Budapesten munkanapokon a korábbi 7000 taxiból mostanra nagyjából 2000-2500 maradt. Rendezvények nélkül a nyár is nagyon nehéznek ígérkezik. A City Taxinál abban bíznak, hogy az emberek hamarosan visszatérnek a munkahelyükre, így legalább a céges fuvarok nem maradnak el.

Ötezer taxis eltűnt a fővárosból

Minimális fellendülést tapasztaltunk az elmúlt napokban, de összességében nem reménykedhetünk abban, hogy rövid időn belül javulni fog a helyzetünk

– mondta Tamás Miklós a 24.hu-nak. A City Taxi elnöke körülbelül 80 százalékos visszaesést tapasztal a budapesti fuvarok számában a cégnél. Sok jóra már csak azért sem számítanak, mert nemrég kiderült, elmarad a Sziget Fesztivál, és nézők előtt a Forma-1 mogyoródi futamát sem lehet megrendezni.

A két legnagyobb hazai rendezvény elúszásával abban sem reménykedhetnek a taxisok, hogy a nyár végén valamit visszahoznak a kiesett bevételükből. A reptéri fuvarok is megszűntek, de ami még ennél is komolyabb probléma számukra, hogy sokan otthonról dolgoznak. A City Taxi ugyanis nagyon sok céggel áll szerződésben, így nekik már az is némi fellendülést hozna, ha minél többen visszatérnének a munkahelyükre.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
különböző megmondóemberek mindig sokallták a fővárosi taxik számát. Próbálkoztak csökkenteni, de a trükkök nem sikerültek...sőt..

Na, most a vírus rendet rakott. Néhány politikus, aki ez ügyben tehetetlen volt, most mind a tíz ujját megnyalja. Szép munka volt!...és kér egy kávét.
vacsi
Miért, hányan akarnak taxival utazni ebben a helyzetben? Mellesleg, én eddigi életemben összesen háromszor ültem taxiba, pedig 68 éves vagyok.
vacsi
@DR Eric CARTMEN: Te így nézel ki?
namihami
Enyhült a települések közötti zárlat, lementek vidékre. Legyen a falvakban is rendes tömegközlekedés.
luiz
Felőlem 35 milliárd is eltűnhet, 35 év alatt egyszer ültem Taxiba
Zsopiale
Senkinek nem fognak hiányozni... Jó lenne inkább, ha végre a társadalom hasznára kezdenének dolgozni, ellentétben azzal, ahogy eddig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.