A jó hírt az RTL Híradónak erősítette meg egy vezető infektológus.

Végre: Magyarországon is elérhető lesz a szer, ami hatékonyan kezel koronavírusos betegeket – videó

Dr. Szlávik János, a Dél-pesti kórház infektológus főorvosa az RTL Klub híradójában jelentette be, hogy hamarosan nálunk is hozzá lehet majd jutni ahhoz a szerhez, amelyik úgy tűnik, hatékonyan kezeli a koronavírussal megfertőződött betegeket. A remdezivir nevű szert eredetileg az ebola ellen fejlesztették ki, ám a világszerte elvégzett számos kísérlet azt mutatja, hogy meglepően jól kezelhetőek vele a koronavírusos betegek is.

Szlávik doktor elmondta, hogy a remdezivirrel a kutatások már az úgynevezett "fázis 3" szakaszban vannak, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy meglehetősen sok betegen tesztelik világszerte. Jelenleg úgy tűnik, hogy ez az a készítmény, ami reményt adhat az orvosoknak és a betegeknek addig, amíg a száz százalékban hatásos ellenszert nem sikerül kifejleszteni – a doktor úgy tudja, a becslések szerint ez őszre-télre várható.

Forrás: RTL/Blikk

Kép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@verőce21: Okostoni szagertö, mellefogtal, de ebböl is latszik, mennyire tudatlan vagy! NEM ERRÖL a szerröl volt szo, henem egy malarla elleni vedöszerröl, ami ESETLEG, NEHA hatott...
teuton
@verőce21: Egxyebkent meg hol vannak az idiota testvereid, a hascsikari meg a durr-fing? Elvitte öket a virus? Nincs talan olyan szerencsenk, a patkanyok nem pusztulnak bele, csak szaporodnak...
Jozefina
Ha már alkalmazzák és sikerrel, akkor miért csak összel, vagy télen lesz nálunk elérhető!!!??? Talán a türk tanács még nem forgalmazza??!!
kokopelli
@Jozefina: ...mint a Béres-cseppek? (;-))
kokopelli
U.i.: ezt a csodaszerta bécsi-út másik végétől nyugatra titkosították,a nemkivánatos népességnöveke-
dés megállítása érdekében! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.