Orbán Viktor a Kossuth rádió műsorában a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló magyar törvényt ért bírálatokról úgy fogalmazott: azt tudjuk, hogy ők hazudnak, mi pedig igazat mondunk. Az Európában zajló csata mögött az áll – folytatta a miniszterelnök –, hogy "lesz-e birodalom Európában", vagy megmaradnak a nemzetállamok.

Az élet újraindításának további lépései legkorábban jövő hét végén következhetnek

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Budapest életének újraindítása ügyében a szakemberek álláspontja az, hogy meg kell várni a koronavírus-fertőzés miatti halálozási számok csökkenését. Amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a fővárosi nyitással – jelezte a kormányfő.

Hangsúlyozta:

az élet újraindításának oldalán áll, de a professzorok óvatosságra intenek.

Egyúttal

arra kérte a politikai döntéshozókat és az újságírókat, ne higgyék, hogy virológusok lettek, ne higgyék, hogy már jobban értenek a témához, mint a szakemberek.

Azzal kapcsolatban, hogy kinyitnak-e az iskolák a nyári szünet előtt, a miniszterelnök azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt. Ha lesz ilyen, akkor el fognak gondolkodni rajta – tette hozzá.

Méltatta ugyanakkor a digitális oktatásra átállást, mert "kiderült, hogy működik", és hogy "kiváló tanáraink vannak", akik úgy oldották meg ezt a feladatot, mint sehol Európában, "hibátlanul vizsgáztak". Kitért a zajló érettségikre is, megjegyezve, hogy voltak, akik úgy gondolták, nem lehet megcsinálni, de a valóság nem ezt mutatta. A diákok mindössze 3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem megy el vizsgázni, ráadásul ők is pótolhatják – jelezte.

Jól vizsgázott az oktatási rendszerünk

- összegzett Orbán Viktor.

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzéséről azt mondta:

folyamatosan figyelt arra, hogy egyetlen ember se maradjon ellátatlanul azért, mert nincs elegendő eszköz.

Fontosnak nevezte azt is, hogy Magyarország képes legyen maga gyártani fontos eszközöket, köztük maszkot, lélegeztetőkészüléket, és ha lesz vakcina, azt is.

Az államnak hűségesnek kell lennie a polgáraihoz, baj esetén nem hagyhatja őket magukra, egyetlen magyar sem maradhat egyedül

- hangoztatta.

A koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló magyar törvényt ért bírálatokról úgy fogalmazott:

azt tudjuk, hogy ők hazudnak, mi pedig igazat mondunk

Az Európában zajló csata mögött az áll – folytatta a miniszterelnök –, hogy "lesz-e birodalom Európában", vagy megmaradnak a nemzetállamok.

A magyarok egyáltalán nem akarnak "feloldódni" semmilyen birodalomban, a törökben, a Habsburgban és a szovjetben sem akartak a történelem során

- mondta.

Akik azonban Európában birodalmat akarnak építeni, azok a nemzetállamokat "bele akarják törni" egy birodalmi rendbe, az "Európai Egyesült Államokba".

Mi ki akarunk maradni ebből, és meg akarunk maradni magyaroknak, azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon

- hangsúlyozta.

Hozzátette: e miatt az álláspont miatt a "birodalomhívők" minden alkalmat meg fognak találni a magyar kormány gyengítéséért. Ráadásul olyan dolgokat támadnak, amelyeket Magyarországon elsöprő többségben támogatnak az emberek – jegyezte meg, példaként említve a bankadót, a rezsicsökkentést, a migráció ügyét és a mostani járványkezelést.

A vita nem a demokráciáról szól, hanem a birodalomról

- foglalt állást Orbán Viktor.

Amikor azonban Magyarországon emberek tízezrei vannak életveszélyben, a fél ország az életük megmentéséért harcol, és eközben "hátulról beléd rúgnak", ilyenkor erősebb hangot kell megütni, azt kell mondani, "álljon meg a menet", mert "ha nem tesszük, legközelebb is meg fogják csinálni" – fejtette ki, hangsúlyozva:

világossá kell tenni, a magyarokkal nem lehet következmények nélkül kötözködni, különösen baj idején, "nem felejtünk, megjegyezzük, és rendezni fogjuk a számláinkat".

