Hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a koronavírus – emeli ki cikkében a Fidesz-közeli Origo.

A kormánylap számításai szerint sokkal több a halott a fővárosi fenntartású idősotthonokban
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A portál azt írta, "a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonok közül tehát már nemcsak a Pesti úton, hanem két 11. kerületi, a Rózsa utcai, a Rupphegyi, a Kútvölgyi úti idősotthonban is megjelent a vírus. Az is kiderült, hogy a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonok közül 6 intézményben van hivatalosan is igazolt koronavírusos, ezekben összesen 360 idős gondozott, 60 dolgozó lett fertőzött, és 49-en haltak meg" – olvasható a cikkben.

Hozzátették, hogy az idősotthonok között a legnagyobb gócpont továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol 295 gondozott, 26 dolgozó és 34 elhunyt van jelenleg. A Rózsa utcában 53 gondozott és 20 dolgozó, a Kamaraerdei úton 10 gondozott és 3 dolgozó, a Kútvölgyi úton és a Bánk Bán utcában 1-1 gondozott, a Rupphegyi úton pedig 1 dolgozó fertőzött. 34 halott a Pesti útról kerül ki, 14 meghalt ember a Rózsa utcából és 1 fő a Kútvölgyi útról – tudta meg a lap a Koronavírus Sajtóközpont kérdésükre küldött válaszából.

"Ezek szerint az összes idősotthonban igazolt fertőzött 57 százaléka fővárosi fenntartású idősotthonban él, és az összes idősotthonban meghaltak 74 százaléka is ezekből az intézményekből kerül ki. A Pesti úti idősotthon lakói az összes idősotthonban fertőzöttek 47 százalékát teszik ki, az összes idősotthonban meghalt ember több mint fele a Pesti úti idős otthon gondozottja Érdekesség, hogy a szintén Budapesten található, de nem önkormányzati fenntartásban lévő közel hatszáz idős emberről gondoskodó Olajág Otthonokban viszonylag kevés, 50 igazolt fertőzött van, és 7 ember halt meg. Ezenfelül másik 3 nem önkormányzati fenntartású budapesti idősotthonban jelent meg kevés esetszámmal a vírus, de azokban haláleset eddig nem történt"

- áll az Origo cikkében.

MTI nyomán

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha Karácsony akkor kapott volna segítséget,amikor kért,nem lett volna ennyi fertőzött,és halott az idősotthonokban.Azt is kérte,hogy tesztelés nélkül ne vigyenek vissza a kórházakból senkit.Karácsonynak az a szerencséje,hogy ezt bizonyítani is tudja.És hogy nem volt ott állandóan orvos?Hol élnek ezek?Még jó,ha találtak olyat,aki naponta benézett pár órára a betegekhez.Nem zavarja a fideszt,hogy többezer orvos miattuk hagyta itt az országot?Hát,ez mindig így lesz,mert a fidesz nemigen tudja megemészteni az önkormányzati buktát
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Az összes budapesti idősotthonban élőknek hány %-a a fővárosi fenntartású otthonban élők száma?
csetere
@Aki Én: @vacsi: Ezt valaki kitalálta. Nem messze lakom az otthontól, vannak információim. Karácsony hiába akart tesztelni, nem kapott hozzá segítséget. Sára Botond szerint a tesztelés felesleges és drága lett volna. Ezt le is mentettem magamnak!
csetere
@vacsi: Az intézet vezetője fideszes.
csetere
@vacsi: A Ripost egy kormányközeli lap, tele hazugsággal!
vacsi
Hát, lassan már maga a Jóisten sem tud kiigazodni, hogy mit higgyen el, és mit nem! Mindegy, én a kormány rendeleteihez tartom maga, egyszerűen azért, mert én is hasonlóan vélekedem. És szeretném, ha megúsznánk...
vacsi
@csetere: Hogy miket lehet itt megtudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.