Az időben meghozott járványügyi intézkedések nagyon hatékonyak voltak, Magyarország legfőbb sikere, hogy sikerült ellaposítani a járványgörbét, de a koronavírus-járvány elhúzódó lesz – jelentette ki az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt.

Müller Cecília azt mondta, napok óta nagyjából azonos számú új igazolt fertőzöttet regisztrálnak, a korábban hozott korlátozó intézkedésekkel sikerült visszaszorítani a vírus reprodukciós rátáját.

Kiemelte, az eddigi védekezési intézkedések célja azt volt, hogy senki ne maradhasson egészségügyi ellátás nélkül.

Keményen nekimentek Müller Cecíliának

Varga Zoltán, a DK képviselője megköszönte Müller Cecília napi tájékoztatását, ugyanakkor elmondta, hogy Müllernek

most mindenekelőtt tiszti főorvosnak kellene lennie

Varga hozzátette, hogy nem látják az egészségügyi minisztert és az egészségügyi államtitkárt. „Szeretném, ha az egészségügy a sarkára állna, és ön is azt mondaná a politikának, hogy

eddig és ne tovább, ezek szakmai és nem politikai kérdések!

Egy járványos időszakban a politikának kellene kiszolgálnia az egészségügyet, és nem fordítva.

Ön egy olyan útra lépett, amiből az látszik, hogy ön kiszolgálja a politikát. Bízom benne, hogy eljön a pillanat, amikor emelt fővel tud a magyar társadalom szemébe nézni, és nem azt tette, amit a budai Várból diktáltak önnek.

Többen is védelmére keltek a tisztifőorvosnak

Később az egykori jobbikos Volner János védelmére kelt a tisztifőorvosnak. Varga Zoltán szavai után azt mondta: „A két államtitkárnak munkaköri kötelessége, hogy a politikus trollok támadását fogadják. De nem szokás szakmai bizottságban, nem politikai kérdésekben szakmai szereplőket a politika színpadára rángatni.” Volner köszönetét fejezte ki a tisztifőorvos asszonynak, azért is, mert Müller Cecília személyesen vizsgálódott „a fővárosi fenntartású” Pesti úti idősotthonban.

Rétvári Bence is külön kitért arra, hogy Varga politikai elfogultsággal vádolta meg Müller Cecíliát.

Pont annak a pártnak a képviselője teszi ezt, amelynek tájékoztatóit a járvány kapcsán az egykori tisztifőorvos, Falus Ferenc tartja, és „utána olyan köztisztviselőt, aki soha semmilyen politikai felhangon nem beszélt

– emelte meg hangját Rétvári, de a bizottsági elnök közbeszólt: „olyan jól kezdődött ez a bizottsági ülés”. Korózs szavai után Rétvári túllépett Varga megjegyzésén, amelyért nem sokkal korábban Selmeczi Gabriella is felvetette, hogy a DK-s képviselőnek bocsánatot kellene kérnie – írja az Index.

Menczer Tamás is szólt Varga Zoltánhoz, akivel szerinte nem kell olyan elnézőnek lenni, mint Rétvári Bence volt:

A gyurcsányista képviselőnek hadd mondjam, szégyellje magát. Ön egy szégyen.

Hozzátette:

Ha csak egy napig csinálná azt, amit a tisztifőorvos, végelgyengülésben, térden járva könyörögne irgalomért.

Menczer szerint „még egy gyurcsányistától is felháborító”, amit Varga mondott.

„Ön beszél arról, hogy számokkal könnyű zsonglőrködni, amikor hazudtak éjjel, hazudtak nappal?” Amit művel, az „ócska politikai hangulatkeltés, aminek semmi köze nincs a valósághoz”.

„Csak arra bazírozik ön és a pártja, hogy a magyar emberek elfelejtik, hogy az önök pártja tönkretette ezt az országot.”

Számon kéri azt a főorvost, akik éjjel-nappal azért dolgozik, hogy ezt a helyzetet kezeljék, szégyellje magát!

Müller is reagált Varga kritikájára

A járványügyi intézkedések nem öncélúak, mondta Müller, aki ezen a ponton reagált a DK-s Varga Zoltán kritikájára.

A tisztifőorvos szerint

a jelenlegi helyzet nem könnyű, és senkinek nem árt, ha kapna egy kis mentális segítséget ennek az elviselésére, képviselő úr

„Pontosan tudom, hogy a háziorvosi ellátás itt-ott döcög, máshol pedig tökéletesen működik” – mondta Müller, aki szerint azonban összességében lelkiismeretesen végzik a munkájukat, és ezt nem győzi megköszönni.

Az ülésen Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke kérdezett rá, hogy Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere miért nem ment el az Országgyűlés bizottsági ülésére.

Nem ért rá? Fontosabb dolga akadt?

