! INGYEN! BARKINEK, aki akarja, ha tünetmentes is! Nem is hal meg annyi fertözött, mert nem utolso pillanatban derül ki a betegseg naluk!
vacsi
@teuton: Akkor tisztázzuk: a főállású orvos azt jelenti, hogy az idősotthon fenntartójával köt szerződést, főállásban! Nyilván ők is fizetik... A háziorvos egy terület orvosa (régebben körzeti orvosnak hívták, csak az nem volt olyan elegáns...). Aki hozzá bejelentkezik, azok után a tb-től kap fejpénzt, és ugyanúgy ellátja őket, mint bármelyik betegét. Úgy tudom, a határ 200 főnél van megszabva. De nézz utána!
Ami meg a teszteket illeti, ne hasonlítgassuk már magunkat Németországhoz - több szempontból sem lenne üdvös. És hogy hol halnak meg többen, azt gondolom, az nem feltétlenül a tesztelések számán múlik - bár nem vagyok orvos.
Ami viszont a stílusodat illeti, hát, az kritikán aluli...
vacsi
@teuton: Utánanéztem a német haláleseteknek:
koronavirus.gov.hu/cikkek/olaszorszagban-14-ezer-franciaorszagban-4-ezer-nemetorszagban-ezer-elhunyt-osszefoglalo
szerint Németországban eléri az ezret a halálos áldozatok száma!
teuton
@vacsi: Latom, nem csak analfabeta vagy, de a szamokkal is hadilabon allsz, hany ev alatt vegezted a 6 osztalyt? Szoval a szamok... NEM a halalesetekröl irtam, hanem a fertözöttek es halottak aranyarol! )Nagy baromsag is lenne összehasonlitani a 8 millio MO-on es 83 millio NO-ban elö nepessget! Amerikaban egyebkent ugy hallom, mar 50000 kötöli halott van, pedig 3-4 hete Trump meg azt kürtölte ki, hogy az egesz csak fakenews, Kina meg a demokratak kitalacioja...) Nemetorszagban minden 21. fertözött hal meg, MO-on minden 10.! Ebböl mit vonsz le? NO-ban heti 380ezer tesztet vegeznek, BARKI teszteltetheti magat INGYEN, MO-on miniszteri uatsitasra (sporolas cimen!) meg a korhazi betegeket sem tesztelik, igy kerültek a fertözött öregek a korhazbol az otthonba, teszt nelkül! Ezen hogyan tudna egy orvos segiteni? Egyebkent pedig pontosan benne all az otthonvezetö nyilatkozataban, hogy szerzödest kötöttek egy orvossal. Akit a felettes szerv pozitivra tesztelt, ezert hazaküldtek! Meg most sem, 2 het utan sem vegzik el a tesztteket, a fövaros sajat költsegen teszteltet!
Mas... Több nemet varosban nincs mar több megbetegedes, mint a tesztek mutatjak. Miert? Mert sok helyen kötelezö a maszk, minden boltban fertötlenitik a kocsikat es a vasarlok kezet! Ja es maszkokat barhol lehet vasarolni, a patikatol a drogeriaig, de ingyen is osztanak! Azonkivül egyetlen beteget sem tavolitottak el a korhazakbol, az iskolak ismet müködnek, a kis boltok is nyitva vannak, büfek, pekseg, hentes, stb. Csak a textilüzletek cipöboltok es ettermek vannak kötelezöen zarva, de elvitelre ott is föznek. Eleg ennyi összehasonlitas, vagy folytassam a gazdasagi/penzügyi oldallal? SENIKTÖL nem vettek el semmilyen allami forrast, sem partoktol, sem önkormanyzatoktol, söt adocsökkentes, nyugdij- es segelyemeles lett bevezetve, azonkivül több 1000 milliardsos gazdasagi segelyprogramm! Van meg kerdes???
Zsopiale
Merne szerencsétlen agyhalott cseléd picsa szarbángecinek ellentmondani... kénytelen folyamatosan hazudni, innen már nincs kiút...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.