"A magyar emberek munkahelyeit meg kell védeni, és annyi munkahelyet kell teremteni, amennyi megszűnik. A kormány által nyújtott bértámogatás célja a munkahelyek megvédése" – mondta Schanda Tamás az operatív törzs keddi tájékoztatóján. "A balliberálisok helyett nem segéllyel, hanem munkával segítjük a gazdaságot" – tette hozzá. "A mostani válságban nem megszorítjuk, hanem támogatjuk a cégeket" – hangsúlyozta Schanda.

A magyar emberek munkahelyei meg kell védeni, és amennyi munkahelyet a járvány elpusztít, annyit kell létrehozni

- mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Az államtitkár  beszélt a bértámogatási programról, amelyet beszámolója szerint a munkáltatókkal egyeztetve hozott létre a kormány.

Az állam a kieső munkaidőre vonatkozó bér 70 százalékáig kompenzálja, legfeljebb 3 hónapig a munkáltatót. 

A bértámogatásokról 8 napon belül kell döntenie a hivataloknak. Schanda Tamás szerint ez nagyon sok embernek segíthet. Szólt arról is, hogy az innovatív munkahelyek esetében is van jelentős állami támogatás, és akár 318 ezer forintot is kaphatnak a dolgozók.

A munkahelyek megőrzését segíti az a hitel is, ami biztosítja a munkavállalók 9 havi bérének a részét.

Az állam is készen áll arra, hogy munkát adjon, ha szükséges

- mondta Schanda Tamás.

 Schanda megismételte Orbán Viktor hétfői kijelentését:

Akik a járvány miatt elveszítik a munkájukat, azok a 3 hónapos álláskeresési járadék elvesztésének idejében már kapnak majd állásajánlatot, akiknek a piac nem képes ezt biztosítani, azoknak az állam fog majd munkát adni.

Forrás: Index, Origo

Címlapkép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Világ közmunkásai, egyesüljetek!...
peterkelemen
Miféle munkát és fúleg mennyi pénzt? Miért kellene kapirgálnia millióknak Orbán szemétdombján megalázó alamizsnákért??? Orbánt és maffiáját el kell zavarni a büdös picsába! Lepaktáltak a kínai kommunista párttal is, akik a világra rászabadították a koronavírust.
csak úgy....
van egy schanda gyanúm,hogy ez megint csak fideszes reklámszöveg...
Qqberci
Világ közmunkásai, egyesüljetek!...
Zsopiale
Ezzel már próbálkozott ez a nyomorult náci hazug hazaáruló rablógyilkos csaló patkánymaffia... a közmunkával meghamisították a magyar munkaügyi adatokat és megnyomorítottak, elástak milliónyi embert...
justhpeter
"Az állam is készen áll arra, hogy munkát adjon, ha szükséges"
OK. Én csak részmunkát kérek. Kásler szeretnék lenni. De csak fizetésnapon.
peterkelemen
Miért komcsiznak annyit a fideszesek? Nagyon egyszerű: a legtöbb ex-komcsi a fideszkdnp padsoraiban csücsül a mai napig.Maga Orbán is besúgó volt anno. Most meg kivel paktáltak le? A kínai kommunista párttal, akik a világra szabadították a koronavírust. Mit tesznek Orbánék? Kilóra eladták a magyarokat. 700 milliárd hitelt vettek fel a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítéséhez, ami a kínai kommunista párt egyik bejáró kapuja Európába, amin ugye bár nem cak áruk érkezhetnek majdan hanem katonák és fegyverek is. Orbánt minél előbb el kell zavarni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.