Nem a kormány, hanem Márki-Zay Péter vitte csődbe Hódmezővásárhelyet – közölte kedden a Fidesz helyi szervezete az MTI-vel.

A közlemény szerint "szemenszedett hazugság", hogy a kormány elvonása miatt ment csődbe Hódmezővásárhely. A gépjárműadó és a parkolási díj valós elvonása összesen mintegy 150 millió forintot jelent Hódmezővásárhely 16 milliárdos költségvetésében. A valóság az – írták –, hogy a járványhelyzet "lerántotta a leplet" arról: Márki-Zay Péter az elmúlt két évben csődbe vitte a várost, és a polgármester "most megpróbálja kihasználni a járványhelyzetet arra, hogy saját alkalmatlanságát elfedje".

Azt írták: a korábbi fideszes városvezetés 2018 márciusában stabil gazdasági helyzetben, hitel nélkül, jelentős tartalékokkal, valamint a város számláján lévő mintegy 3 milliárd forinttal adta át Hódmezővásárhely vezetését Márki-Zay Péternek. A polgármester "két év alatt felélte az önkormányzat tartalékait", olyan felesleges beruházásokra pazarolta el a város pénzét, mint a közgyűlési szavazatszámláló rendszer kiépítése, ami 15 képviselő szavazatának megszámolásához kell, vagy a polgármesteri hivatalba tízmilliókért kiépített mágneskártyás beléptetőrendszer, illetve a "haveri cégeknek" adott több tízmilliós informatikai megbízások.

A polgármester elpazarolta a város pénzét, és egyetlen forint többletforrást sem hozott a városba. Márki-Zay Péter most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, és a vásárhelyi családokkal fizetteti meg "saját alkalmatlanságának árát". Nem a 150 milliós elvonás, hanem Márki-Zay Péter kétéves pazarló, felelőtlen és alkalmatlan gazdálkodása miatt nem tud bért fizetni a város augusztustól – áll a közleményben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nincs egyébről szó, mint a tisztesség nem módi Orbanisztánban!
.
Aki dolgozik, az hibázik, de ha nem lop, azt úgy aposztrofálják, hogy TISZTESSÉG, amely a közjogilag érvénytelenűl basáskodó orbanisztánban hiánycikk!
ómió
Porszem a bolsevik hazudozógépezetben?
CsipkeRózsa
A fideszes nem gondolkozik, csak mondja a feladatot. Az összes várost, községet Orbán vitte, viszi csődbe. Orbán vett el adóbevételeket, Orbán adott többletfeladatokat, Orbán tiltotta meg, hogy hitelt vegyenek fel. Nem véletlen, bosszúálló, aljas, szemét, rosszindulatú személy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.