Arra a kérdésre, hogy érdemes-e összefogásról beszélni az Európai Néppártban – a Fidesz európai pártcsaládjában –, a kormányfő igennel válaszolt, mert minden családban vannak viták, de "nem véletlenül vagyunk egy helyen". A rendes ember azon dolgozik, hogy amíg lehet, megpróbálja egyben tartani a családot, bár ez nem mindig sikerül, és akkor új fejezetet kell nyitni – fűzte hozzá.

Az ipari termelés márciusi visszaeséséről szóló statisztikai adatot Orbán Viktor úgy kommentálta:

lesz az még rosszabb is, az áprilisi adatok "brutálisak" lesznek, mert az a hónap már egészében borzalmas volt a gazdaság szempontjából.

A májusi adat is rossz lesz, de az áprilisinál már várhatóan jobb, a júniusi adatok pedig már várhatóan sokkal jobban alakulnak – közölte.

Azt mondta, az "orvosság" a munkahelyek megvédése és újak létrehozása.

A szerdai kormányülésen állami munkahelyteremtő programokról tárgyaltak: ennek részeként a közfoglalkoztatottak számának megduplázására utasította a belügy- és a pénzügyminisztert. "Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk (...), és ha elfogy ez a keret, tovább fogjuk emelni" – jelentette ki, megjegyezve, hogy ma 100 ezren sincsenek közfoglalkoztatásban.

Arról is beszámolt, hogy

a hadsereg intenzívebb toborzásba kezdett, az állami cégek pedig kaptak feladatokat, amelyekre új embereket tudnak felvenni időleges szerződéssel.

A miniszterelnök azt közölte, az államhoz eddig mintegy 160 ezer ember fordult segítségért munkahelye elvesztése miatt, a kormány kötelessége pedig az, hogy munkalehetőséget adjon, és adni is fog.

Emellett beruházásokat, fejlesztéseket szorgalmazott, mert ezekből lesz munkahely. Ezermilliárdos nagyságrendűek a támogatások – emelte ki.

"Munkaalapú gazdaságot építünk, ezért Magyarországon a felhasznált eszközök súlypontja a munkahelyteremtésen van" – mondta, felidézve, hogy 2010-ben ezt a politikát hirdette meg, és ez a gondolkodásmód, amely akkor kihúzta az országot a bajból, "most is sikeres lesz". Közölte: az ország vissza fog találni – szerinte gyorsabban, mint azt ma sokan gondolják – a sikeres magyar gazdaság ösvényére.

