Hatékony lehet a D-vitamin a koronavírus ellen, állítja egy kutatás.

Végig az orrunk előtt lehetett a megoldás a koronavírusra – döbbenetes elmélettel állt elő a kutató – videó

Egy nemzetközi orvosi kutatás szerint hatékony lehet a D-vitamin szedése a koronavírussal szemben. A kutatások alapján a vírust egy fehérjeburok borítja, és a D-vitamin pont ezt a burkot támadja, blokkolva a vírus terjedését az emberi testben.

„A D-vitaminnak van egy olyan molekuláris szintű hatása, ami esetleg a vírus szaporodása szempontjából a fehérjeburokra lehet előnytelen hatással, tehát a vírus nem örül, ha a D-vitamin az ő fehérjeburkát megtámadja, tehát ez lehet a hatás mechanizmus”

– állítja Vereczkey Attila, a Versys Clinics orvosigazgatója.

Már 10 perc napon töltött idő is D-vitamint juttat a szervezetünkbe, de lehet hogy táplálékkiegészítővel is pótolni a szükséges adagot. A dietetikus szerint a leghatásosabb, ha állati eredetű élelmiszerekkel visszük be a vitamint, így javasolja hetente többször olajos halak, például pisztráng fogyasztását.

Hazánkban egyébként a lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos, így a pótlása mindenkinek tanácsos. A koronavírus ellen javasolt akár napi 10 ezer nemzetközi egység mennyiségű D-vitamn szedése.

