A koronavírus-járvány második szakaszában is az a cél, hogy minden pillanatban legyen elegendő egészségügyi védőfelszerelés a "frontvonalban" dolgozóknak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Menczer Tamás elmondta: a járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 100 millió maszk és 56 millió egyéb védőfelszerelés – például kesztyű, overall – érkezett Magyarországra.

Az eszközök beszerzése folyamatos, mert jelenleg nincs vakcina a vírus ellen, tehát hosszú védekezésre kell készülni

- tette hozzá.

Ismertette, hogy

a védőfelszerelésekért verseny folyik, azokért az egész világ Kínában áll sorban.

A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe, ezért többször is biztosítottak bennünket arról, hogy támogatják a magyar eszközbeszerzést – emelte ki.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a járvány utáni világgazdasági versenybe Magyarország jó esélyekkel száll majd be, jó kiindulási alapról indul, mivel tavaly a magyar gazdasági növekedés volt a legjobb az Európai Unióban.

Az Orbán-kormány 2010-ben egy válsággal már megküzdött: több mint 850 ezer munkahelyet teremtett, így a járvány előtt már több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon – mondta. Hangsúlyozta:

a kormány célja, hogy segítse a munkahelyek megőrzését, és annyi munkahelyet teremtsen, ahány a járvány miatt megszűnik, mert az ellenzékkel szemben a kormány politikája az, hogy az embereknek nem segélyt, hanem munkát kell adni.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy vélekedett: az ellenzéki politikusok időről időre támadják a védekezésben dolgozókat, pedig a járvány idején összefogásra lenne szükség, de a támadások ezt ellehetetlenítik.

A védőfelszerelésekkel kapcsolatban kitért arra: a lehető legjobb minőségű termékek beszerzésére törekednek; minden védőfelszerelés megfelel az uniós szabványnak, CE minősítéssel rendelkezik, és használható a védekezés során.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe"-azt elhiszem, hogy értékelik a 595 milliárdos hitelnyújtás fejében kapnak egy vasutat, visszakapják kamatostul a pénzüket, és lesz referenciájuk Európában vasútépitésre. Ki mennyit kapott ezért? Hány millió guruló dollár került/kerül megfelelő zsebekbe?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kolnidre
Menczer a te szinted ez és nem több.Kisvárda-Felcsút :o-o
jesz
A főcímet olvasva egyértelmű, hogy a faszi tud valamit...ami valami nagy baj víziója.
Oposit
@jesz: persze, a hatalmukat kell foggal-körömmel védeni, mert félnek attól, hogy a lámpavasra felkötik őket fejjel lefelé és lehet rugdosni és köpködni őket.
Béla333
Addig fog tartani a vírus veszély és így Orbán teljhatalma, amíg Orbán él!
Addig ugyanis amíg rendkívüli állapot van, addig nem lehet szavazást sem tartani...
Eriksson
@Béla333: Csak figyeld a vírustérképet a nagyvilágban, s meg fogod tudni, hol meddig tart Orbán teljhatalma.
www.worldometers.info/coronavirus/
simmering73
"A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe, ezért többször is biztosítottak bennünket arról, hogy támogatják a magyar eszközbeszerzést"
Kaptunk is óccó, gagyi eszközöket bőven.
Pálinkás Pál
Hát...végeredményben az izraeli profnak lesz igaza...a járvány 70 nap után kipukkad...ez persze orbánnak nem jó,nem véletlenül lengette be a második félidőt őszre...és ebben támogatják talpnyalói...meg a gyengeelméjű karácsony...valahogy nem látom a tömeges fertőzéseket,amiért kidobták az embereket a kórházakból...az eredmények sem javultak fikarcnyit sem amiatt hogy a zöldmajom javaslatára már az egész ország műtősmaszkban kénytelen utazni...ezen persze nem csodálkozom hiszen a járvány a zárt ,idős,beteg környezetben pusztít...így remek ötletnek tűnik hogy a fővárosiakat elzárják a szabad levegőtől!!!
Béla333
@Eriksson: 18.02
Mikor érdekelte a Fideszt, hogy mi van az Unióban, mi van a környezetében?
Mióta van tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetve az országban? Ha jól emlékszem 2016 óta folyamatosan úgy, hogy alig van aki ide jönne?!
Az egész határozatlan idejű teljhatalom arra szolgál, hogy ellenőrzés nélkül csinálhassa Orbán a diktatúráját.
Egy mocskos hatalommániás játéka a hazájával!
Béla333
Kezdik már etetni az emberekkel, hogy miért nem adja vissza a csalárd módon megszerzett teljhatalmát Orbán!
Tudható volt, hogy amit megkaparintott, attól önként nem fog lemondani. 2016 óta tart a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, amit a csuda tudja meddig akar fenntartani úgy, hogy szinte nincsenek már bevándorlók. De itt nem ez a lényeg, hanem a hatalom!:

