A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban érdeklődtek a képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén.

Kásler: "Minden magyar beteg halálát meggyászolom"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kijelentette: a koronavírusra hivatkozva leállították az egészségügyi alapellátást.

Az elmúlt napokban a kormány azt hangoztatta, hogy sikerült felkészíteni az egészségügyet a tömeges megbetegedésekre, de kérdés, mekkora árat fizetünk ezért

- fogalmazott.

Kitért rá: a járvány első egészségügyi halálos áldozata egy 41 éves édesapa volt, akinek a "haláláról aljas módon önök hazudtak".

Kásler Miklós azt mondta:

a 41 éves egészségügyi dolgozót saját halottjuknak tekintették, ha történt hiba, az az ellátó intézménynek, orvosnak a felelőssége, bejelentést ezzel kapcsolatban nem kaptak.

Közölte: azokat a jelzőket, hogy "aljas, hazudtak", a képviselő irodalmi munkássága részének tekinti.

A szocialista képviselő úgy fogalmazott, nem 133 bátor embert lát a parlamentben, hanem "133 aljas embert, aki ezt végig tudja csinálni".

A tárcavezető kijelentette:

minden magyar beteg halálát meggyászolja, és mindent megtesz most is, hogy az emberi élet lehetséges határáig éljenek a magyarok.

A jobbikos Lukács László György arról kérdezett, hogy tetőzik-e már a koronavírus-járvány Magyarországon. Az emberi erőforrások minisztere az elmúlt napokban kísérletet tett, hogy ismét megnyitja az egészségügyet, de kérdéses, hogy ez nem túl gyors-e – mondta.

A képviselő kérdezett azoknak a betegeknek a teszteléséről, akik be szeretnének jutni az egészségügyi intézményekbe, és azt firtatta, hova menjenek, miből fizessék a tesztet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy válaszolt:

"a plató közelében van" a járvány, az egészségügy újranyitását pedig május 4-től négy lépcsőben képzelik el, ennek első lépcsője kezdődött most el, ehhez szigorú szabályokat határoztak meg. Az újranyitást az indokolja, hogy a kormány korlátozó intézkedéseinek hatására kedvezően alakult a járvány lefutása

- tette hozzá.

Közölte: a tesztet minden esetben el kell végezni, ha felvetődik a fertőzés gyanúja, az állami ellátásban a biztosító fizeti, a magánellátásban pedig a magánellátó vagy a beteg.

Lukács László György azt is kérdezte, hogy visszatérhetnek-e a betegek, akiket "kiraktak a kórházakból".

A miniszter elmondta: "egyetlenegy beteget sem raktunk ki, 58 százaléka az ágyaknak a miniszteri rendelet pillanatában üres volt". Azt is közölte, hogy az egészségügyi dolgozók 13,5 százaléka, vagyis 370-en fertőződtek meg, közülük 39-et kezeltek kórházban, 78-an meggyógyultak, egy dolgozó elhunyt.

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Láttam a tévében. Bangó nagyot ment. Aprította ezt a mocsadék illiberális fajtát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
A saját kínhalálodra és "temetésedre" a meszes dögkútba is készülődhetsz...
yazo64
Maximum a körmeid alatt lévő piszok tükrözi a gyászodat...
simmering73
Láttam a tévében. Bangó nagyot ment. Aprította ezt a mocsadék illiberális fajtát.
peterkelemen
Kásler = Magyar Mengele. Kötélre vele is Orbánnal együtt!
SystemError
"Minden magyar beteg halálát meggyászolom" Micsoda nagylelkűség.
Ne haljanak meg emberek a döntéseitek, vagy azok hiánya miatt te retardált fasz!

Ezen persze már túlvagyunk azzal, hogy volt bőven minden a védekezéshez, de nem tettük meg a WHO ajánlásai ellenére. Konkrétan az idősotthonokra gondolok, ahol lehetett tudni, hogy a halottak 50% onnan származik. Döglodő állatként kirakott 10-ből 9 halott ügye. Ezek milyen orvosetikai vagy egyáltalán emberei döntések voltak? Kómában magának aláírta mi..