Forrás: Tények/Blikk

Kép: Pixabay

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egyértelmű, hogy hatásos minden ami az immunrendszeredet erősíti. Kivéve a vakcinát, mert az gyilkol. Senki ne engedje azt beadatni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Egyértelmű, hogy hatásos minden ami az immunrendszeredet erősíti. Kivéve a vakcinát, mert az gyilkol. Senki ne engedje azt beadatni!
human
forrás: Tények/Blikk
Na jó. Akkor ugorgyunk!
Zsopiale
Azért elég sokan szednek multivitaminokat itt az országban és a világon, amiben a D vitamin is ott van...
Sámannus
@human: Talán mégis jobb lesz abbahagyni a szedését?
Védelmemre legyen szólva, nem is tudom mit ír a Blikk Mi az valami betegség?
A Tényeket ténylegnek szoktam ferdíteni. mondanak valamit mert mozog a szájuk kikapcsolom a hangot,így magamnak megmarad egy képes emléknek.
bencemacska
@Sámannus: Jön a nyár? már eleget süt a nap. nem kell pótolni a D vitamint!
Télen azért kell, mert segít felszívódni a Ca-t!
Rockxy
neszeggyé semmi vitamint, inkább gazdagíccsad a gyógyszermaffiját!
mindenki jóljár, csak te fázol rá.
nemmegéri?
Pálinkás Pál
Ezért az okos fővárosi zöldbajnok eddig eltiltotta a polgárökat a zöldterülettől...a panelban,lakásban biztos sokat süt a nap,igaz karácsony???
Sámannus
@Pálinkás Pál: Na ja, má a madarak is ezt csiripelik. Illetve EZT IS! EZT IS, EZT IS!
RonaGyuri
minden estre - ezt az eddigi reklámokból is tudjuk -: nagy üzlet a D-vitamin! =))
Pálinkás Pál
@Horizont: persze hogy utálom , regnálása óta említs olyan rendelkezést tőle,ami a városiak érdekét szolgálta.../a politikai csatározások nem érdekelnek/ tehát ami kimondottan javítana a városiak életminőségén!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: Szerinted van stílusa??? helyesebben stílusa van,pont olyan mint orbán...az a jó,amit ő kigondol...csak egyelőre még a másik oldalon,de ha így folytatja ,előbb-utóbb államtitkár lesz belőle!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: Egyelőre...ha karácsonynak is akkora hatalom lenne a kezében,ugyanolyan lenne!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: mit kezel???a politikai csatározások engem mint lakost nem érdekelnek...nekem az a fontos amit elrendel...az meg még egy sem volt ami tetszett volna a fővárosiaknak...leszarom én hogy vidékről szeretitek...nem ti sz@ptok miatta...nem vidéken zár be minden 3-kor...hogy aki dolgozik az kaján kívül semmit ne tudjon venni utána!!! nekem kell legurulnom vidékre ha elfogy a cigim,és elmúlt 3 óra...de azért kicsit van bennem káröröm is,legalább a vidékiek is élvezhetik a maszkos utazás gyönyöreit ,amit ő javasolt a kormánynak,igaz hogy egészséges embernek többet árt mint használ, de ő örömmel üdvözölte hogy javaslata meghallgatásra talált!!! és mindezt úgy mondom,hogy magasról lersz@rom,mert vagy 15 éve nem ültem tömegközlekedésen...vásárolni meg vásárol valaki helyettem ...ennyi... csak magáról az elvről beszélek...hordjon maszkot aki fél,pont!!!
emerencia
@Pálinkás Pál: Erős dohányos voltam anno az előző átkosban 19 és 32 éves korom között de anyagi okok miatt inkább leszoktam. Munka után sokszor nem jutottam már be a kajaboltba sem, kora reggel pedig nem volt rá alkalom. Mégis megoldotta mindenki a reggelit otthonról és cigit is annyit vettünk előre, hogy mindig legyen tartalék. Harmincas éveim elején volt, hogy egy hétig nem jutottam be a boltba, mégse haltunk éhen pedig akkor még nem tudtam kenyeret sütni. (Mélyhűtőbe elrakni igen.) Szerintem a vidéki boltok nyitvatartásának a meghosszabbítása növelni fogja a megbetegedettek számát és lesz közöttük súlyosabb szövődmény az biztos. Mivel nincs már korlát, esélyes, hogy jönnek a tömegeket bevonzó reklámok, akciók, kedvezmények, stb. Ne irigyeld, különösen veszélyben vannak azok a hatvan feletti eladók, akik nem tudnak elmenekülni a közeli kontaktustól és nem mehetnek nyugdíjba sem! Remélem lesz majd védőoltás, ami véget vet ennek az egésznek mert sokkal kényelmesebb a hosszabb nyitvatartás de anélkül is megoldható az élet, ha muszáj.
Pálinkás Pál
@emerencia: Nos..ahogy a számok mutatják,edig sem,és ezután sem az utcán terjed a járvány...az egész világon az idősotthonokat,elfekvőket ,kórházakat tarolta le jóformán...és senki nem vitatja a járvány meglétét,de ha utánaolvasol a lakosság 80 % -a tünetmentesen kihordja...10 % enyhe tünetekkel , amaradék 10 % ,akikre vigyázni kellett volna,ahelyett hogy bedöntötték a gazdaságot!!!
emerencia
@Pálinkás Pál: Igen, abban van valami, hogy olcsóbb lett volna vigyázni a veszélyeztetettekre.
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Hülyeségeket írsz! Nem zárnak be 3-kor a nagyobb élelmiszerhálózatok Pesten se! Ja, a nemzeti dohánybolt hiányzik neked... hát, azt meg vidékiként és pestiként is lexaom! A maszk pedig nem hülyeség, jobb ha hozzászoksz! Nem a Covid19 volt az utolsó és legerősebb világjárvány!
Az más tészta, hogy a kormányzat szerint nem kell hordani, ha hiánycikk, majd kötelezővé teszik, amikor már az emberek készítettek saját maguknak, majd ha annyi van, hogy már az összes szomszéd, koma jóbarátnak is juttattak belőle, a gyógyszertárak is árusíthatják az FFp 3-asat! Nekünk. Magyaroknak. Kíváncsi vagyok az árára!
Karácsony pedig Bp.-en népszerű! A vidéket meg tudják etetni ellene.
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Tudsz olvasni???"nem vidéken zár be minden 3-kor...hogy aki dolgozik az kaján kívül semmit ne tudjon venni utána"... vagy esetleg csak a szövegértéseddel van probléma??? még mit nem értesz??? írtam nem egy helyen,ha fosol hordjál maszkot,vagy búvárszerelést!!! és jó lenne ha kicsit utánaolvasnátok a dolgoknak mélyebben...és nem csak a "maradj otthon" vonalat fújnátok!!! mellesleg ,mindenki azt csinál amit akar...mint mondtam nem a maszkkal van bajom,hanem rákényszerítik azt is ,aki nem akarja!!! ennyi!!!
