A független képviselő Facebook-oldalán a „felesleges kórházi ágyakat” mítosznak, azt, hogy „csak 2 százaléknyi beteget kell kirakni” legendának nevezi, azt írja, "úgy hazugság az egész, ahogy van" – számolt be a 24.hu.

A 24.hu azt írja, a Népszavához hasonlóan Szél Bernadett is utánajárt az adatoknak (a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján), és figyelmeztette a kormányt – mielőtt nekiesne a fölösleges ágyaknak, és még jobban megvágná az egészségügyet –, hogy nincsenek „fölösleges ágyak” a rendszerben.

Végigszámoltam a két kormányzati mítoszt, a “felesleges kórházi ágyak” mítoszát és a “csak 2 százaléknyi beteget kell kirakni” legendáját, és úgy hazugság az egész, ahogy van. Utánanéztem az adatoknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján, és még mielőtt a kormány nekiesne a “fölösleges” kórházi ágyaknak és még jobban megvágná az egészségügyet, mutatom, hogy mennyire nincsenek “fölösleges ágyak” a rendszerben

- írja Szél Bernadett a posztban.

Hozzáteszi:

A 2020 februári jelentés szerint az össz-fekvőbeteg ágyszám 67 543. Az ágykihasználás 78,6 százalékos, vagyis messze nagyobb, mint a kormány által említett 66 százalék. Ráadásul ezen belül vannak az aktív és krónikus ágyak. Az aktív ágyak kihasználtsága 71,7, a krónikus ágyaké 85,5 százalék.

"Egyszerűen totális hazugság, amit a kormány mond" – írja Szél.

A 66 százalékos ágykihasználtság a valóságban 79 százalék, a botrányok által érintett krónikus ágyak ráadásul 85-90 százalék feletti kihasználtsággal működnek.

"Mindeközben a kormány fűnyíróelvszerű módszert alkalmazott: minden kórházat ugyanolyan arányú kiürítésre kötelezett. Ezeket a 85-90 százalékos telítettségű kórházi osztályokat kellett pár nap alatt a felére csökkenteni! Ebből adódtak a brutálisan embertelen esetek, amikor kórházigazgatók tagadták meg emberiességi okokból a miniszteri ukázt. Felmentést kaptak a nyakukba" – fogalmaz a független képviselő Facebook-oldalán.

Átlagos százalék-értékekkel dobálózni etikátlan, mert itt emberéletekről van szó – tette hozzá a képviselő, aki

korábban is utalt rá, hogy a kormány valójában tartós ágycsökkentésre készülhet.

A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, a járvány után át kell gondolni az egészségügyi ellátórendszer finanszírozását, a kórházi kapacitásokat. A Népszava kérdésére Gulyás Gergely közölte, hogy

a járványügyi helyzet egy próbát jelent az egészségügyi rendszernek, ha a mostani működés tanulságait a jövőre vonatkozóan lehet hasznosítani, akkor azt a kormány meg fogja tenni.

Orbán Viktor az állami rádióban a kórházi ágyak felszabadítását ismét azzal magyarázta, hogy a kormány nem akar egyetlen beteg ember életéről sem lemondani.

Több országban le kellett mondani egyes emberek életéről, mert nem volt elég ágy és lélegeztetőgép.

Forrás: 24.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Zsopiale: 16.06
Csak úgy szíves tájékoztatásodul: Szél Bernadett nem volt még sohasem kormányzati pozícióban, így pl. "az ország totális kirablásában" stb nem vehetett részt.
Azokra mondhatod ezt, akik döntési helyzetben voltak az elmúlt 30 évben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Nessy: Februárban még minden normálisan működött, márciusban jelent meg a vírus nálunk. Biztos vagyok benne, hogy márciusban, de leginkább áprilisban már jóval több volt az üres ágyak száma, mint februárban.
pécsi
@kereső: AGYATLAN VAGY FIAM, ÉN PÉCSI VAGYOK, ISMERJÜK A HÖLGYET. GYENGE, NAGYPOFÁJÚ, POLITIKUSNAK ALKALMATLAN. Halgass és többet ne jelentkezz.
Málna
@Aki Én: Ezt most miért küldted? Ismerjük ezeket az adatokat, erről beszéltünk eddig. Ébresztő!:-)
Aki Én
@Málna: most is összezavarnak a tények? Ostoba propagandista. Ti felidézitek az átkost.
Málna
@Aki Én: Inkább te tűnsz kissé zavartnak. Nekem nincs bajom a tényekkel, csak arról beszéltünk, melyiket érdemes alapul venni.
Jól vagy? Mostanában sokszor nem vagy képben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.