Ezek dokumentált, tényszerű ügye egy maffiával szemben! Nem érzik, hogy ezt már Polt nem sikálja el!!! Szerintem sokan érzik már ezt!
Ha emberek életéről van szó, akkor nem fognak hazudozni, ha ott áll egy kihelyezett végrehajtó, ha nem. Semmilyen tetves diktatúra Európa közepén erre nem lehet alkalmas, hogy ilyenekre vegyen rá tömegesen embereket!

Mi történik ebben az országban, mi késztetheti Orbánt ezekre? Én amúgy ezt a részét őszintén nem értem, csak azt látom, hogy hazudnak sok mindenben és ennek ára van!
nezelodo
Doktor úr, önnek nem gyászolni, hanem gyógyítani kellene! A gyászra ott vannak a Semjén utolsó kenetet feladó és sírszentelő papjai, (jó van aki stadiont épít a halottainak), mert úgy lenne kerek illiberália.
justhpeter
Az igazi ünnep ma már az lenne, ha Kásler Orbánnal, a 133 bátor emberrel, a teljes szégyenkeresztény csürhével és az őket támogató egyházi vezetőkkel együtt menne el.
Béla333
Nem meggyászolni kell, hanem nem kellene megölni őket!
A rablógyilkosnak sem tudunk megbocsájtani amikor elmond egy Miatyánkot a megöltek üdvéért, attól őt még bent tartják a börtönben!
Káslernek sem lehet megbocsájtani amiket döntöttek, amit csináltak azért meg "meggyászolja" azokat a halottakat, akik miattuk haltak meg!
rokker33
Ln is meggyászolnám Kásler kecske halálát!!Még egy gyertyát is gyújtanék Orbánnak meg Káslernak már csak ott járnánk !
csipetke
Már igencsak el kéne gondolkodnia káslernek a lemondásról,és átadni a posztot egy hozzáértőnek,akinek van némi tapasztalata az államigazgatásban is,mert lássuk be,kásler eddigi ügyködése csak káoszt okozott.Mi,mint laikusok is érezhettük az egymásnak ellentmondó elmeroggyant intézkedéseit,amiket nem biztos,hogy ő hozott,de ő is csak egy pártkatona,mint Cecil is,akik orbán parancsait teljesítik. Bangóné kérdéseire se válaszolt érdemben,inkább csak fikázta a kérdezőt,sokat tanult ebben orbántól,és a többi pökhendi seggfejtől. Nem tudom,hogy a kora miatt van-e így belassulva,vagy szed valami jóféle cuccot,de mindenkinek jobb lenne,ha elhúzna a közéletből,és a továbbiakban elvakarózhatna egy kényelmes fotelban otthon,és pl kiszedhetné a körme alól a retket..Érdemes lenne csináltatni egy kutatást,hogy az idióta intézkedései miatt vajon hány ember halt meg?
ómió
És ezt még csak nem is "haladó módon" (a'la Böszme), kórházbezárással teszi!
Giovanni Alba
@ómió: Te se látsz, nem értelmezel. Amennyiben valóban igaz ez "egyetlenegy beteget sem raktunk ki, 58 százaléka az ágyaknak a miniszteri rendelet pillanatában üres volt", akkor ez az álszent farizeus AL-KAL-MAT-LAN a pozíciójára. De persze ez nem igaz, tehát hazudik és AL-KAL-MAT-LAN, azonnal le kell mondania.
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Még egy : hogyan egyeztethető össze ez a rengeteg kihasználatlan kórházi ágy a több hónapos várólistákkal? Ideje lenne elgondolkodni ómió, te böszme.
Jozefina
Kásler egy szenilis vénember, szerintem fogalma sincs mi történik az egészségügyben és főleg vírus ügyben!!!?? Gondolom nem ő az egyetlen, hiszen minden nap mást mondanak, más dátumokat jelölnek ki hasraütésszerűen!!??
tudode
Háttérzajként hallgatom a mai plenáris ülés napirend előtti felszólalásokat, és az arra adott őfélesége visszhangjainak válaszát, jókat kettőezertízelőttizve akkor, amikor már 12+4 éve így, úgy, amúgy, de nem tisztességesen foglalták el a szittya kocsmában szocializálódottak, és a cserélődő csicsKÁI az ország házával együtt az egész országot, a fatornyos falú szintjére züllesztve azt!!!
.
A járvánnyal duplán fizet az ország azzal, hogy nem az eredményesen VÁLSÁGKEZELŐ kormányt választotta 2014-ben!
Nessy
Talán az "gyász" helyett az egészségügyet, a szociális hálózatot normálisan működtetni kellene, nem magára hagyni! Álszent farizeus!
ómió
@Giovanni Alba: Mi fáj néked efftársilag? A beléd szorult hülyeség? Nincs jó hírem! Azt per pillanat még semmi nem gyógyítja!
ómió
@Giovanni Alba: Az úgy egyeztethető össze, bolsiék fajkreténje, hogy az üres kórházi ágy még nem egyenlő a "teljesítményvolumennel", ami - ha jól emlékszem - még az efftársi országlással egybekötött kórházleépítés egyik "hozadéka" volt.
Giovanni Alba
@ómió: Nekem a hozzád hasonló kretének böfögése fáj. Abba lehetne hagyni már a visszafelé mutogatást, tessék az állampolgárok (és nem csak a szűk vagy kicsit tágabb család) érdekében DOLGOZNI. A nagyvezír szerint most tetőzik a járvány, igaz? Mennyi a kórházi kezelésre szorulók száma most? Ha most volt a csúcspont, akkor innentől csökken az új megbetegedések száma, igaz? Akkor mire kellett annyira sürgősen 36000 férőhely? Miért kell elhalasztani kezeléseket, műtéteket? Erre válaszolj, ha nem tudsz, akkor inkább maradj csendben.
