Politikai lincselés zajlik Magyarország ellen, amiért a maga útját követi, de a kormányt már nem érdeklik a politikai vélemények, a leghatékonyabb módját próbálja választani az új típusú koronavírus-járvány kezelésének – hangsúlyozta Kovács Zoltán szerdán a BBC-nek adott interjújában.

Kovács Zoltán: politikai lincselés zajlik Magyarország ellen

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a brit közszolgálati tévécsatorna Hard Talk című műsorában azt mondta, hogy a sokak által bírált, úgynevezett

felhatalmazási törvényre azért volt szükség, mert "ismeretlen ellenséggel állunk szemben", s a jogszabály lehetővé teszi gyors és határozott intézkedések meghozatalát.

Újságírói kérdésre válaszolva leszögezte, hogy az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a különleges felhatalmazást, amikor úgy ítéli meg, hogy véget ért a válság.

Aláhúzta emellett, hogy van négy másik olyan európai ország is, ahol nem előre megszabott határidőhöz kötött a felhatalmazás hatálya.

Kovács Zoltán rámutatott, hogy a magyar kormány az elmúlt tíz évben

folyamatosan bírálatok kereszttüzében állt, többek között a nyugat-európai sajtó, illetve az Európai Parlament (EP) baloldali és liberális frakciói részéről.

Kiemelte azonban, hogy ezzel szemben Vera Jourová, az Európai Bizottság illetékes tagja előző nap azt mondta, hogy a vitatott magyar jogszabály nem ellentétes az uniós joggal.

Az államtitkár kijelentette, hogy a kormány számára a magyar lakosság egészségének, biztonságának és érdekeinek védelme az első.

Hozzátette, a járvány során eddig sikerült elkerülni azokat a problémákat Magyarországon, melyeket az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban nem, ezen államok kormányai ugyanis nem tudtak határozott intézkedéseket hozni, amikor szükség lett volna rá.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Folyik a Fideszesek további hülyítése, a "nyomják Krahácsot" sulykolása.
Egy mocskos maffia uralkodik rajtunk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Mi az a politikai lincselés ?
Ez az ökör nem tudja, hogy önként léptünk be minden szabályt elfogadva. Értem, hogy a nemzeti-szégyenkeresztény csürhe csak a pénzt akarja elfogadni, de ez nem megy. Javaslok egy megoldást a kétharmadot szeretőknek.
Tessenek kötelező népszavazást kiírni a kilépésről úgy, hogy az eredmény is kötelező lenne. Ha nincs meg a kétharmad támogató nem az ország megy az Unióból ki, hanem a kormány megy a levesbe.
RonaGyuri
@RonaGyuri: A hírtelen jött nagy elemi-számtani lekendezés árnyékában

persze egyértelmű, hogy ezek a dolgok nem elemi-számtaniak, de tőle még az is elképesztő nagyképűség

Mint ismert az elmúlt napokban Őfenesége nagy számolgatásba kezdett. Persze nem valójában – mert ahhoz sincsenek meg elemi szinten sem a képességei és felkészültsége -, hanem a propagandában. Repkednek a „úgy számolom”, „számításaim szerint”, s más hasonló szófordulatok a hablatyaiban.
Most egy újabb érdekes hír látott napvilágot. A derék portfolio.hu írja: „Ez a koronavírus-járványgörbe tényleg azt mutatja, amire Orbán Viktor számít”. Azt most hagyjuk, hogy így kérdőjel nélkül, ami a mai matyar rögvalóság része, de a mondandóm szempontjából másodrendű. Igen Orbán számításai a kérdés. Függetlenül attól, hogy igaz vagy nem igaz az említett hasonlóság, van itt egy érdekes kérdés.
Az orbáni számításokat állítólag szakembergárda támogatja, amiben az állítólag nem feltétlenül az árintettek szakmai tekintélyére vonatkozik, sokkal inkább az emberi tisztességükre. Sajnos esetükben sem zárható ki a mindent felülíró megfelelni akarás!
Nos nagyon nagy kérdés, hogy mi a helyzet:
Orbán anélkül, hogy értené lobogtatja a szakértők véleményét,
vagy
a szakértők addig-addig dobálták a forró pitét még sikerült belőle kiolvasni azt, amit Orbán elvárt! =))
csipetke
Mikor mondják végre egyszer azt,hogy a fidesz ellen zajlanak a dolgok.Az olyan gusztustalan,hogy mindíg Magyarországgal takaróznak,pedig nem az ő 48%-uk jelenti Magyarországot.Mi,a többség pedig kilőnénk az egész fideszes bandát a Holdra.
ómió
Megszoktuk már. A bolsevik hataloméhség manapság már mindig Brüsszelben kulminál!
teuton
@RonaGyuri: Egyetlenegy tennyel/statisztikai adattal leleplezhetök a hazugsagok: Meg kell nezni, hogy a fertözöttek közül hanyan halnak meg! Mert a fertözöttek szamat könnyü manipulalni, különösen ha nem tesztelnek, de a halottaket nehezebb, bar irasos miniszteri utasitasra nem szabadna a virust halalokkent, hanem az alapbetegseget megadni. De ha talan megis, akkor nezzük az elerhetö szamokat:
Magyarorszagon minden 8. fertözött meghal.
Nemetorszagban minden 21. Eleg ennyi??? Tehat akkor a fertözöttek szamaval HAZUDNAK!!! Nincs teszt = nincs fertözött!!! (Nemetorszagban hetente 380ezer tesztet vegeztek, veszelyeztettettt munkakörökben automatikusan, egeszsegügyiseknel negativ eredmeny alapjan duplan is (!), sajat keresre akar ingyen is...)
3 nemet öregotthonba jarok hetente a munkambol kifolyolag, egyetlenegy fertözöttröl nem tudnak, nemhogy halottrol (orvos sincs az otthonban, csak apolok!), nincs kijarasi tilalom nekik, a tolokocsivan mennek vidaman setalni es bevasarolni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.