A Magyar Nemzet úgy értesült, a jövő héttől már országosan bevezethetik az arcmaszkok használatát a nyilvános, zárt terű vagy csoportosulásra alkalmas helyeken, és hogy a legtöbb üzlettípus, ami most zárva van a járvány miatt, májusban újra kinyithat bizonyos szabályok betartásával.

A Magyar Nemzet szerint az egész országban Budapesthez hasonló előírás jöhet a maszkok terén. 

Előírás lehet az arcmaszk, vagy a száj és orr eltakarására alkalmas eszköz használata valamennyi kereskedelmi egységbe való betérés, illetve bevásárlóközpont, üzemanyagtöltő állomás felkeresésekor, és ennek ellenőrzése nem csupán a vállalkozó dolga lesz

- írja a lap.

A Magyar Nemzet hozzáteszi, ez azzal is járhat, hogy az eddig érvényben lévő különleges nyitvatartási rend is megváltozik, például az időseknek előírt háromórás idősáv módosításával, valamint a kijárási korlátozás alatt felkereshető boltfajták bővítésével, az engedélyezett üzemidő növelésével.

A lap hozzáteszi, hogy a ruha- és cipőkereskedések, a játék- és könyvesboltok újra fogadhatnak vásárlókat, de az értékesítési helyeket úgy kell kialakítani, hogy

a minimum másfél méteres távolság tartható legyen.

A nyitvatartási rend is alakulhat a mostanihoz képest (jelenleg az élelmiszerboltokon, drogériákon, gyógyszertárakon kívül csak délután 3-ig lehet nyitva minden, ami egyáltalán nyitva lehet).

A Magyar Nemzet szerint elképzelhető, hogy az élelmiszerüzletek négyzetméterben meghatározott mérete alapján azt is kiszámítják, hogy hány vevő betérése lehet optimális egy időben. Ilyesmit korábban egyes boltok önszorgalomból vezettek be.

A lap úgy tudja, a belföldi turizmus idei szezonjának előkészítésére

májusban fokozatosan kinyithatnak a jelenleg üzemszünetet tartó szállodák és a vendéglátóhelyek helyi fogyasztás céljára is, vagyis az éttermek, kávézók fogadhatnak majd vendégeket.

Azonban a lap szerint a nemzetközi mintára itt is kötelező lehet az arcmaszk használata, illetve a távolságtartás, amihez a cégeknek kell biztosítaniuk a körülményeket, például az asztalok elhelyezésével, a vendégtér szellősebbé tételével.

Forrás: Magyar Nemzet, Index

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" vendéglátóhelyek helyi fogyasztás céljára is, vagyis az éttermek, kávézók fogadhatnak majd vendégeket.

Azonban a lap szerint a nemzetközi mintára itt is kötelező lehet az arcmaszk használata,"

Nos ..ez fényes példája a marhaságnak...a kitalálója mutassa meg nekem hogy ebédel,kávézik,iszik arcmaszkban!!!
tudode
Éfélesége április 10-én még nem látta a fényt az alagút szélén
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+nem+l%C3%A1tja+a+f%C3%A9nyt&oq=oRB%C3%81N+&aqs=chrome.0.69i59l3j69i57j35i39j46l3.4872j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------
.
Oszt' 19-re cinkelt kártyát húzott valószínű, lösz, ami lösz!
.
Úgy viszonylagos békében, mint háborúban a BIZONYTALANSÁG kíséri a kacskaringós útját, aminek az lesz a vége, hogy elhúzzák a nótáját
.
www.youtube.com/watch?v=Ye_kpRgldv0
.
Agyeszbugyesz!
namihami
@Pálinkás Pál: Szívószállal! Akkor elég manikűrollóval egy pici lyukat vágni a szájkosáron.
Éljen a pépesített marhapörkölt és a turmixolt rántott hús.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.