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Kisegítő kérdés : a kórházleépítés rossz, az 58% kihasználatlan ágy az meg jó, meg kell emelni kereken 60%-ra. Így gondoltad te nagyon hülye? (ha már belemerültél a személyeskedésbe)
ómió
@Giovanni Alba: Ami neked fájhat - csak másra hazudnád - az a bolsevik típusú hülyeséged! Látom, a multat is "végképp eltörölted" már - említeni se lehet! De attól még megtörtént ám, persze - nyilván - nem efftársilag! Az efftársi Böszme-kormány "jósdáját" meg tuti kár volt megszüntetni! Megjósolhatta volna minékünk (de, ha az nem, akkor te biztosan),hogy végülis hány fertőzöttünk, betegünk lesz majd! Ha meg "mellényult" volna, az egy okkal több, amiért a "Zorbán" szídható! Igaz, bolsiék fajkreténje? Valami átütőbb baromsággal kéne gyere, nem gondolod?
Málna
Ez a Bangóné is olyan, mint aki mindjárt idegösszeroppanást kap. Egyetértek Kövérrel, nehéz lehet ezt nap mint nap testközelből végignézni.
Giovanni Alba
@ómió: Semmit nem tudsz rólam az égegyadta világon, de egy hályogkovács magabiztosságával hajigálod rám a -szerinted- dehonesztáló jelzőket. Írásod csupa feltételezés, talán meg esetleg. El kell keserítselek, óriásit tévedsz, most is mellényúltál. Némi javítás : nem azt mondtam, hogy a múltat töröljük el, hanem azt, hogy a balfékségeket nem a visszamutogatással kellene takargatni. Az, hogy régebben, az előző kormányok alatt is követtek el -akár rendszerszintű- hibákat, nem ad feloldozást a mostaniakra.
Abban is tévedsz, hogy én téged meg akarlak győzni valamiről. Én megírom a véleményem, elolvasod (vagy csak átfutsz rajta) aztán jössz a kreténségeiddel. Szánalmas vagy.
szegfue
Ja! Gyászolja a koszos körmeivel... ahogy gyerekkorunkban mondtuk.:(
vacsi
@bakcsubakka: Sajnos, valószínűleg igazat mondott:
"58 százaléka az ágyaknak a miniszteri rendelet pillanatában üres volt" - azaz ezek az ágyak a tb. felé nem voltak lejelentve, papíron üresek voltak. Ide az orvosok zsebre dolgoztak: elhelyeztek olyanokat, akikkel, vagy akiknek a hozzátartozóival megegyeztek. Ezért lehetett botrányos a kórházi ellátás is: csak annyi kaját kapott a kórház, ahány lejelentett ágy volt, azt osztották el az összes "beteg" között...
kissé felnőttem
" meggyászolom " kösz nem kérek belőle gyigyitásra esküdtél?
csak úgy....
@Málna: ellenzékben a fidesz nem úgy vergödött,mint most a bangóné?
elromlott az emlékezö tehetsegged ?
SystemError
@Málna: "Ez a Bangóné is olyan, mint aki mindjárt idegösszeroppanást kap" Elhiszem, hogy ez vicces a hidegvérű gyilkos lelkületű retkeknek, de ezen bizony kiborul egy normális ember. még akkor is, ha nem ismerte az illetőt. Gondolom ti azon borultok max ki, hogy nincs Borkais hétvége meg hogy jutsz el a kokó dilerhez. Nagyon tudtok terelni..:) Én pont leszarom Bangónét, amit mondott, arra lehet reflektálni. Tudod a bíróságon sem a másik cipőjének színe lesz mérvadó...
ómió
@Giovanni Alba: Mintha a kórházviszonyokról beszéltünk volna. Ebben - szerinted - nem említhető a Böszme-féle "ügyvitel", mert az "visszamutogatás". Ugyanakkor a jelenlegi, tömeges esetekre felkészülés meg "balfékség", mert "túlkészülve magukat" még megjósolni se voltak képesek a járványtetőzés méretét és ezt úgy mondod, mintha másutt mindenütt tip-top tuti lenne. Ez a "túlkészülés" meg, ugye, "rendszerszintű hiba" - már csak azt nem tudni, hogy a jóslásban-e, vagy a felkészülésben - mert, ha az esetszám tízszeres lenne ("túlkészülés" nélkül), akkor meg a felkészületlenség lett volna a "rendszerszintű hiba", sokkal visszhangosabb bolsevik sikolyok mellett! Ami - már ennek alapján is - nálatok szánalmas, az a "ha van sapka, ha nincs sapka" konstelláció, amit szinte mindennel kapcsolatban elő tudtok húzni a kalapból!
Giovanni Alba
@ómió: Én nem vagyok semmiféle csapatnak a tagja, tehát kéretik engem önálló személyiségnek tekinteni. A jelen tévedéseit, baklövéseit ostobaság az előző rezsim hibáival mentegetni (vö. : de hát ők is loptak). Volt tömeges tesztelés? Ha nem volt, mégis mi alapján prognosztizálták a járványgörbét és a vélhető/várható esetszámot? Ha voltak felmérések, akkor azok eredménye miért is nem nyilvános? A törzs napi ún. tájékoztatásai nem relevánsak. Ezek a kérdéseim.
legott
"Minden magyar beteg halálát meggyászolom" - Kásler Miklós szájából ez a legocsmányabb szitokszónál is ocsmányabb kijelentés.

