Nagyon ígéretes kezelés, mindkét betegnek, aki megkapta a vérplazmát, látványosan javult az állapota – hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján. A két beteg, aki megkapta ezt a vérplazmát, felkelt az ágyból. Egyikőjüket már alig lehet lefogni, annyira szeretne hazamenni – mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília ismertette a legfrissebb adatokat is. Az elmúlt 24 órában 12 ember halt meg koronavírusban, és összesen 3065 igazolt fertőzöttet tartanak számon az első megbetegedés óta. Az aktív fertőzöttek száma kétezer alá csökkent. Lélegeztetőgépen 55-en vannak.

Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján hangsúlyozta, az aktív fertőzöttek száma 2000 fő alá csökkent, 1993 jelenleg is aktív, azaz nem gyógyult vírushordozót tartanak nyilván.

Örvendetes, hogy 709-en felgyógyultak, és csökken az új fertőzések száma.

Az összes fertőzött ember 63 százaléka Budapesten, illetve Pest megyében került azonosításra. Összesen 982 főt kezelnek kórházban, közülük 55-en lélegeztetőgépre szorulnak.

A tisztifőorvos részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

A statisztikáról elmondta, hogy bár számokról van szó, de emberek vannak mögötte. Örvendetes, hogy a jelek szerint a statisztikai és matematikai modellezések helyesen jelezték előre a járvány alakulását – tette hozzá.

A vérplazma-terápiáról azt mondta Müller Cecília, hogy az egy nagyon ígéretes kezelés.

Mindkét betegnek, aki megkapta a vérplazmát, látványosan javult az állapota

- tette hozzá.

Forrás: Origo, Index

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na akkor a Zsóti asszonya dörzsölheti a tenyerét, jó ára lesz a vérplazmának...
Zsopiale
Nofene... szóval gyalog mentek át a hullaházba... már hullaszállítóra sem szán pénzt a náci hazaáruló maffiakormány...
Clavigo
@nezelodo: Nem vagyok benne biztos,,,,de a nemzeth Vejkójának is van köze a vérplazma - biznyákhoz...
Joker
Nagyon jó ,kérdés hogy szoltatok e az olasz ,spanyol ,uk ,usa-nak hogy mekkora pengék vagytok ,felkeltek a halál széléről .
És ha igen ,mit mondtak .
libellle
Tja, ha az egész ilyen egyszerü lenne. De vannak akik ezt el is hiszik?. Viszont szinte tarthatatlan, hogy valaki -valakik ilyeneket állitanak és nem kapnak ezert büntetest.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.