A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban érdeklődtek a képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén.

Kásler: "Minden magyar beteg halálát meggyászolom"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kijelentette: a koronavírusra hivatkozva leállították az egészségügyi alapellátást.

Az elmúlt napokban a kormány azt hangoztatta, hogy sikerült felkészíteni az egészségügyet a tömeges megbetegedésekre, de kérdés, mekkora árat fizetünk ezért

- fogalmazott.

Kitért rá: a járvány első egészségügyi halálos áldozata egy 41 éves édesapa volt, akinek a "haláláról aljas módon önök hazudtak".

Kásler Miklós azt mondta:

a 41 éves egészségügyi dolgozót saját halottjuknak tekintették, ha történt hiba, az az ellátó intézménynek, orvosnak a felelőssége, bejelentést ezzel kapcsolatban nem kaptak.

Közölte: azokat a jelzőket, hogy "aljas, hazudtak", a képviselő irodalmi munkássága részének tekinti.

A szocialista képviselő úgy fogalmazott, nem 133 bátor embert lát a parlamentben, hanem "133 aljas embert, aki ezt végig tudja csinálni".

A tárcavezető kijelentette:

minden magyar beteg halálát meggyászolja, és mindent megtesz most is, hogy az emberi élet lehetséges határáig éljenek a magyarok.

A jobbikos Lukács László György arról kérdezett, hogy tetőzik-e már a koronavírus-járvány Magyarországon. Az emberi erőforrások minisztere az elmúlt napokban kísérletet tett, hogy ismét megnyitja az egészségügyet, de kérdéses, hogy ez nem túl gyors-e – mondta.

A képviselő kérdezett azoknak a betegeknek a teszteléséről, akik be szeretnének jutni az egészségügyi intézményekbe, és azt firtatta, hova menjenek, miből fizessék a tesztet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy válaszolt:

"a plató közelében van" a járvány, az egészségügy újranyitását pedig május 4-től négy lépcsőben képzelik el, ennek első lépcsője kezdődött most el, ehhez szigorú szabályokat határoztak meg. Az újranyitást az indokolja, hogy a kormány korlátozó intézkedéseinek hatására kedvezően alakult a járvány lefutása

- tette hozzá.

Közölte: a tesztet minden esetben el kell végezni, ha felvetődik a fertőzés gyanúja, az állami ellátásban a biztosító fizeti, a magánellátásban pedig a magánellátó vagy a beteg.

Lukács László György azt is kérdezte, hogy visszatérhetnek-e a betegek, akiket "kiraktak a kórházakból".

A miniszter elmondta: "egyetlenegy beteget sem raktunk ki, 58 százaléka az ágyaknak a miniszteri rendelet pillanatában üres volt". Azt is közölte, hogy az egészségügyi dolgozók 13,5 százaléka, vagyis 370-en fertőződtek meg, közülük 39-et kezeltek kórházban, 78-an meggyógyultak, egy dolgozó elhunyt.

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Láttam a tévében. Bangó nagyot ment. Aprította ezt a mocsadék illiberális fajtát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Giovanni Alba: Mintha a kórházviszonyokról beszéltünk volna. Ebben - szerinted - nem említhető a Böszme-féle "ügyvitel", mert az "visszamutogatás". Ugyanakkor a jelenlegi, tömeges esetekre felkészülés meg "balfékség", mert "túlkészülve magukat" még megjósolni se voltak képesek a járványtetőzés méretét és ezt úgy mondod, mintha másutt mindenütt tip-top tuti lenne. Ez a "túlkészülés" meg, ugye, "rendszerszintű hiba" - már csak azt nem tudni, hogy a jóslásban-e, vagy a felkészülésben - mert, ha az esetszám tízszeres lenne ("túlkészülés" nélkül), akkor meg a felkészületlenség lett volna a "rendszerszintű hiba", sokkal visszhangosabb bolsevik sikolyok mellett! Ami - már ennek alapján is - nálatok szánalmas, az a "ha van sapka, ha nincs sapka" konstelláció, amit szinte mindennel kapcsolatban elő tudtok húzni a kalapból!
Giovanni Alba
@ómió: Én nem vagyok semmiféle csapatnak a tagja, tehát kéretik engem önálló személyiségnek tekinteni. A jelen tévedéseit, baklövéseit ostobaság az előző rezsim hibáival mentegetni (vö. : de hát ők is loptak). Volt tömeges tesztelés? Ha nem volt, mégis mi alapján prognosztizálták a járványgörbét és a vélhető/várható esetszámot? Ha voltak felmérések, akkor azok eredménye miért is nem nyilvános? A törzs napi ún. tájékoztatásai nem relevánsak. Ezek a kérdéseim.
legott
"Minden magyar beteg halálát meggyászolom" - Kásler Miklós szájából ez a legocsmányabb szitokszónál is ocsmányabb kijelentés.

Mennyire romlott buta hulladékok a fideszesek, hogy ez tetszik nekik, és ilyen embereket támogatnak az ország romlására?
namihami
Azoknak a halálát gyászolja ez a Tízparancsolathuszár, akik nagyrészének a halálát éppen ő okozta.
Van ebben a ""gyászolásban"" némi fideszes/kásleres feketehumor.
ómió
@Giovanni Alba: A "csapattagságot" leginkább az álláspont, a "platform" szokta jelezni, ami nálad - ne "szerénykedj" - egyértelmű! Ami meg történt, az nem "mentegetés", hanem a valóság! Lehetett volna biztos "lazábban" is, aztán, ha minket is agresszívebben ér el a vírus, tízszer annyi halottal, akkor jöhetett volna a "Zorbán a mészáros" kórus! És mondd csak, melyik "haladó nyugati" országban volt "tömeges tesztelés"? Amelyikben tízszer, vagy százszor többen haltak meg lakosságarányosan, mint nálunk? Olyan előzmények mellett, hogy erre senki nem volt felkészülve! Minek alapján prognosztizáltak? A legrosszabbra felkészülés alapján - ez többször elhangzott! Úgy látszik, éppen akkor sosem figyeltél! És miért nem juttatsz el kérdéseket te is a törzshöz, hogy kapjanak már "relevánsakat" is? Egyszerűbb itt a mószer?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.