A szálloda megerősítette a hírt.

Koronavírussal fertőzött koreai szakértők kerültek szobakaranténba a budapesti InterContinentalban

A hvg.hu írta meg, hogy 300 dél-koreait, a gödi Samsung-gyár munkásait szállásolták el az InterContinental Budapestben.

A külügyminisztérium a lap megkeresésére úgy reagált, hogy Magyarországon az egyik kiemelt beruházó a dél-koreai Samsung SDI, és a beruházás mielőbbi befejezéséhez elengedhetetlenül fontos a gyártási technológia telepítése, a cég szakértői ezért érkeztek Magyarországra, ellátásukról és elhelyezésükről a vállalat gondoskodik.

A hvg.hu-t a szálloda egyik dolgozója arról értesítette, hogy a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és ezek alapján úgy tudni, hogy már legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus fertőzés. Szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt.

Az InterContinental Budapest marketingvezetője, és Seidel Xenia megerősítette, hogy a luxusszállodában elszállásolt szakértők között vannak fertőzöttek. Pontos számot nem közölt, csak annyit írt, hogy néhány vendégnek pozitív lett a koronavírus tesztje. Tájékoztatása szerint a hotel dolgozói megtesznek mindent, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Úgy emlékszem, Szíjjártó korábban azt mondta, hogy ezek a szakemberek a beruházás közelében kaptak szállást és gondoskodnak a szállításukról. Most még Pesten vannak az Interkontinentálban. Rosszul emlékszem?
Zsopiale
Én is vállalom pár hétre az Interkontinental hotelt... akár pár hónapra is szívesen "karanténba" megyek oda...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.