Mennyire romlott buta hulladékok a fideszesek, hogy ez tetszik nekik, és ilyen embereket támogatnak az ország romlására?
namihami
Azoknak a halálát gyászolja ez a Tízparancsolathuszár, akik nagyrészének a halálát éppen ő okozta.
Van ebben a ""gyászolásban"" némi fideszes/kásleres feketehumor.
ómió
@Giovanni Alba: A "csapattagságot" leginkább az álláspont, a "platform" szokta jelezni, ami nálad - ne "szerénykedj" - egyértelmű! Ami meg történt, az nem "mentegetés", hanem a valóság! Lehetett volna biztos "lazábban" is, aztán, ha minket is agresszívebben ér el a vírus, tízszer annyi halottal, akkor jöhetett volna a "Zorbán a mészáros" kórus! És mondd csak, melyik "haladó nyugati" országban volt "tömeges tesztelés"? Amelyikben tízszer, vagy százszor többen haltak meg lakosságarányosan, mint nálunk? Olyan előzmények mellett, hogy erre senki nem volt felkészülve! Minek alapján prognosztizáltak? A legrosszabbra felkészülés alapján - ez többször elhangzott! Úgy látszik, éppen akkor sosem figyeltél! És miért nem juttatsz el kérdéseket te is a törzshöz, hogy kapjanak már "relevánsakat" is? Egyszerűbb itt a mószer?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.