2019. szeptember 5., csütörtök 18:31
"Magyarország biztonsága és határvédelme érdekében a kormány meghosszabbítja a Magyarország egész területére elrendelt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet - az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben, tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Ez az a válsághelyzet, amit 2016 elején vezetett be a kormány, és azóta félévente újabb félévvel meghosszabbítja, annak ellenére, hogy a válsághelyzet jogszabályilag kötött feltételei egyértelműen nem teljesülnek."
"...a kormány folyamatosan fenntartja a saját maga által kitalált válsághelyzetet."
444.hu/2019/09/05/a-kormany-ujabb-fel-evvel-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet

Ugyanez lesz ezzel a vírus miatt kitalált rendkívüli, korlátlan idejű teljhatalommal is...
Eriksson
@Béla333: Úgy látom téged sem érdekel semmi, csak ami a szűk kis agyadban kering.
Béla333
@Eriksson: 18.50
Tudod, ne azt nézd, hogy valaki mit mond, hanem hogy mit tesz!
És pl. a " tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet " már több mint 4 éve van nálunk bevezetve. Ez ugye tény!
Ugyanezt akarja a teljhatalommal is a fényestekintetű!
kereső
A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe"-azt elhiszem, hogy értékelik a 595 milliárdos hitelnyújtás fejében kapnak egy vasutat, visszakapják kamatostul a pénzüket, és lesz referenciájuk Európában vasútépitésre. Ki mennyit kapott ezért? Hány millió guruló dollár került/kerül megfelelő zsebekbe?
Nessy
@kereső: Erre mondják, hogy "kéz, kezet piszkít"!
CsipkeRózsa
Ma Menczer Tamás helyettesítette Szíjjártó Pétert.
csak úgy....
@Eriksson: baxod... és ezt pont te mondod! :) te képes vagy egyszerre elszomorítani és fölvidámítani ...
Nessy
"Hosszú védekezésre kell felkészülni..." Rendkívüli teljhatalom az idők végezetéig!
kereső
@Nessy: Tudod hogy van ez? Tiltakoznak? Akkor meghosszabbitjuk már nem Bicskéig, hanem Peking-ig.
Nessy
@kereső: Kínai hitelből a kínaiaknak építi Mészáros Lőrinc, a magyar kormány támogatásával, a magyar adófizetők pénzéből
Eriksson
@Nessy: Érdekes dok.filmet találtam az ausztriai állapotokról:
www.youtube.com/watch?v=62OT7zHOa5o
Úgy tűnik más országoknak is meg van a maguk keresztje.
csak úgy....
@Eriksson: csak nézegesd,hogy valami vígasztaljon! ausztrália nem ország,hanem kontinens de ezt csak neked árulom el. valami otthoni magyarost nem találtál?
Nessy
@Eriksson: Ez a fránya vírus párt, nemzet, vallás semleges! Csak van, ahol gondolnak arra is, hogy nem hagyják teljesen padlóra kerülni a vállalkozásokat, munka nélkül maradt embereket, családokat. Mert így könnyebben tud megindulni a gazdaság, kevesebb vállalkozás, nagyobb cég csődöl be. Az, hogy melyik kormány támogatja a bajbajutottakat, és melyik hagyja magára, kormánya válogatja. Mindenesetre, a rózsaszín felhők harapdálásának, és az irreális elvárásoknak nem most van itt az ideje!
Nessy
@csak úgy...: Félreolvastad! Ausztriáról beszéltek a Hír tv-ben. Van amit az ott élő barátaim másként tapasztalnak, de a hírek és a tények nem mindig fedik egymást!
csak úgy....
@Nessy: akkor megkövetem a busa kutyust,persze ha mások kárán csámcsog és a magyar valóság nem is érdekli...akkor inkább meg köne kötni,mint megkövetni..
Eriksson
@Nessy: Való igaz, hogy a hírek és a tények nem mindig fedik egymást, viszont ezt a kis gyűjteményt elég szemléletesen sikerült összeállítani. Aki ért németül, talán elhiszi első kézből a valót, melyet kompetens személyek nyilatkoztak.
Szóval máshol sem fenékig tejfel, ha kinézünk az ablakon.
Nessy
@Eriksson: Ez így igaz! Csak nagyon nem mindegy, hogy milyen valós támogatást nyújtanak azoknak, akiket súlyt a járványhelyzet!
verőce21
"...hosszú védekezésre kell készülni..." - lesz elegendő üres lakás Magyarországon...építés nélkül is...
Eriksson
@Nessy: 11:17 Az megint egy másik téma. Ilyen értelemben egyébként sem összehasonlítható a világ egyik leggazdagabb országa egy szerényebb képességűvel.
Nessy
@Eriksson: Kis hazánkban az elmúlt hetek szétosztogatott milliárdjainak, és egyéb rendelkezéseinek tükrében ezt inkább ne minősítsük! Gondolom, az uniós pénzeknek is már rég meg van gazdájuk!
Eriksson
@Nessy: Az európai járványhelyzet megítélése szempontjából ez a megjegyzés nem releváns. Nem beszélve arról, hogy csak a lényeg elmismásolására alkalmas.
Maradjunk a tényeknél: Hol, mikor, honnan terjedt el a vírus Európa-szerte. S melyik állam, hogy áll pillanatnyilag a védekezés folyamatában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.