bencemacska
@Horizont: ma, 08:47
Nekm meg egyre szimpatikusabb. Nem hőbörög, hanem tud! Benne saját magában összevitatkozik a politológus és a szociológus, és csak az eredményt közli!
Nagyon sokat jelentett számomra, amikor volt főnöke nyilatkozott róla: Nagyon sajnálja, hogy egy nagy reményű tudományos szakembert vesztettünk, de reméli jó politikus lesz belőle! Bár ő várja vissza!
CsipkeRózsa
Orbán hozta a boltok bezárásáról szóló rendeletet, hogy 15 óráig tarthatnak nyitva.
CsipkeRózsa
A nap hatását már többször dicsérték a koronavírus ellen, csak külön nem tértek ki a D-vitaminra, inkább a hőmérséklet emelkedésére hivatkoztak.
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 08:49
Az orbánnak kimondottan az ellentéte. Én is tutyi-mutyinak tartottam, amíg csak a politikai tevékenységét láttam, nem az EMBERT. Az LMP-ben és utód pártjaiban nagyon sok nagy hangú "elvtárs" vette körül, akik az ő tudásán, tárgyaló készségén keresztül érvényesültek.
Tudod én zuglói vagyok, az voltam papcsák idejében is. Ő sokkal jobb polgármesternek, mint politikusnak, mert EMBER.
Pálinkás Pál
@bencemacska: lehet hogy mint ember "kiváló" de mint politikus,csapnivaló...és a fővárosban nem az embert nézem,hanem hogy ne 5 órába kerüljön végigmennem a kőrúton 4-5 biciklista miatt...máshol is írtam már ,lehet kiválóan elvezetne egy biofalut,de nem egy metropoliszt!!!
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 09:36
"h
ordjon maszkot aki fél,pont!!!"
Ki kell, hogy javítsalak : Forgalomban lévő maszkok csak arra valók, hogy TE VÉDJED a környezetedben levőket saját magadtól, akik közül sok állat nem érdemli meg. /Elnézést az állatoktól!/
Nem kapható olyan, amelyik téged is véd. Állítólag majd mától!(?)
kissé felnőttem
@bencemacska: menjünk ki napozni szedünk magunkba DÉ vitamint aztán se virus se teszt.
Pálinkás Pál
@bencemacska: értem...tehát akkor ezek után minden influenza járványnál ,ami több áldozattal jár mint ez,maszkban fogtok parádézni??? mert a számok azt mutatják...2014-ben az akkori nagy influenza járványban itthon februárban közel ötezer ember halt meg tőle...akkor is maszkot hordtál???
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 16:49
Igazad van, elsősorban a hőhatásra hivatkoztak, de hát nem lesz nyáron sem mindenütt 60-70 fok. Talán egyes fémfelületeken. A vírusok meg nem ott szeretnek tartózkodni.
Én inkább az ultraibolya tartomány hatására gondolnék! Az többet árt a mikroorganizmusoknak.
Pálinkás Pál
@bencemacska: de most minden vitát félretéve...semmi köze nincs az itthoni fertőzéseknek,halálozásoknak ahhoz hogy hordasz-e maszkot vagy sem...
bencemacska
@Pálinkás Pál: Egyetértek, mert rajtam csak olyan maszk segítene - valamennyit - amelyik az általam beszívott levegőt szűri. De az ki fizetné meg? Ez a kormány még az egészségügyi dolgozóknak sem biztosít ilyen védelmet!
Pálinkás Pál
@bencemacska: megnéztem...elméletileg lehetne olcsón is kapni...de sajna mivel rablógazdálkodás folyik nálunk így igen drága...
bencemacska
@kissé felnőttem: ma, 17:29
Egyetértek, de olyan helyre, ahol nem tüsszögnek ránk!
Nekem pár éve rendelt az orvos D vitamint, de azzal a céllal, hogy a csontritkulásos gyógyszer jobban/könnyebben felszívódik.
division
@RonaGyuri: A D vitamin az egyik legfontosabb vitamin lényegében az immunrendszer számára, de a koronavírus ellen nem fog megvédeni, sajnos.
division
@peterkelemen: Oltások nélkül a fél világ kipusztult volna már, legalább ne hangoztasd a marhaságaidat. A D vitamin immunrendszer erősítő hatása bizonyított ugyan, de nem ez fog megvédeni ettől a vírustól.
RonaGyuri
@division: te csak tudod hazudós NER-aktivista csoda fejlesztő!!! =))
division
@RonaGyuri: Régen nem jártam itt, normálisan szóltam hozzád, de te nem változtál, ugyanolyan fasz vagy mint mindig.
RonaGyuri
@division: hogy te megbocsátasz magadnak - kellő, már sokszor bemutatott amnéziás módon - mindent, az csak jellemző ócska, hazug tróger fityesznyik voltodat okadatolja! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ha beszélgetni akarsz velem akkor azzal kezd, hogy bocsánatit kérsz a szar ócska mocskolódásaidért! Akkor még az is lehet - bár nem vagyok benne biztos - talán megfontolom, hogy beszéljek veled!!! =))
cikicakk55
@Pálinkás Pál: tegnap 12:02
Elolvastam a hsz.t mind amit írtál. Látom,hogy nagyon utálod Karácsony Gergelyt. Már rég kiderült,hogy a maszk használata igen is hasznos,hisz az aki tünetmentesen vírushordozó a maszknak köszönhetően nem adja át a fertősét. Azt,hogy Karácsony Gergely eddig nem sokat tudott tenni a Fővárosért,nem hinném,hogy az Ő hibája.Tudod,egy olyan közegben bár mit is tenni,amit maga a kormány elkaszál és nem ad rá engedélyt,akkor hiába Ő a főpolgármester. Annyiból gazdálkodhat,amennyi van. Nálunk Hódmezővásárhelyen sem jobb hidd el. Innen is elvitték a bevétel jó nagy részét.Parkolási díjak, a vállalkozói befizetések,meg a csuda tudja még mi. Márk - Zay Péter pont pénteken volt az egyenes beszédben,ott mondta el,hogy három féle dolgot vontak el a várostól,ami havi 300.000 millió forintot jelent. Most főleg gond,mert a városban alapból is elég kevés munka lehetőség volt,de most abból is sok megszűnt. Ő például még így is 20%-ot a fizetéseknek azért oda ad a város pénzén és aki elfogadja,annak olyan munka lehetőségeket ad,ami lehet,hogy nem a képzettségüknek megfelelő,de legalább átmenetileg kapnak érte pénzt. ( szociális gondozás, parkok,játszóterek rendbehozása, iskolák kitakarítása, stb. Igaz,hogy ez mind fizikailag kemény,de csak átmeneti és akinek kell a pénz,az meg is csinálja. Sajnos Orbán így próbálja kivéreztetni a nem Fideszes Önkormányzatokat.