Forrás: MTI 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Minden magyarnak kotorászunk a zsebében...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Attól függ melyik magyarokról szól a strófa, azokról nem, akiket a házmester kitagadott
.
www.google.com/search?q=K%C3%B6v%C3%A9r+L%C3%A1szl%C3%B3+nem+r%C3%A9sze+az+ellenz%C3%A9k&oq=K%C3%B6v%C3%A9r+L%C3%A1szl%C3%B3+nem+r%C3%A9sze+az+ellenz%C3%A9k&aqs=chrome..69i57.628809j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Tehát akkor a választásra jogosúltak 22%-a számíthat őfélesége munkaerőkölcsönzésére, és a közmelóra, 21%-a nem is ember, és 47%-a fütyül a politika közepébe
.
Nézzük csak, tárgyilagosan azt a parlamenti 2/3-ad valóságtartalmát, amivel rázzák a rongyot
.
------ A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
.
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
.
""""És akkor ott van a valóság, hogy az szavazásra jogosultak mindössze 22 százaléka szavazott a Fideszre, 21 százaléka pedig a többi pártra. Az ország maradék 57 százaléka pedig nem adta senkire sem a voksát. """
.
""" Amikor az ellenzék azt kommunikálja, hogy csupán az ország 22 százaléka szavazott a Fideszre, akkor sebtiben hozzáteszik, hogy a 78 százaléka pedig nem szavazott rá. Valóban így van, de pont ugyanígy mondhatná a Fidesz, hogy az ország 79 százaléka pedig nem szavazott az ellenzéki pártokra."""
.
Ez van, ennyi van!
Gyütt Mönt
Erre az ömlengésre és öndícséretre nehéz szavakat találni.
Pálinkás Pál
No lökd ide orbán...milyen professzorok állnak a te idióta lázálmod mögött!!! remélem kaslert nem számolod közéjük,ha igen,akkor megvan a véleményem a "tanácsadóidról"!!!
Qqberci
Minden magyarnak kotorászunk a zsebében...
Nessy
Egyetlen magyar sem maradhat egyedúl, oldják meg a "közös teherviselés'" jegyében elvett bevételek maradékából az önkormányzatok!
Kivételt képeznek: Hajléktalanok, jövedelem nélkül maradottak, továbbá akiket Kövér elvtárs nem tart a "nemzet részének", "magyarnak"! És még lehetne sorolni!
csipetke
Igazán mulatságos szájából azt hallani,hogy "ők hazudnak,mi igazat mondunk". Ez a nyomorult banda olyan sokszor,és sokat hazudott,hogy már sehol nem hiszik azt se,amit kérdeznek. És ezt már Brüsszelben is tudják,és szomorú,hogy nem tesznek ellene.Zsákszámra öntik ide a lóvét,most a járvány miatt még többet,(amit pofátlan módon le is tagadnak) és most kapott nemtomhány milliárdot pénztáros lölő,és a nemzeti töklámpás vejkó jacht-kikötőre a Balcsin.Ez annyira kell,mert M.o.-on olyan qrvasok embernek van jachtja,lássuk be,nem lehetünk enélkül.Ugyanakkor gulyás felszólítja az embereket,hogy hordjanak maszkot.Bakker,és akinek nem telik rá,mert esetleg kenyér-gondjai vannak,az mit csináljon?Nem is beszélve arról,hogy Celebcili még 2-3 hete napjában százszor is elmondta,hogy nem kell a maszk.Fingjuk sincs,hogy veszélyhelyzetben mit csináljanak.
Nessy
@csipetke: Már fogalmuk sincs, hogy mit akarnak, de azt nagyon! Egy fix pont van náluk: Pénz, pénz, pénz!
balos
Egy nem kevésbé hírhedt kretén mondá:Az állam én vagyok!Hát o1+1geci is ,mert nagyot mondani,a baj,hogy sok hülyéje beveszi!
Nyírfa
Hagyjál minket békén, Orbán! Szállj le rólunk, tűnj el az életünkből! Undorodunk tőled. Undorodunk a cinizmusodtól, attól, hogy a hazugság manifesztációja lettél. Undorodunk tőled, mert könyörtelen vagy, álszent, sunyi és férfiatlanul gyáva. A megvetésünk sújt azért, mert a politikai tisztségedet a magyar állam kifosztására használod.
Te vagy egyedül, Viktor, nem mi.
nevemnick
@Nessy: a fitymaszos jelmondat az utóbbi csaláskor: ,,Nekünk Magyarország - - az első!" A ,,pénze" véletlenül lemaradt a mondatból...
Zsopiale
Nahát minő nemes! Kb 2 millió magyar van éppen egyedül MINIMUM... életük pokol, nyomorban tengődnek, életük hajszálon, egészségügyhöz nem férnek, szociális megoldásból kizárva, munkához nem férnek, "legjobb" esetben rabszolga-közmunka emberi mivoltból kivetkőztető éhbérét... vagy már ha akar sem bírna dolgozni... Felejteni nem fog a magyar nép, de sok mindent megbocsát ha őket mind megmenti a magyar un. nemzeti tolvaj parazita csaló tőkésosztály... ill a rablógyilkos maffiakormány...
Zsopiale
Ööö...jaaa? Jut eszembe, hogy ennek a náci elmebeteg patkánynak, csak az a magyar, aki a NER-SSevik szekta agymosott fanatikus hívője... bocsánat...
CsipkeRózsa
Sok szép mondat hangzott el Orbán szájából, pl.:

