Az Országgyűlés ma szavaz a gyermekek és nők védelmének fontosságáról, valamint az isztambuli egyezményhez való csatlakozás elutasításáról szóló kereszténydemokrata politikai nyilatkozatról.

Az isztambuli egyezmény ratifikációjának elutasításáról szavaznak

A hétfőn kezdődött ülés második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A képviselők dönthetnek a területfejlesztési törvény módosításáról és a Közép-Duna menti kiemelt térség létrehozásáról. A Ház emellett a KDNP kezdeményezésére politikai nyilatkozatban utasíthatja el az isztambuli egyezmény ratifikációját és kötelező hatályát, mivel a kisebbik kormánypárt szerint az egyezmény egyes pontjai ellentétesek a kormány migrációs politikájával.

A határozathozatalok után nyolc javaslat általános vitáját tartják meg.

Terítékre kerül az a kormánypárti javaslat, amely lehetővé tenné a parlamenti frakcióknak pártjuk anyagi támogatását tekintettel arra, hogy a pártok idei állami támogatásának felét átcsoportosítják a koronavírus-járvány elleni védekezési alapba.

Szó lesz még a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról, valamint a belügyminiszter polgárok biztonságát erősítő javaslatairól is.

A parlament szerdán és csütörtökön – összesen hét javaslat tárgyalásával – folytatja ülését, amely május 11-én, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések és válaszok hangoznak el két órában.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, ahhoz képest, hogy a parlament "taccsra van téve"...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.