Kórházban már 877 embert ápolnak, akik közül 61-en szorulnak gépi lélegeztetésre, 401-en pedig már felgyógyultak a betegségből.

Bíztató magyar kutatások folynak a koronavírus vérplazmából kinyert ellenanyagának felhasználásával kapcsolatban, egy betegnél már is elkezdték a használatát

– mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta:

a világon az elsők között a Szent László kórházban magyar kutatóknak, orvosoknak sikerült vérplazmából előállítani a koronavírus ellenanyagát és egy súlyos állapotú betegnek csütörtökön elkezdték adagolni.

Az ellenanyagot korábban megbetegedett, de már felgyógyult emberek vérplazmájából lehet kivonni, ezért kérik a fertőzésen átesett, már gyógyult emberek jelentkezését a 30/6029250 telefonszámon, illetve a [email protected] oldalon.

A szakember elmondta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai a vírus környezetünkben való elterjedtségét is vizsgálják, a főváros szennyvizében egyelőre nem találtak koronavírust.

Ötvennégyen vannak lélegeztetőgépen

A járvány aktuális adatait ismertetve Müller Cecília elmondta:

az igazolt fertőzöttek száma 2383-ra nőtt és újabb 11 halálos áldozatot szedett a járvány, így már 250-re nőtt a fertőzés nyomán elhunytak száma. Utóbbiak szinte kivétel nélkül idősek, illetve fiatalabb, ám több krónikus betegséggel küzdő emberrel is végzett a vírus.

Kórházban már 877 embert ápolnak, akik közül 61-en szorulnak gépi lélegeztetésre, 401-en pedig már felgyógyultak a betegségből – sorolta.

Mindennek párhuzamosan – folytatta – a kiterjedt kontaktkutatás keretében egyre nő a laborvizsgálatok száma, ami azt jelenti, hogy immár 58251 tesztet végeztek.

Kérdésekre válaszolva közölte:

annak ellenére zökkenőmentes az akut betegek ellátása a tatabányai kórházban, hogy az intézmény 29 dolgozója karanténba került.

Ugyanakkor a kiskunhalasi mobilkórház készen áll a betegek fogadására, amennyiben a helyzet azt szükségessé teszi, megkezdődhet a működtetése – mondta Müller Cecília.

Cikk- és címlapkép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Hazudozó lelkipásztor, üzemorvos néni! Vakon bízza mindenki a családja életét rájuk és jövőre már nem kell kiadni havi 80-140e- idősotthonra.

Utoljára ekkor szar senkinek a választási bizottság tartottam, aki hasonló lelkületű és gerncű patkány, mint ez!

A nemzet gerince mind!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Azért nem ártana a T. operatív gyülekezetnek tanulmányozni, hogy milyen módon oldották meg azok az országok ahol egy áldozata sem lett a koronavírusnak, a számháborúzás, és a takarítási ismeretek szajkózása helyett:
.
--- Az elsők közt kapták el a koronavírust, mégsem halt meg senki
.
444.hu/2020/04/25/az-elsok-kozt-kaptak-el-a-koronavirust-megsem-halt-meg-senki

.
"""" A koronavírus-járvány elleni harcban kevés ország vizsgázott eddig jól. A néhány jó példa – Tajvan, Dél-Korea – mellett viszont elsikkadt egy szintén ázsiai sikertörténet. Vietnamban pontosan három hónappal az első pozitív koronavírus-teszt után elkezdtek lazítani a korlátozó intézkedéseken, miután ennyi idő alatt mindössze 270 fertőzött beteget regisztráltak, és a világban már közel 200 000 halálos áldozatot szedő vírus a 95 millió lakosú országban senkit nem ölt meg.""""
-------------------------------------------------------
.
Előfordulhat ha őfélesége "csak" fele energiát, és forrást feccölt volna az egészségügybe, a vírustalan időben is, MINDEN HARMADIK ápolt ott hatyta a fogát a lepusztult egészségügyi szanatóriumokban:
.
Magyarországon az utóbbi években átlagosan évi 130 ezren haltak meg. De ennek mekkora részét lehetett volna elkerülni? Az Eurostat besorolásai szerint 2011 és 2015 között a magyarországi halálozások 19 százaléka lett volna kezelhető, 30-29 százaléka pedig megelőzhető, és mivel azóta nem alakult át a magyar halálozás szerkezete, feltételezhető, hogy ez legfeljebb kismértékben javult. Tehát évente nagyjából 38 ezer ember halála megelőzhető, 24 ezer ember halála pedig kezelhető lett volna.
.
--- Minden harmadik magyar halála elkerülhető lenne
.
g7.hu/kozelet/20181121/minden-harmadik-magyar-halala-elkerulheto-lenne/
.
???
Zsopiale
Te is rábukhatsz a lélegeztető gépemre, büdös vén náci hazug hazaáruló szarbángeci-droid kurva...
jesz
Egy telefonáló hallgató szerint dr. Müller Cecília országos főorvos
azért ilyen lassú, mert egy fülesben hallja a mondanivalót, és azt nem tudja gyorsabban tolmácsolni...
dr. prédikátor
@Zsopiale: Megelőztél, én is ezt akartam írni.!!!A vén luvnya cecil rábukhatna egy mélytorkos lélegeztetőre:Addig is hallgatna és nem hazudna!!!
Zsopiale
@jesz: Plusz mert minden nap a kávé mellé kap egy nagy adag lószérumot, ami leszedálja... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.