"Az államnak hűségesnek kell lennie a polgáraihoz, baj esetén nem hagyhatja őket magukra, egyetlen magyar sem maradhat egyedül"
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Aztán kacsint egyet, pajkosan, és hozzá teszi: ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem, amit teszek. És önfeledten hazudik tovább, míg világ a világ.
namihami
Eddig az NDK és Észak-Korea volt a spiclik országa.Most megint valami, amivel az elsőhelyre ugrunk a világban. Ez ugyan nem gazdasági eredmény, de azért a címlapra jó lesz.
És hogy képzeli? Egy fő-egy spicli? Vagy egymást figyeljük és mi leszünk a "9,5 Millió Spicli Országa""?
Gyütt Mönt
A pedagógusok vért izzadtak, mire úgy ahogy beállt a rendszer. A dicsőség természetesen a kedves Vezetőé. Ő már hirdeti is, hogy ez egyedülálló siker, pedig a "bizonyítvány" még hátra van. Gondolok itt a pisai mérésre, e téren már korábban is aggasztó jelek érkeztek.
kokopelli
@namihami: '89-ig ő is spczli volt,és cca. 9 éve ő a spiclik kenyéradója!Természetesen mások zsebéből!
kissé felnőttem
szegény ám aki igérni sem tud erre a XIX. század költőihez irt Petőfi verset ajánlanám ami a bőségről meg a jog asztaláról álmodik.
200 ezer közmunkás ? pénz mennyi lesz 70,000 ?hát ? főleg családosok.
6 milliárd plakátra hogy jól élünk?
Borsodi
@CsipkeRózsa: Talán kettesével fognak vagy családostól temetnek el minket.Amit kérdez az sem igaz.Ki hiszi el amit mond? El kéne már felejteni,hogy munkát adnak eddig sem tudtak,egyedül a szánalmas közmunkát aminek a munkához teljesitményhez és a bérhez semmi köze.Igaz a minőség itt nem tud a munka rovására menni.
kissé felnőttem
@Gyütt Mönt: internet meg Wi-Fi lefedettség hijján azért megnézném az ország lefedettségi térképét,meg a családok internetes ellátottságát eszközkészletüket stb. aztán összevetni a városokéval.
A papir kibirja a dicsekvést. A nyugdij előtt álló pedagogusok hozzáértése is már nem 100 % ja , meg 4500 körüli pedagogusi állás betöltetlen. ha tulzásnak veszi valaki itt olvasható volt 10 napja tán Akkor mi a csillogás forrása?
evacica
Orbán mint általában most sem mondott igazat! Tojik ő az átlag emberekre! Csak a csicskáival meg kis családja anyagi helyzete érdekli na meg persze a hatalma! Én már azt sem hiszem el amit kérdez! Szomorú, hogy ezt a nehéz helyzetet is a saját politikai karrierje érdekében kezeli! Fűti a kicsinyes bosszú, október 13 miatt, szívatja az önkormányzatokat, ez Orbán!
RonaGyuri
Őfeneségének a rövidtávú memóriájával is gondok vannak

az, hogy a múltra igencsak sajátosan, pontosabban rosszul, s főleg szelektíven emlékszik, az egy dolog, de ma már a rövid, sőt az igen rövid memóriája is sántít

Péntek reggeli szokásos szóhasmenése során lényegében egy gondolatmeneten belül sikerült megcáfolnia önmagát.
Elsőbb arra hívta fel a figyelmet, hogy:
„veszély fenyegeti a politikai döntéshozókat, de az újságírókat is, ugyanis hónapok óta foglalkozunk a járvánnyal, százával olvassuk az elemzéseket, az ember úgy érzi, hogy lassan szakértővé válik, ez pedig nagyon veszélyes. …„Maradjunk a saját kaptafánknál, ne higgyük, hogy virológusok lettünk … a politikusok és az újságírók hagyjanak teret az orvosoknak, tudósoknak, virológusoknak. …Ne higgyük, hogy már jobban értünk hozzá, mint akiknek ez a szakmája”!
Majd kitért arra, hogy „Van, amikor a védekezés vezetésére fel kell hatalmazni a belügyminisztert vagy az egészségügyért felelős minisztert, ez a helyzet azonban nem ilyen …Én most fontosnak éreztem, hogy ezt a védekezést személyesen irányítsam. Nem azért, mert értek az egészségügyhöz, ezzel nem nagyon lehetne megvádolni…A józan eszem azért a helyén van……tudom, hogy válságok idején hogyan kell védekezni, mert ez nem az első válság, amit látok……gazdasági válságot is láttam, migráns válságot is láttam, árvizeket is láttam, vörösiszapot is láttam, tehát sok lében fürödtem már.”!

Az meg csak hab a tortán, hogy ezt követően azzal indokolt az Európai Néppárt vezető politikusainak írt – vérlázítóan pofátlan és ostoba - levelét, hogy „mi ismerjük a valóságot, ők meg nem ismerik”
ómió
Pedig Böszme-módra is "elintézhetné" - némi fizu meg nyugdíjlenyulással.
kereső
@ómió: Nem akarlak elkeseriteni- de a számok azt mutatják, hogy 10 éve megvonja /meglopja a nyugdijat, ellopja a közszolgák fizetését.Szóval, ha itt és most valaki "böszme"- az tiz éve "alias orbán viktor".
ómió
@kereső: Tőled mit is lopott el és mennyit? Hazudj már a publikumnak egy öblöset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.