A Pécshez közeli, 6900 lakosú Kozármisleny a teljes felnőttkorú lakosság tesztelésére tett javaslatot.

A Pécs melletti kisváros vezetője a Facebook-oldalán tette közzé, hogy sikerült megállapodnia egy baranyai egészségügyi szolgáltatóval, és készek akár Kozármisleny teljes felnőtt lakosságát leteszteltetni - írja a Szabad Pécs.

A koronavírusteszt önkéntes alapú lenne, viszont csak az időseknek segítő önkéntesek és a városi dolgozók kapnák meg ingyen – a többi önként jelentkező esetében az önkormányzat támogatásával, a piaci árnál jóval olcsóbban tudhatnák meg, átestek-e már a fertőzésen – teszi hozzá a Szabad Pécs.

Valószínűleg nem lesz 100%-os tesztelés, de ha mégis mindenki, minden felnőtt lakos vállalná, az önkormányzat akkor is biztosítja mindenkinek a támogatott koronavírus-tesztelést, ennek tehát nem lesz a város részéről anyagi gátja

- közölte a Szabad Pécs érdeklődésére Bíró Károly, Kozármisleny független polgármestere. A felajánlás tehát egy nem ingyenes, de kedvezményes árú lehetőség.

Kozármisleny független polgármesterének számításai szerint az 5000 felnőttkorú lakosból remélhetőleg több mint 2000-en élnek majd a lehetőséggel, amire az első napon, hétfőn több mint 80-an jelentkeztek már.

Bíró azt is elmondta, hogy úgy tudja, baranyai Kozármisleny az első magyar, városi rangú település, amely támogatja akár a teljes felnőtt lakossága szűrését.

A koronavírusteszteket április 25. és május 31. között végzik majd a városi, jelenleg zárt sportcsarnokban. Az áruk 6800 forint, és napi 90-100 ember tesztelésére van kapacitásuk.

Az eredményt már a helyszínen, 15-20 percen belül meg is kapják a jelentkezők.

Forrás: Szabad Pécs, Index

Címlapkép: MTI/AP/Nirandzsan Sresztha

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Valóban szuper kezdeményezés a polgitól!! Hacsak cecilia be nem tiltja!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.