Nem tart igényt korábbi választási ellenfeleinek pénzadományaira Putnok fideszes polgármestere – írja a 24.hu. Tamás Barnabás többször is visszaküldte a feladóknak a város jótékonysági számlájára utalt összegeket. Egyik alkalommal a visszautalás közleményében üzent is a polgármester.

Putnok fideszes polgármestere, Tamás Barnabás március végén segélyszámlát nyitott a koronavírus-helyzet miatt, hogy erre gyűjtsék a pénzt védőfelszerelésekre és fertőtlenítőkre.

A kezdeményezést a Facebookon jelentette be, és odaírta, hogy ő maga kezdésnek 400 ezer forintot utalt, a teljes fideszes képviselő-testület pedig fejenként 100 ezret.

A polgármester azóta is rendszeresen közzéteszi, hogy a városból kik és mennyi pénzt küldtek adományként – írja a 24.hu.

A Putnoki Reform Szövetség pártoktól függetlenként jött létre a helyi Fidesszel szemben, de a választásokon alulmaradtak. A szövetség két tagja, Pásztor János és Pásztor Ádám (apa és fia) most azt állítja, hogy ők is küldtek pénzadományt a számlára, de a polgármester azt visszautalta nekik. Egyik alkalommal pedig a visszautalás közleményébe a polgármester azt írta:

téves utalás, ez nem az RNÖ számlaszáma.

Pásztor Ádám közösségi oldalán azt írta:

Máshová is adakoztam, de gondoltam ide is megteszem, annyit kértem közleményben, hogy " örülnék egy nyilvános elszámolásnak .. "Nem tettek ki az utalók közé, elhallgatták, hogy én is küldtem, de nem zavart. Néztem a mai nap is, most sem voltam rajta, azért már kicsit bosszantott a dolog, mondom megnézem a bankszámlámat... na hát amit ott láttam, az ledöbbentett. Tamás Barnabás, Putnok jelenlegi polgármestere visszaküldte a pénzemet egy flegma közleménnyel. Azt írta, hogy ez nem az RNÖ számlaszáma ( gondolom Roma Nemzeti Önkormányzat ? ) téves utalás. Nem, én ebben az esetben Putnoknak utaltam ezt a pénzt, de úgy látszik, nincs rá szükség. Mit akar ezzel üzenni? Mit gondol a városiakról és a romákról, az egyéb rászorulókról ez az ember, hogy ilyet csinál és így kommunikál?

Pásztor Ádám a 24-nek azt állítja, másodszorra is adományoztak, másodszorra is visszautalták nekik a pénzt.

Őszintén megmondom, nem tudom, hogy ez a flegma üzenet milyen mögöttes tartalmat rejt, miért szólja le a romákat vele, illetve miért nem fogadta el az összeget, amit küldtem neki. Nekem ez színtiszta gyűlöletnek érződik

– nyilatkozta Pásztor Ádám a 24.hu-nak.

Közölte, hogy mindenesetre harmadszorra is utaltak. 

A putnoki férfi elmondta, harmadszorra kifejezetten a polgármester nevére küldte el a pénzt azzal a kísérőszöveggel, hogy„Veszélyhelyzetben Putnokért, nem téves”.

Péntekre ez a pénz is visszajött.

Forrás: 24.hu, Index

Címlapkép:  MTI/Komka Péter

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennyire nem lehet egy fideszes polgármester ilyen idióta ! De úgy látszik, erős akarat csodákra képes! Mindenesetre szégyellje magát!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: "1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé egyik alelnöke."
na ennyit a vajdádról... :))))))))
legott
A képhez: A lefelé fordított szív úgy néz ki, mint egy segg.
A szeret-nem szeret sziromtépkedés mintájára: szív, segg, szív, segg, szív segg...
Aha
Már csak a gyökerek fideszesek.
Ez mit jelent?
Van két és fél millió gyökér Magyarországon.
És ennyi.
szegfue
@vacsi: tegnap 20:24 Az igaz, hogy önmagában az adakozás az egy önzetlen dolog, de ha a Kovácsnak, vagy a Kissnek, esetleg valamelyik családtagomnak adom, akkor én sem várom el, hogy elszámoljanak! Ilyenkor az "adományt" közvetlenül az a személy használja fel bármilyen célra. Viszont abban a pillanatban, hogy egy közösségnek adom, akkor -- tetszik, nem tetszik -- azzal kötelezően el kell számolniuk, hiszen ilyenkor már egy közösség pénze. Szóval ezért nem egyezik a véleményünk...
vacsi
@szegfue: Elfogadom a véleményedet, de én másképp gondolkodom.
ómió
@Shikari: Ezt teoretikusan se lehetne pontosabban megfogalmazni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.