Nincs fertőzésgyanús eset sem a gondozottak, sem a dolgozók között a debreceni Szávay Gyula utcai idősek házában – közölte az intézmény vezetője csütörtökön az MTI-vel, miután befejeződött a hajdú-bihari kormányhivatal egészségügyi ellenőrzése a helyszínen.

Mindent rendben találtak egy debreceni idősotthonban
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Nagy Lajosné elmondta: az önkormányzati fenntartású, 32 férőhelyes bentlakásos intézményben jelenleg 30 ellátottat gondoznak, felvételi tilalom van érvényben.

Az ellenőrzés megfelelőnek találta a járványelleni védekezésben bevezetett helyi intézkedéseket, megállapította, hogy megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre védőeszközök, orvosi és FFP2 maszkok, kéz- és felületfertőtlenítő szerek, betartják a higiénés kézmosási előírásokat – sorolta az intézményvezető.

Nagy Lajosné emlékeztetett rá, hogy Papp László debreceni polgármester április közepén

a gondozottak és a dolgozók teljes körű szűrését rendelte el az önkormányzati idősotthonokban, az intézkedés a Szávay utcai idősek házát is érintette. A szűrések során sem koronavírussal fertőzött személyt, sem gyanús esetet nem találtak.

Elmondta azt is, hogy 18 dolgozójuk csak testhőmérséklet-mérést követően léphet be az intézménybe, és minden nap nyilatkoznia kell arról, hogy nem került kapcsolatba sem külföldről érkezett személlyel, sem fertőzött, vagy fertőzés-gyanús emberrel.

Nagy Lajosné tájékoztatása szerint a Magyar Honvédség szakemberei egy nappal korábban, szerdán teljes körűen fertőtlenítették az intézményt: a belső terek mellett az udvart is, ahol a gondozottak jó időben tornáznak, sétálnak, vagy a parkban üldögélnek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
mert a fideszes városokban élnek és virulnak a nyögdijasok,csak az ellenzék uralta településeken hullanak! na elmentek ám..
namihami
Hát mégis, hogy máshogy találhatták volna?
És ha mégis tömeghalál esete állna elő, az pusztán a természetes elhalálozás okán fog bekövetkezni.
csak úgy....
mert a fideszes városokban élnek és virulnak a nyögdijasok,csak az ellenzék uralta településeken hullanak! na elmentek ám..
Klubtag
ad1. Érdekelne, hogy Debrecen polgármestere április közepére milyen úton-módon jutott megfelelő számú és megbízhatóságú védőeszközhöz, fertőtlenítőhöz és teszthez, hogy még ezt az aprócska intézményt is le tudták "kezelni". Feltételezem, hogy a többi műintézménynél is rendben találna mindent az "ellenőrzés", ha volna ilyen...
ad.2. Érdekelne, hogy kinél, milyen módon lehet megrendelni a Magyar Honvédség fertőtlenítő "hadműveletét".
ad.3. Érdekelne, hogy Debrecen városának költségvetését mekkora összeggel csapolta meg a kormány a járvány elleni hősies közdelem apropóján.
Volna még kérdés, de úgy is hiába, mint látjuk a gyakorlatból.
ómió
Akkor ez az, amiért Karigeri felelős? Ja, nem!
Jozefina
Mi más lehetne hiszen a polgi fidesz-kdnp-s???!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.