Immár több napja jelentősen csökken a fertőződések száma – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília: több napja jelentősen csökken a fertőződések száma
Fotó: kormany.hu

Müller Cecília közölte: az elmúlt 24 órában 39 új esetet regisztráltak, tíz emberrel nőtt a halálos áldozatok száma, a 3150 igazolt esetből 1966 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, akiknek mintegy felét kórházban kezelik. Jelentősen – 801 főre – emelkedett a gyógyultak száma – tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos értékelése szerint ez bizakodásra ad okot, az előzetes modellszámítások és járványügyi becslések igazolódni látszanak.

"Úgy tűnik, hogy elindult a megbetegedések és fertőződések számának csökkenése"

- mondta.

Müller Cecília szólt arról is, hogy a vidéki strandok és fürdőhelyek szabadtéri részei megnyithattak.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Csak emlékeztetném Cecilkét, hogy az előzetes modellszámítások és járványügyi becslések, amik szerinte beigazolódtak, arról szóltak, hogy mostanság tetőzik a járvány, és nem arról, hogy szinte alig van új beteg. Sebaj, a lényeg, hogy kivágtak több ezer súlyos beteget a kórházi ágyakról, és felvásárolták Kína összes szarát, és most ülnek rajta. Valamelyik fitymasztetű nagyot kaszál ezen, az hétszentség.
luiz
Nem Iq--ra kell tesztelni a szavazó bázist, azt eddig is tudtuk, hogy negatív
Pálinkás Pál
Nos...természetesen azért csökken a fertőzések száma mert a vírus lassan eléri a 70. napot...aminél kifúj...de azért hazaküldtek meghalni csomó embert,mert kellett a most is üresen álló ágyak garmada, a nemlétező tömeges megbetegedéseknek!!! mennyivel egyszerűbb lett volna az egész világon karanténba tenni a veszélyeztetetteket,és nem szétbarmolni a gazdaságot...de azt hiszem a politikusok mást gondoltak...A neten elérhetőek az adatok... a világ idei fertőző betegségekben elhunyt emberek számához elenyésző a korona halottak száma...no vajon miért ez volt pont a fontos a világnak???
Zsopiale
Jól van Cecilke, ül a kutyus, finom gazdicsemegét kap... az agyvírus fertőzés pedig teljesen stabil...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.