- tette fel a kérdést Szabó.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Egy szervilis felolvasó mikrofonállvány, az hogy lehet elfogult..? Csak végrehajtja a parancsot; ha kútba kell ugrani, beugrik... nehogy már őt piszkáljuk, egy nyomorult értelmi fogyatékos pópa vénasszonyt... MIKOR PONTOSAN TUDJUK KI ÁLL MÖGÖTTE BASZKI...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Nyírfa: tegnap 21:46
Természetes,hogy nem érdekli Cilikét,hogy hány ember fog bele halni az idióta hozzá nem értő miniszterek és az Operatív törzs döntéseibe. Neki sokkal fontosabb,hogy a mini dúce parancsait teljesítse és inkább ronggyá égeti magát,de darálja a hazugságait. Az biztos,hogy én mint ex ápolónő nem tudnék ilyen baromságokat mondani,mint Ő. Ha egy csepp emberség is lenne ebben a nőben már rég a diktátor fejéhez vágott volna egy levélnehezéket és inkább vissza menne templomszolgának. Ez a koncentrációs tábor amit Magyarországból csináltak,már tűrhetetlen. Szerintem ezt a csuti is tudja,nem véletlen költi fegyverekre,tankokra, helikopterekre az ország pénzét. Tudja,hogy az a bizonyos pohár már nem bír el több cseppett és akkor a nép megindul. Biztos,hogy véres vége lenne a dolognak,de én nem örülnék ha ilyen áron szabadulnánk meg ettől a mocsok bandától. Az Eu-ban bíztam,de Ők is csak kritizálják Orbánt,semmit nem tesznek ellene.
verőce21
Mint ismeretes, a kutyaugatás nem hallatszik az égig, még ha ellenzéki is, továbbá: a kutya ugat, a karaván halad…
Nyírfa
@cikicakk55: Én is bíztam az EU-ban, jobban az itthoniakban. Hiába olyan fejlett a Nyugat, ha nem tudnak olcsó munkaerővel dolgoztatni valahol a világban, akkor kevesebb a profit. Márpedig az a profit biztosítja a súlyos euro-milliárdokat, abból lesz újabb beruházás, technológiai fejlesztés, tudományos kutatás és szociális ellátás.
Ha kipakolják a fideszt, a kormánypárt olyan bosszút áll, amit nem akarnak Nyugaton megkockáztatni. Mert nemcsak gazdasági, hanem politikai hozadéka is lesz, egyelőre kiszámíthatatlan fejleményekkel.
Ugyanakkor , ha nem teszik meg, elveszítik a hitelességüket., Ördögi kör ez. De, van választási lehetőség. A fideszt ki kell ebrudalni, a pénzfolyósítást befagyasztani, itthon hatalomra segíteni egy szakértői kormányt, és új szerződésekkel újraindítani a gazdaságot, a közéletet.
Én ilyen egyszerűen látom, és, szerintem, egyszerű is, csak mindenki szánja rá magát a továbblépésre.
A Cecília asszony jellegű embereknek , miután a felelősségük megállapításra kerül, vállalniuk kell a tetteikkel arányos következményeket.
cikicakk55
@Nyírfa: Szerintem is az lenne itthon a helyes lépés,amit te is írtál. Egy új kormányt felállítani,de nem valamelyik pártot megbízni vele,mert mindegyik pártban a 80% korrupt,és pénzsóvár lenne. Az összes pártból ki kéne kapni azokat az embereket,akikben meg lehet bízni,akiről el is tudjuk hinni,hogy tényleg az emberekért és nem az emberekből akarnak megélni. Nem érdekel milyen párt néven futnak be,de a jelenlegi pártok úgy cakk pakk az a vödörből gödörbe lenne. Azbiztos,hogy akik már bele kóstoltak a könnyű pénzszerzésbe,azokból nem lenne jó kormányzó párti tag.
Nyírfa
@cikicakk55: Napról napra sürgősebbnek érzem, hogy kipucolódjon a Parlament. Amit mondasz, hogy minden pártból ki kell kapni a kormányalakításra alkalmas és arra méltó néhány embert azért nagyon jó elgondolás, mert elkerülhetővé teszi a polgárháborút. Egy új kerekasztal, új alkotmány, új kormány, új rend, és álljon fel a III. Köztársaság.
Ami fontos, hogy végre szakemberek uralják a gazdaság, az egészségügy, az oktatás a kultúra minden területét. És: legalább annyira legyenek tisztességesek mint Karácsony Gergely, mint Baranyi Krisztina mint Hadházy Ákos.
cikicakk55
@Nyírfa: május 2 17:32
Igen,te is ugyan úgy látod,ahogy én és szerintem nagyon sokan. Karácsony Gergely,ha jól tudom MSZP-s, Márky - Zay Péter Független, Hadházy Ákos nem tudom melyik párthoz tartozik,de Ő is jó dolgokat csinál és mond. Ezért is írtam,hogy nem párt függőnek kéne lenni az új kormánynak,hanem hozzá értő Miniszterelnökkel,Miniszterekkel, Államtitkárokkal megaalapítva. Az oktatás ügyi miniszter,legyen tanár végzettségű, Az egészségügyi,legyen orvos,de ne olyan szentfazék,aki Isteni példákkal próbál befolyásolni. Minden minisztréiumba olyan embert kell rakni,aki ért is ahhoz amit képvisel. Sima érettségivel,vagy egy akár milyen egyetemi végzettséggel,nem biztos,hogy alkalmas arra a posztra amire kinevezik. Ne a pártok döntsenek,hanem a néppel közösen. Ne saját fejük után hozzanak törvényeket,hanem olyat alkossanak,amiben a bűn mindenkinek bűn és a jó mindenkinek jó legyen. Meg kell szabadulni a korrupciótól, az oligarcháktól. Azt megértem,hogy a nyugat azért él jól,mert olcsó munkaerővel dolgoztat,hisz úgy éri meg nekik,de adóznak és abból a pénzből tudják támogatni a lemaradt országokat. Még is nyugaton aki dolgozik,van munkája,az meg él,bár persze,hogy vannak különbségek. Azok mindig is lesznek,de direkt elszegényíteni egy ország 60-70% részét,csak azért,hogy 10% kurva jól éljen az embertelenség. Börtönbe az összessel és elkobozni minden vagyonukat,de mindet,nem csak azt ami itthon van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.