peterkelemen
@division: Ne zavarjon, hogy az oltások miatt sokkal többen haltak meg, mint amennyien túléltek. Van egy immunrendszered amivel születsz attól jobbat egyetlen oltás sem tud. Javaslom tájékozódj az oltásokkal kapcsolatosan, mert azokat agyógyszergyártőmaffiák és az olyan pszichopaták, mint Fauci és Bill Gates támogatják. Az a Bill Gates aki megtagadta,,hogy gyermekeit beoltsák. Te csak adasd be magadnak, mert érted nem kár. Minél előbb elpatkolsz annál jobb.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: valamit látom nem értesz...nem érdekelnek a politikai csatározások mint városlakót... ,engem az érdekel hogy kényelmessebbé tegye az életem...eddig ő csak keresztbe tett a budapestieknek...orbán sem tehette volna jobban... a maszkot meg felejstd el, talán a magyarországi fertőzöttek közül egy sem az utcán kapta el!!!ha igazad lenne,akkor drasztikusan csökkenni kellett volna a számoknak,és nem változtak semmit,pedig egy hete maszkba kényszerítették az orszéágot!!! és arról nem beszélve hogy ezek a kapható olcsó szar maszkok egészséges embernek többet ártanak,mint használnak..de ezt hagyjuk...azt a csoportot kell védeni,akikre veszélyes, a többi röhögve,tünetmentesen kihordja,és nem mellesleg még immunítást is szerez
bencemacska
@Pálinkás Pál: 1. Ezek a számok, - amiket mi látunk - már jó előre le vannak írva a törzs számára, nekik csak fel kell olvasni.
2. Nagyon sok emberre van szükség, akik "meggyógyultnak" nyilváníthatók, mert szükségük van az antitestre. /Már bejelentették a célt!/
3. Válaszolt már valamikor a "törzs" érthetően egy valódi kérdésre?
division
@peterkelemen: Nagyon sötét vagy, de kellenek az ilyen emberek is (csak nem ebbe az országba). Fogalmad nincs, hány járványt szorítottak vissza a kötelező oltások, amelyeket gyerekkorban kell beadni, ugye? Az én gyerekeim nem kapták el pl. a bárányhimlőt sem, amikor a fél óvoda velük volt tele, pedig nem is volt akkor még kötelező, csak ajánlott oltás. Van két immunológus a családban, majd pont egy fotelforradalmár hülyeségeivel fogok foglalkozni. Paraszt gyerek.
division
@RonaGyuri: Akár meg is oldható, de akkor neked is azt kellene tenned az anyázásért. A kérdés, ki kezdi először:-)
RonaGyuri
@division: bár erősen amnéziás vagy, de ezt már tisztáztuk TE RONTOTTÁL NEKEM! Én meg elküldtelek a búsba. Na te erre szövetségben a NER-társaiddal (az itt ocsmányságukról is jól ismert büdöshalfarok és shakira) mocskolódni kezdtél. Majd még rajtuk is túltettél, mikor azzal gyanúsítottál meg, hogy elloptam a Róna György személyiségét!!! =))
emerencia
@division: Minden évben beoltatom magam a szezonális influenza ellen. Az orvos mondta, hogy ő is beoltja saját magát és a családját. Ezután kijött valamiért az asszisztense a váróba és hallom, hogy mondja az ismerősének: hülyeség beadatni, én sem szoktam pedig itt vagyok a betegek között, mégsem kapom el. A cégünknél már ingyen adják, de nem tudok olyan kollégáról, aki beadatta. Sőt, a saját hozzátartozóm sem hajlandó beoltatni magát pedig a kora és betegségei nagyon indokolnák. Be vannak hülyítve az emberek! Arra azért kíváncsi leszek, hogy majd ha lesz oltás a koronavírus ellen, hányan adatják majd be.
division
@RonaGyuri: Az utána volt, amikor az anyázás már megtörtént (mármint a személyiség kérdése). A többiben igazat adok, szóval részemről sorry.
division
@emerencia: Vannak oltáspártiak és nem oltáspártiak, ez mindig is így lesz. Az oltásellenesség főleg onnan ered, hogy volt nem egy olyan eset, amikor valaki egy váróban pl. elkapta az influenza vírust, és az oltásra fogta utána. Jelenleg úgy néz ki, pont a BCG oltás ad bizonyos mértékű védettséget a korona vírussal szemben is. Természetesen lehet ellenjavallt egy védőoltás is, amikor valaki allergiás valamelyik összetevőre, de ilyenkor be sem adják. A D vitamin szedése egyébként fertőzésektől függetlenül is előnyös.
RonaGyuri
@division: megint kötekedsz! Vagy olvasásértési gondjaid vannak: Mit írtam (szájbarágósan, hogy te is értsd) az idősor
1. Nekem rontottál,
2. Elküldtelek a búsba
3. Beszálltál a NER-társaid mellé mocskolni
4. Sőt még túl is tettél rajtuk azzal, hogy személyiségtolvajnak akartál beállítani!!!
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Nem az én szövegértésemmel van a baj... igen, van amit rá kell "kényszeríteni" az emberekre! Nagyon messze vagyunk még attól a tudatosságtól, ahol pl. Svédország tart! Ők megértik kényszerítés nélkül is, mit kell tenni.
A nagy bajt én ott látom, hogy a kormányzat nem a problémát akarja megoldani, hanem a problémából, önző módon profitálni, mint ahogy mindig...
Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nincs szükség védekezésre!
A Karácsony pedig nincs könnyű helyzetben, és persze az ő pozíciójának a gyengítését a főváros gyengítésével tudják elérni. de úgy látom, a főpolgi állja a sarat :-D
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Na ne már...még jó hogy említed Svédországot...ott mindenféle szemétkedés nélkül túlélik a járványt,sokkal jobb gazdasági mutatókkal ,mint a világ hülyébbik fele!!! Az áldozatok száma,és az egyéb adatok alapján ez a korona járvány még egy közepes szezonális influenzánál is gyengébb!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Muszáj neked mindennap hülyét csinálni magadból?

