A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványozta a gyermekprostitúció tevékenységet szervezetten kihasználó két nő és egy férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint egy ötven és egy ötvennégy éves nő, valamint utóbbi ötvenhárom éves élettársa 2019. októberétől a Duna korzó környékén szervezetten prostitúciós tevékenységet végeztetett kiskorúakkal elsődlegesen külföldiek részére. A gyanúsítottak védelmet biztosítottak, átvették a pénzt, illetve a férfi a kiskorúak szállítását is végezte.

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra a Duna korzón

A Rendőrség felderítette a szervezett tevékenységet és elfogta a terhelteket, akiket gyanúsítottként hallgatott ki gyermekprostitúció kihasználása, minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatásukra.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a terheltek eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta, hogy a nyomozási bíró rendelje a három gyanúsított letartóztatást. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója az indítványról a mai napon határoz.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(ugyeszseg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.