Pénteken felszálltak az első újraindított személyszállító járatok a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Az első járatot a Wizz Air indította Berlinbe. A Budapest Airport szerint minden rendben zajlott, a dolgozók felkészülten várták az utasokat, és gördülékenyül folyt az ellenőrzés és a beszállítás is.

A reptéren az utasok közti megfelelő távolságtartás mértékét padlómatricákkal és információs táblákkal is jelzik, a kézfertőtlenítőket folyamatosan újratöltik, valamint fertőtlenítő takarítást is gyakrabban végeznek.

Felszálltak Ferihegyen az első újraindított járatok

A Budapest Airport hangsúlyozta,

a személyzet azon tagjai, akik munkájukból adódóan nem tudják betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.

Továbbá arra kérik az utazókat, hogy használják az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert, valamint lehetőség szerint az online utasfelvételt részesítsék előnyben, ezzel is minimalizálva a fizikai érintkezéseket.

Egyes előrejelzések alapján a határok újbóli megnyitását követően gazdasági, valamint egészségügyi okok miatt lassú lesz a forgalomnövekedés, így a korábban prognosztizált 17 milliót, sem pedig a tavaly regisztrált 16 milliót nem fogja elérni a budapesti repülőtér utasforgalma várhatóan sem idén, sem a következő két-három évben.

Áprilisban kiesett az utasforgalom 99,3 százaléka, a tavalyi napi 44 ezer utas helyett pedig háromszáznál is kevesebben fordultak meg a ferihegyi repülőtéren.

Cikk- és címlapkép: MTI/KKM

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Repcsivel mégiscsak gyorsabban széthordható az a vírus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.