Szijjártó Péter az oldalán reagált a BMW szerdai bejelentésére, miszerint legalább egy évvel elhalasztják a debreceni gyár megnyitását. Szijjártó szerint a BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett.

Ahogy azt korábban megírtuk, elhalasztják a debreceni BMW-gyár építését.

A külgazdasági miniszter ezzel kapcsolatban közösségi oldalán azt írta,

most is egyeztetett a vállalat vezetőivel, akik arról biztosították, hogy továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett. 

Szijjártó Péter azt is megemlítette, hogy jövő pénteken Debrecenbe érkeznek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen fognak megbeszélést folytatni.

Kiemelte,

a BMW Debrecen iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

A BMW AG szerdán publikált negyedéves beszámolója alkalmából tartott tájékoztatón hírügynökségi beszámolók szerint Nicolas Peter pénzügyi igazgató közölte, hogy tekintettel a járványügyi korlátozások miatt romló értékesítési kilátásokra, a konszern felülvizsgálja idei beruházási terveit. A beruházásokra elkülönített keretösszeget 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra kurtítják.

Hozzátette: a jelenlegi helyzet tükrében minden folyamatban lévő projektet újraértékel a konszern, az üzemépítéseket és a modellfejlesztéseket is beleértve. Az adott helyzettől függően egyes projekteket elhalasztanak, másokat pedig tüzetesebb vizsgálat alá vesznek.

A magyarországi üzem üzembe helyezését például egy évvel elhalasztjuk

- jelentette be. Megjegyezte, hogy

a magyarországi üzem kivitelezése mellett más projektek is halaszásra kerülnek.

Eladásainak jelentős mértékű csökkenésére számít az idén a BMW

Az első negyedévben jelentősen csökkentek a BMW csoport autóeladásai, az értékesítési árbevétel viszont kissé nőtt, de az elért nyereség némileg mérséklődött. A világgazdasági visszaesés és az autópiaci forgalom várható csökkenése tükrében a konszern az idén eladásainak és eredményének jelentős csökkenésére számít a honlapján szerdán publikált negyedéves beszámoló alapján.

A BMW AG csoport értékesítési árbevétele 3,5 százalékkal 23,252 milliárd euróra emelkedett 22,462 milliárd euróról. Az adó előtti eredmény 4,7 százalékkal 798 millió euróra nőtt 762 millió euróról. A csoport 574 millió euró nettó nyereséget könyvelt el az első negyedévre, 2,4 százalékkal kisebbet a tavalyi 588 millió eurónál.

Az első negyedévben a BMW AG 477,1 ezer BMW márkájú autót értékesített, 20,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 600,6 ezernél.

A motorkerékpár eladások száma 9,9 százalékkal 34,7 ezerre csökkent 38,6 ezerről.

A MINI márkájú autók eladása 23,4 százalékkal csökkent 64,4 ezerre 84,1 ezerről, a Rolls-Royce eladásai 27,2 százalékkal csökkent 853-ra 1172-ről. A BMW AG összesen 477,1 ezer autót értékesített az első negyedévben, 20,6 százalékkal kevesebbet az előző évi 600,6 ezernél.

A különböző elektromos modellekből a BMW 13,9 százalékkal többet értékesített mint az előző évben, 30,6 ezret. Az első negyedévben legyártott autók száma 584,1 ezer volt, 13,1 százalékkal kevesebb a tavalyi első negyedévi 672,0 ezernél.

Európában 221,0 ezer autót szállított le a BMW konszern az első negyedévben, 18,3 százalékkal kevesebbet a tavalyi 270,6 ezernél. Ezen belül Németországban 66,0 ezerre csökkent 8,8 százalékkal 72,3 ezerről a konszern eladott márkáinak a száma.

Az Egyesült Államokban 17,4 százalékkal 64,9 ezerre, Kínában 30,9 százalékkal 116,5 ezerre csökkent az első negyedévben eladott autók száma.

A BMW a világpiaci autóeladások 22 százalékos csökkenésére számít az idén.

Ezen belül az Európai Unióban 25 százalékkal, Németországban 21 százalékkal, Franciaországban 28 százalékkal, Olaszországban 35 százalékkal, Spanyolországban 32 százalékkal szűkül a piac. A brit piaci forgalom 23 százalékkal, az amerikai 27 százalékkal, a kínai 16 százalékkal csökkenhet az idén. A BMW ennek tükrében tavalyi 2,538 milliós autóeladásainak "jelentős" csökkenését várja. Hasonlóképpen motorkerékpárból is "lényegesen kevesebbet" fog értékesíteni a tavalyi 175 ezernél. Az éves adó előtti eredmény "jelentősen" elmarad majd a tavalyi 7,118 milliárd eurótól. A konszern alkalmazottainak száma pedig a tavalyi év végi 133 ezerről 126 ezerre csökken.

Forrás: 444, MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@RonaGyuri: gondoljunk bele,ha már nem olvassuk a német lapokat,hogy a BMW -k eladását a német vásár-
lók CORONA miatti jövedelmcsökkenése akadályozza ill. késlelteti!Könnyítés lehetne ,hogy a magyar állampolgárok
ugranának be vásárlóként a következő pár évben! Nem tudja a szúnyogcsődör,hogy a VW,az Opel és a M.Benz is
ezzel a problémával küszködik!Igazán segíthetne N.o. (amit a Budai Pubi szidott),és kenyérrel dobálna vissza a ß@r-
ra !Különben hadd pihenjenek a dolgozók,mert az állam biztos úgy gondoskodik róluk, mint N.o. a saját münkanélkü-
li polgárairól!A német részvényesek is biztos örülnének,hogy segíthetnek Orbanisztán-nak! (;-))
namihami
Hogy mi lesz egy év múlva? Az bizony hosszú idő. Lesz-e vagy mégse?
Hát, addig sok víz lefolyik még...
Rockxy
hazudnak!
hétfőn indula zépítkezés.
mega szépítkezés.
fodrászat is lessz az audigyárba.
CsipkeRózsa
"2019. szept. 24. - A debreceni BMW autógyár építési munkálatai megkezdődhetnek - jelentette be ... egyébként 12,3 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány."

A múlt idő azt jelenti, hogy már odaadtuk?
lusta
Speciel most elhiszem Szíjj Áártó Panama Pubi benyögését az egy éves halasztásról. Erre ékes bizonyítékot szolgáltatott Nicolas Peter pénzügyi igazgató közölvén, hogy tekintettel a járványügyi korlátozások miatt romló értékesítési kilátásokra, a konszern felülvizsgálja idei beruházási terveit, ezért bizony a magyarországi üzem üzembe helyezését például egy évvel elhalasztják.
Csak egy kérdésem van. Ez nekünk, az eddig szerintem már kiperkált 12,3 milliárdon felül mennyi plusz pénzbe fog még kerülni?
libellle
A döntés sziklaszirard. A BMW kerte itt az államot anyagi segitseg folyositására. Ellenben a reszvényeseknek fizetnek osztalékot. Ezert is mondta az állam, hogy NEIN. A BMW pedig minden uj befektetést azonnali hatállyal határozatlan idöre beszüntetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.