Május eleji hosszú hétvégén nyitották volna meg az ország első szafariparkját, de úgy tűnik, erre még várnia kell a Magyar Nemzeti Cirkusznak.

Szafariparkkal szeretnék megmenteni a cirkuszi állatokat

Fotó: Pixabay

Pedig a Kossuth-díjas cirkuszművész fiának, ifjabb Richter Józsefnek (28) nagyon régi álma volt egy ilyen létrehozása, amikor a szabadon lófráló állatok közé behajthatnak a látogatók és autójuk biztonságából csodálhatják meg a jószágokat.

Németországban láttam ilyet, hogy szafarit csináltak az állatokkal, idehaza nincs ilyenre példa – mondta a Blikknek a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

Nagyon rosszul érintenek minket a korlátozások, március óta nem volt előadásunk. Ezért akartam valóra váltani a régi álmomat, eddig a cirkusszal párhuzamosan nem tudtuk kivitelezni. A bevételre is igen nagy szükségünk lett volna.

Budapesten és Pest megyében azonban még életben marad a kijárási korlátozás, egy szafaripark meglátogatása pedig nem alapos indok.

A járványügyi helyzetre tekintettel amúgy sem száll ki senki az autójából. Egy szafarinál egyébként sem tanácsos a zebrák vagy az elefántok közvetlen közelébe menni.

Ifjabb Richter József hozzátette, hogy állataik – lovak, elefántok, zebrák, zsiráfok és lámák – összeszoktak, nem kell attól tartani, hogy esetleg összekapnának.

A 2018-as monte-carlói cirkuszfesztiválon egyszerre 32 egzotikus állattal vonultunk fel, a produkció díjat is kapott. Már az előzetes érdeklődés is óriási, és ennek természetesen nagyon örülünk. Száz állatunk van, a társulat pedig hetven főből áll, nagyon remélem, hogy ennek a helyzetnek minél hamarabb vége lesz, és fogadhatjuk a nézőket, a szafari érdeklődőit.

Maszkkal látogatható a vadaspark

A Szegedi Vadaspark hétfőn már kinyithat, mert Csongrád megyére nem vonatkozik a korlátozások fenntartása. Az intézmény igazgatója azt mondta, a látogatókat a járványügyi szabályok betartására kérik.

„Az állatkert pénztárainál és a büféknél jelzésekkel hívjuk föl a látogatók figyelmét a megfelelő védőtávolság megtartására, és azt kérjük mindenkitől, viseljen maszkot” – mondta Veprik Róbert.

Ausztriában volt legközelebb

Még a győri állatkert is befogadott jószágokat, amikor 16 éve bezárt a magyarok egyik kedvenc parkja, a gänserndorfi szafaripark. Az ausztriai létesítmény volt a legközelebbi hely, ahol autóból lehetett nézni a vadállatokat, a többi részben bemutatókat tartottak.

Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.