1. Ők megértik kényszerítés nélkül is, mit kell tenni. (jajmár)
2. 10 millió lakos négyszer akkora területen szétszórva (mint Mo)
3. a lakosság jó nagy része egyedül él.
4. akkor bátran melléteheted magyarországot ahol 400-an haltak meg eddig, míg svédben 3200-an
5. azért ott is vannak szigorítások
6. mindig az influenzával jössz, pedig annál nincsenek megszorítások, így nem összehasonlítható, valamint a SARS még mindig felfutóban van, ezért emiatt sem összehasonlítható.
7. ahol szarakodtak a megszorításokkal, ott el is szaladt a szarsz.
8. nem vitás, hogy van a svédeknél rosszabb helyzet, de nem lehet egyszerűen összehasonlítani a nemzeteket.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Felbukkantál...valahogy elmaradt az általad vizionált milliós halálozás...a járvány kifut a maga útján...ugye nem gondolod hogy ezekkel a marhaságokkal fékezi meg a világ??? és ha bizony a halálozási adatokat nézem ,bármit is mondasz, fluban kb 350-600 ezer ember hal meg...és évente!!! és hogy hol hány ember halt meg koronában,azt sosem fogod megtudni...mert koronában nem lehet meghalni,ahogy AIDS-ben sem...csak a szövődményeiben...azt meg ha akarom fej, ha akarom írás!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Már megint az influenza, előszöris nem nálunk és évente. A szarsz meg még csak fél éves, képtelen vagy felfogni, hogy ez még csak most van felfutóban? Vagy ehhez valami magasabb iskola kéne?

