A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3065 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 363 főre emelkedett az elhunytak száma, 709-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Összesen 363 főre emelkedett az elhunytak száma

982 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.

Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(koronavirus.gov.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Látom milyen fényesen javít a számokon karácsony ötlete a maszkokkal!!! mikor jön már rá az emberek jó része,hogy nem ettől függ!!!???
legott
Kimagaslóan sokan halnak meg. Ez nem győzelem (hiába fényezi magát orbán), hanem vereség! Ezt majd ki kell vizsgálni.
gybognarjr
Hazugságok és részleges hírek helyett nem kell közölni semmit, amit a kormány szószólói hazudnak. SZÜKSÉGTELEN!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.