Egyébként nem érdekel, hogy hányan halnak meg Afrikában, Arábiában vagy dél Amerikában. A fehérek pusztulnak itt Európában és ha nincs szabályozás akkor láthatóan elszabadul a pokol. A svédeknél sem ért még véget a kanossza, még nem vonhatod meg a mérleget.

propeller.hu/nagyvilag/3533581-svedorszagot-meglepte-sok-halott
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: No akkor tisztázzuk a Sars nem új vírus..évtizedek óta jelen van Európában is...emlékezz csak a H1N1-re , ami szintén sars...és itthon ,Magyarországon évente több több ezer ember hal meg influenzában...fehér!!! 2014 februárban Magyarországon az influenza járványban kb 5000 magyar halt meg...nem emlékszem hogy bárki kongatott volna vészharangot...arra most ki sem térek hogy te a magyarok millióinak megfertőződését vizionáltad az elején,amikor beszélgetni kezdtük erről...És most már egyre többször helyet kapnak a sajtóban a korrekt virológiai vélemények is,miszerint nagyjából flunak megfelelő veszélyességű, az elméleted biztos nagy tetszést aratna azoknál a családoknál,akinek a hozzátartozóit kivágták a kórházakból a semmi miatt!!! szerinted hányszor 400 ember halhatott meg a hülye intézkedések miatt???
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: A hülye intézkedéseket miért kevered ide? Kitalálhatnák azt is pl hogy minden 70 feletti tegyen magával herekirit.

Azt nem vagy képes megérteni, hogy minden intézkedés nélkül exponenciálisan lefertőződne az egész világ. Nem világos ez az egy mondat?

www.msn.com/hu-hu/hirek/koronavirus/túlreagáljuk-e-a-koronavírus-válságot/ar-BB14e4F9?ocid=spartanntp
verőce21
Szükséges és elengedhetetlen volt a fertőzés lelassításához a távolságtartás. Ez pedig indokolta a meghozott intézkedéseket, minden következményével!
"A járványgörbe sikeres letörésének fő eszköze végül a távolságtartás volt."
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: nos..azóta van már egy vizsgálati eredmény..8200 főből 2 fertőzött...marhára tombol a járvány az utcákon!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.